Eläke

Eläkeaikaan kannattaa sijoittaa ajoissa.

Eläkeikä on Suomessa jatkuvasti nousussa ja lakisääteisen eläkkeen määrä pienentynyt. Jokaisen työikäisen kannalta on oleellista miettiä, miten hyvä toimeentulo eläkeaikana varmistetaan.

Palvelumme eläkeaikaan varautumiseen

OLETKO JO ASIAKAS?

Jos olet asiakkaamme, näet sopimuksesi tiedot verkkopalvelussa. Siellä voit myös lähettää meille helposti ja turvallisesti viestin ja tehdä muutoksia sopimukseen ja esimerkiksi sijoitussuunnitelmaan.

Kirjaudu verkkopalveluun

OLETKO JO ASIAKAS?

Jos olet asiakkaamme, näet sopimuksesi tiedot verkkopalvelussa. Siellä voit myös lähettää meille helposti ja turvallisesti viestin ja tehdä muutoksia sopimukseen ja esimerkiksi sijoitussuunnitelmaan.

Kirjaudu verkkopalveluun

Osaatko arvioida oman eläkkeesi määrän?

Eläketurvakeskuksen tekemän kyselyn mukaan vain 47 prosenttia eläkeikää lähestyvistä osaa arvioida oman eläkkeensä määrän1. Lakisääteinen eläke riittää harvalle takaamaan haluttua toimeentuloa eläkeajalla.

Työeläke karttuu kaikista työuran aikana tehdyistä töistä. Eläkettä karttuu 1,5 prosenttia vuodessa. Mitä pidemmän työuran tekee, sitä suurempi on lopullinen eläke.

Eläkkeelle siirtymistä harkitseva voi kasvattaa eläkettään niin kutsutulla lykkäyskorotuksella. Se tarkoittaa työskentelyn jatkamista oman alimman eläkeiän jälkeen.

Omaan eläkeaikaan on lisäksi järkevä varautua säästämällä ja sijoittamalla.

Katso oheisella laskurilla arvio eläkkeesi määrästä ja paljonko tarvitsisit lisäsäästöjä saavuttaaksesi haluamasi elintason.

1 54–62 -vuotiaat. Eläketietous, taloudellisten kannustimien vaikuttavuus ja eläkeaikeet, Eläketurvakeskuksen tutkimuksia 01/2018

Miten valmistautua eläkkeelle jäämiseen?

Vaikka eläkevuosien suunnitelmat olisivatkin selvillä voi työuran loppuminen olla suuri mullistus. Miten eläkeaikaan tulisi valmistautua?

Lue lisää

 

Katso yhteyshenkilöt alueellasi

Pääkaupunkiseutu     Muu Suomi

Kiinnostuitko eläkepalveluista tai eläkesijoittamisesta?

  1. Jätä yhteystietosi

    Olemme sinuun yhteydessä. Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

  2. Kartoitamme tarpeesi

    Keskustelussa käymme läpi sinun tai yrityksesi tilanteen ja eläkeaikaan varautumisen tarpeet.

  3. Saat meiltä tarjouksen

    Laadimme sinulle suunnitelmaan eläkeaikaan varautumisesta tai yrityksesi tarpeiden mukaan suunnitelman henkilöstön eläköitymiselle, sopivan eläkemallin, ehdotuksen asiantuntijapalveluistamme tai tarjouksen ryhmäeläkevakuutuksesta.