Privatkundens webbmöte

Privatkundens webbmöte

Webbmöten är ett modernt, effektivt och tryggt sätt att sköta sina ärenden med Mandatums experter.

Att ansluta sig till ett webbmöte

När du har en tid bokad för ett webbmöte, får du en mötesbekräftelse till din e-post. Du ansluter dig till webbmötet via Mandatums webbtjänst under Meddelanden. Vi rekommenderar att du i första hand använder dator i stället för en mobil enhet. När du anslutit dig till mötet, ringer Mandatums expert upp dig på din telefon.  

Vid webbmötet används applikationen Microsoft Teams. Om du inte har Teams-appen installerad på din dator, kan du också ansluta till mötet via din webbläsare. Webbmötet fungerar med de vanligaste webbläsarna (Firefox, Edge, Chrome). Samtalet går via telefonen samtidigt som experten visar mötesmaterialet på skärmen.


Anvisningar för hur du ansluter till ett webbmöte:
  1. Logga in på Mandatums webbtjänst med dina nätbankskoder på adressen www.mandatumlife.fi/sv/logga-in.
  2. Gå därefter till Meddelanden.
  3. Du hittar webbmötet under Meddelanden med rubriken ”Inbjudan till webbmöte”.
  4. Anslut dig till mötet genom att klicka på ”Koppla upp dig till mötet”. Tryckknappen aktiveras 15 minuter innan mötet börjar.
  5. Efter att du klickat på anslutningslänken öppnas ett nytt fönster i webbläsaren. Där kan du välja om du ansluter dig till webbmötet via en Teams-app på din dator eller via din webbläsare.

    I början av mötet begär webbläsaren tillåtelse att använda kameran och mikrofonen. Klicka här på ”Tillåt”. Notera att du ska tillåta användning av kamera och mikrofon, även om du inte använder videobild under mötet.
  1. Vänta på att mötet ska börja. Mandatums expert släpper in dig till mötet. Mandatum Lifes expert släpper in dig till mötet och ringer upp dig på telefon. Samtalet går via telefonen samtidigt som experten visar mötesmaterialet på skärmen.

Godkännande av uppdrag på webben

Det material och de erbjudanden som visas i samband med webbmötet sparas i webbtjänsten under Meddelanden. Du får också ett meddelande via e-post, när det kommit in nya dokument till webbtjänsten. Dokument och bilagor som hänför sig till ett godkänt uppdrag sparas i webbtjänstens Arkiv.

Kundkontroll

I egenskap av en aktör inom finansbranschen har Mandatum lagstadgad skyldighet att identifiera sina kunder och ha kännedom om dem. Förutom aktuella personuppgifter ska bolaget också ha tillräckliga uppgifter om bl.a. kundens verksamhet, ekonomiska ställning, syftet med användningen av tjänsterna och medlens ursprung. Dessutom ska Mandatum veta i vilket land eller vilka länder kunden är allmänt skattskyldig.

Om kundens bakgrundsuppgifter saknas eller om uppgifterna behöver uppdateras, ombeds kunden genast efter att ha loggat in på webbtjänsten att lämna bakgrundsuppgifter, bekräfta tidigare lämnade svar eller göra ändringar i dem.

Läs mer

Godkännande av uppdrag på webben