Mobil­tjänsten Mandatum Pen­gar

Mobil­tjänsten Mandatum Pen­gar

Håll dig uppdaterad om dina placeringar. Mobiltjänsten Mandatum Pengar finns alltid nära till hands och håller dig uppdaterad om hur dina tillgångar utvecklas. Du kan enkelt ladda ner appen från appbutikerna till din iOS- eller Android-enhet.

Ta enkelt Mandatum Pengar i bruk

Det är enkelt och behändigt att börja använda mobiltjänsten Mandatum Pengar. Tjänsten lämpar sig för iOS- och Android-enheter. För att aktivera tjänsten och identifiera dig behöver du nätbankskoder, efter det räcker det med användarnamn och kod för att logga in. Du kan använda tjänsten på svenska, finska och engelska.

  1. Ladda ner mobilappen Mandatum Pengar till din mobila enhet från appbutiken. Du hittar appen med sökordet Mandatum Pengar (App Store eller Google Play).
  2. Godkänn tjänstens användarvillkor efter att du laddat ner appen och fortsätt till identifieringen.
  3. Aktivera tjänsten med dina nätbankskoder.
  4. Logga in på mobiltjänsten med det sexsiffriga användarnamn som Mandatum skapat och den minst fyrsiffriga kod som du själv valt. Du kan också ta i bruk biometrisk inloggning.
  5. Om du vill kan tjänsten komma ihåg ditt användarnamn. Efter att du aktiverat tjänsten behöver du inte längre nätbankskoder för att logga in.

Säkerhetsanvisningar och användarvillkor

Funktioner

Tre appar – en kod

Om du öppnat en kundrelation i handelstjänsten Trader, har du utöver mobiltjänsten Mandatum Pengar också tillgång till handelsapparna TraderONE och TraderGO. Du kan logga in på alla appar med samma användarnamn och kod efter du har tagit i bruk Mandatum Pengar och aktiverat tjänsten med dina nätbankskoder.

När du tar i bruk en ny app, du kan välja samma kod för inloggning till den nya tjänsten som du redan använder. Den senast installerade koden fungerar i alla appar som du aktiverat.

Inloggning med fingeravtryck eller ansiktsigenkänning

Utöver kod kan du logga in på mobiltjänsten Mandatum Pengar med Touch ID eller Face ID på Apples iOS-enheter, och med fingeravtryck på Android-enheter.

När du tar i bruk appen första gången, föreslår appen biometrisk inloggning. Du kan aktivera eller inaktivera funktionen senare i mobiltjänstens vy för inloggning med kod.

Säkerhet och administrering av koder i appen Mandatum Pengar

Det är tryggt att använda mobiltjänsten Mandatum Pengar, när du sköter om datasäkerheten i din mobila enhet. När appen Mandatum Pengar tas i bruk på en ny enhet krävs det alltid identifiering med nätbankskoder. När du väljer en personlig kod för inloggning på appen, notera att koden ska bestå av minst fyra siffror. Du kan också välja en längre kod. Om du glömt din kod, förutsätter appen efter tre misslyckade försök inloggning på mobiltjänsten med nätbankskoder.

Om du vill kan du också spärra mobiltjänstens koder i Mandatums webbtjänst. Logga in på webbtjänsten och klicka på ditt namn uppe till höger. Välj Kunduppgifter i den rullgardinsmeny som öppnas. Du kan spärra koderna på fliken Mobilappar. Efter att du spärrat användarnamn och koder kräver nästa inloggningsförsök inloggning med nätbankskoder till alla mobilapplikationer och på alla enheter.