HR-työ on parhaimmillaan oikeudenmukaisuuden toteuttamista

Ida Saarilahden uratarina

HR-työ on parhaimmillaan oikeudenmukaisuuden toteuttamista

Ida Saarilahden uratarina

”Koen onnistuneeni työssäni, jos voin auttaa niin esihenkilöitämme kuin työntekijöitämme tekemään oman tärkeän työnsä mahdollisimman hyvin."

HR Partner Ida Saarilahti eksyi toimistolla harva se päivä aloittaessaan Mandatumin kesätyöntekijänä Liiketoiminnan Kehityksessä vuonna 2017.

”Ensimmäisen Mandatum-vuoteni lisäksi se oli ensimmäinen kesäni Helsingissä, mikä oli kaltaiselleni maalaislapselle todella jännittävää.”

Käytyään Ruotsissa vaihdossa Saarilahti palasi Mandatumille, tällä kertaa Asiakas- ja korvauspalveluun. Hän työskenteli siellä ensin kesätyöntekijänä ja jatkoi syksyn Lisäeläkepalvelussa projektityöntekijänä opiskellen samalla Tampereen yliopistossa johtamista ja henkilöstöjohtamista. Kun gradun kirjoittaminen tuli ajankohtaiseksi keväällä 2019, hänet palkattiin osa-aikaiseksi HR Traineeksi, mikä mahdollisti gradun kirjoittamisen kahtena päivänä viikossa.

”HR-työ on aina kiinnostanut minua opintojeni myötä, mutta minua veti puoleensa myös moni muu asia Mandatumissa. On hienoa, että olen päässyt näkemään yhtiön niin monelta eri kantilta. Samalla on voinut itse puntaroida, mikä juttu voisi kiinnostaa eniten. Trainee-jakson ja gradun kirjoittamisen aikana syntyi aito viehätys HR-työtä kohtaan päästyäni tekemään työtä käytännössä.”

Yhdeksän trainee-kuukauden jälkeen Saarilahti toimi vielä kahdeksan kuukautta henkilöstöasiantuntijana, kunnes Mandatumissa aukesi HR Partnerin paikka.

”Minua kannustettiin hakemaan ja minut valittiin tehtävään. Työskentelin ensin Junior HR Partnerina ja sen jälkeen minusta tuli HR Partner. Partnerin roolissa olen nyt toiminut kohta pari vuotta.”

Yhden luukun taktiikalla

HR Partnerina Saarilahti vastaa tällä hetkellä kaikkien Mandatumin esihenkilöiden ja henkilöstön työsuhdeasioista.

”Vastuulleni kuuluu käytännössä työntekijän koko työsuhteen elinkaaren työsuhdeasiat rekrytoinnista eteenpäin. Siihen kuuluu paljon yhdessä suunnittelua ja keskustelua esihenkilöiden kanssa. Sen lisäksi vastaan HR-järjestelmistämme ja vedän niiden parissa erilaisia järjestelmäprojekteja.”

Mandatumin HR-tiimissä on erikseen myös palkitsemisen ja työhyvinvoinnin asiantuntijoita, mutta tavoitteena on, että Saarilahti toimii esihenkilöiden ensisijaisena HR-kontaktina. Näin asiointi on helppoa eikä heidän tarvitse juosta luukulta toiselle.

”Parasta tässä on nähdä oman työpanoksen positiivinen vaikutus muiden työhön ja auttaa Mandatumia olemaan aina vain parempi työpaikka, jossa kaikkien on hyvä olla.”

HR on työntekijöiden kumppani

”En ole koskaan sietänyt minkäänlaista epäoikeudenmukaisuutta. Täällä aloittaessani tajusin olevani työpaikassa, jossa voin aidosti ja konkreettisesti vaikuttaa siihen, että meitä kaikkia kohdellaan reilusti ja oikein. Mandatumissa todella panostetaan näihin asioihin ja HR:llä ja johdolla on jaettu näkemys niiden toteuttamisesta.”

Oikeudenmukaisuus HR-työssä tarkoittaa, että prosessit toimivat ja työntekijöille tai yhtiölle haitallisia virheitä ei pääse käymään. Oikeudenmukaisuuteen kuuluu myös, että kaikille yrityksen toimintamalleille on läpinäkyvät ja pitävät perusteet.

”HR:llä voi olla todella merkittävä rooli, jos yrityksessä vain halutaan niin. Mandatum on niin halunnut ja henkilöstötyölle annetaan täällä paljon arvoa. HR toimii Mandatumin liiketoiminnan kumppanina lähellä niin tiimejä kuin johtoakin.”

”Kun nimikkeenikin on Partner, niin haluan aidosti toimia tukena ja keskustelukumppanina. Koen onnistuneeni työssäni, jos voin auttaa niin esihenkilöitämme kuin työntekijöitämme tekemään oman tärkeän työnsä mahdollisimman hyvin.”

 

LUE LISÄÄ MANDATUMIN URATARINOITA:

Järjestelmäkehittäjänä finanssialan muutoksen ytimessä

Antti Hyvönen, Senior Development Manager

Tutustu Anttiin
Jos ovi sulkeutuu, mene ikkunasta

Tuomas Simonen, Johtaja, henkilöasiakas- ja digimyynti

Tutustu Tuomakseen
Finanssiala yllätti positiivisesti

Anna-Maija Kauppi, Senior Data Engineer

Tutustu Anna-Maijaan