FINANSSIALA YLLÄTTI POSITIIVISESTI

URATARINA - ANNA-MAIJA KAUPPI

FINANSSIALA YLLÄTTI POSITIIVISESTI

URATARINA - ANNA-MAIJA KAUPPI

Alanvaihtaja yllättyi positiivisesti - ”Mielikuvissani finanssialasta vilisivät pölyttyneet käytävät ja kassakoneiden kilinä”

Anna-Maija-Kauppi-uratarina.png

Senior Data Engineer Anna-Maija Kauppi päätyi finanssialalle kiinnostuksesta tutustua uudentyyppisen toimialaan. Anna-Maija työskenteli aiemmin pitkään valmistavassa teollisuudessa. Kun Mandatumissa avautui mielenkiintoiselta kuulostava paikka tietovarastoasiantuntijana, päätti Anna-Maija kokeilla jotain uutta, ja hakea paikkaa.

Nyt Mandatumissa on vierähtänyt jo 6 vuotta ja Anna-Maijan tehtävätkin ovat ehtineet muuttua. Anna-Maija työskenteli yli viisi vuotta Business Technologies -yksikössä, mutta siirtyi hiljattain liiketoiminnan puolelle uuteen Data & Business Analytics -yksikköön. Samalla rooli on muuttunut enemmän suunnittelupainotteiseksi. Anna-Maijan pääasiallinen tehtävä on raportoinnin ja datan jakelun kehittäminen. Hän suunnittelee tietovarastoja vahvalla tulevaisuuden näkökulmalla, sekä raportoinnin taustalla olevia ratkaisuja, jotta kollegat pystyvät itse tuottamaan heidän tarpeitaan vastaavia raportteja. Rooli on monipuolinen ja päivät vaihtelevia.

Finanssialako vakava?

”Ennen kuin aloitin Mandatumissa ajattelin, että koko finanssiala on erittäin vakavahenkinen, perinteinen ja hierarkkinen. Mielikuvissani vilisivät pölyttyneet käytävät ja kassakoneiden kilinä. Täällä työskennellessäni olen kuitenkin huomannut, että todellisuus onkin täysin päinvastainen”, Anna-Maija kertoo. Anna-Maija kiittelee rentoa meininkiä, työnantajan joustavuutta sekä hyvää yhteishenkeä. Hän kertoo ilahtuneensa erityisesti siitä, että kaikki kollegat johtoa myöten ovat hyvin helposti lähestyttäviä.

”Täällä ei tarvitse miettiä, että kenen kautta voisin saada viestin välitettyä johdolle. Kaikki ovat valmiina auttamaan, eikä kenenkään työ ole toista tärkeämpi”, Anna-Maija kertoo.

Ei kahta samanlaista päivää

Anna-Maijan tiimissä on monenlaisia osaajia kuten analyytikkoja, koodaajia, projektiosaajia ja BI-osaajia. Anna-Maija on koulutukseltaan tietojohtamiseen suuntautunut IT-tradenomi.
”Minulla ei oikeastaan ole normaalia työpäivää, vaan jokainen päivä on erilainen. Työskentelen päivittäin eri tiimien kanssa, kuten vaikkapa liiketoiminnan kehityksen, markkinoinnin ja myynnin johdon kanssa”, kuvailee Anna-Maija.

Anna-Maijaa motivoi mahdollisuus oman työpanoksensa kautta auttaa kollegoitaan tekemään työnsä paremmin ja nopeammin. Automaation avulla ja tarjoamalla tietoa visualisoituna ja tiivistettynä, voivat kollegat luopua manuaalisista prosesseista tai tarpeesta kaivaa tietoja erikseen.

”Koska työni on hyvin konkreettista ja näkyvää, saan siitä paljon positiivista palautetta”.

Anna-Maija iloitsee myös siitä, että hän pääsee kouluttautumaan ja kehittämään omaa osaamistaan.

”Tiedolla johtaminen on erittäin ajankohtainen teema omassa työssäni ja datan ymmärtämisen tarve kasvaa jatkuvasti”, Anna-Maija pohtii. Tällä hetkellä tekoälyn tuomat mahdollisuudet ovat erityisen kiinnostavia. Mandatum tukee mahdollisuutta ottaa käyttöön markkinoiden tuoreimpia työkaluja data-alueella", Anna-Maija iloitsee.

Osa kokonaisuutta

Vaikka tiimi ja yksikkö on vaihtunut, Anna-Maijan mielipide yhteishengestä ja työilmapiiristä ei ole muuttunut. ”Mandatumissa parasta on tekemisen meininki ja mahtavat työkaverit. Tiivis työyhteisö ja yrityskulttuuri mahdollistaa sen, että voi kokea olevansa osa yritystä ja yrityksen suunnasta on helpompi pysyä kartalla. Minua motivoi tieto siitä, mihin oma työpanokseni vaikuttaa”, Anna-Maija toteaa.

Anna-Maija kertoo työkavereiden olevan tärkeä tuki: ”Meillä on tosi mahtava tiimi ja joka päivä on kiva tulla töihin tänne. Autamme toisiamme ja nauramme paljon.”

Yhteiskunta- ja henkilöstövastuu ylpeyden aiheena

Työnantajaansa Anna-Maija kuvailee näin: Ketterä, eteenpäin menevä, kehittymishaluinen ja asiansa osaava toimija.

”Olen erityisen ylpeä siitä, miten yhtiö kantaa vastuuta niin henkilöstöstä kuin yhteiskunnastakin. Tämä näkyi selkeästi esimerkiksi yhtiön toiminnassa koronaviruksen aikana. Pienten lasten äitinä olen kiitollinen myös joustavuudesta ja kannustuksesta tehdä etätöitä”, Anna-Maija kertoo.

Anna-Maija näkee edelleen myös jatkokehitystä urallaan Mandatumissa.

”Täällä saa tuoda omia ideoita esiin sekä saa myös paljon vastuuta. Uskon, että tämä on hyvä paikka kehittyä uralla eteenpäin”, toteaa Anna-Maija.

Anna-Maija Kaupin uratarina