Vakavan sairauden turva

Vakava sairaus yllättää joka viidennen suomalaisen aktiivisimmassa elämänvaiheessa. Vakavan sairauden turva on veroton kertakorvaus, joka tuo taloudellista rauhaa elämän vaikeimpiin hetkiin.

Haluan ostaa turvan

Vakavan sairauden turva

Vakava sairaus yllättää joka viidennen suomalaisen aktiivisimmassa elämänvaiheessa. Vakavan sairauden turva on veroton kertakorvaus, joka tuo taloudellista rauhaa elämän vaikeimpiin hetkiin.

Haluan ostaa turvan
Laaja kattavuus

Turva kattaa seuraavia sairauksia: syöpä, sydäninfarkti, aivohalvaus, munuaisten vajaatoiminta, MS-tauti, sepelvaltimon ohitusleikkaus ja elin- tai luuydinsiirto.

Kertakorvaus

Veroton kertakorvaus, jonka saat vakavan sairauden diagnoosia tai suoritettua toimenpidettä vastaan.

Käytä kuten haluat

Korvauksen voit käyttää esimerkiksi sairauden hoitokulujen tai lainan maksamiseen, arjen juokseviin kuluihin.

Osta vakuutus helposti

 1. Valitse vakuutukset

  Valitse vakavan sairauden turva, henkivakuutus tai molemmat.

 2. Varmenna henkilöllisyytesi

  Tunnistaudu turvallisen asioinnin takaamiseksi, ja tilaa vakuutuspakettisi.

 3. Hyväksy tarjous

  Hyväksy vakuutustarjous ja täytä terveysselvitys.

Aloita vakuutuspakettisi valinta klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Osta vakuutus

Mikä vakavan sairauden turva on?
 • Veroton kertakorvaus, jonka saat vakavan sairauden diagnoosia tai suoritettua toimenpidettä vastaan.

 • Korvaukseen oikeuttavia sairauksia ja toimenpiteitä voivat ovat: syöpä, sydäninfarkti, aivohalvaus, munuaisten vajaatoiminta, MS-tauti, sepelvaltimon ohitusleikkaus ja elin- tai luuydinsiirto. Täsmälliset tiedot korvattavista sairauksista ja rajoituksista löydät ehdoista.

 • Turva on osa Mandatumin Optimi-vakuutusta. Voit valita Optimiin haluamasi turvat, kuten vakavan sairauden turvan, työkyvyttömyysturvan tai kuolemantapausturvan (henkivakuutus). Turva tulee voimaan 90 päivän kuluttua sen ottamisesta ja päättyy, kun sinulle on maksettu korvaus tai viimeistään, kun täytät 65 vuotta.

Tuoteseloste - Tuoteselosteen liite - Ehdot - Hinnasto

 • Vakavan sairauden turva ei ole hoitokuluvakuutus, jossa korvauksen saa hoidosta aiheutuneita kuluja vastaan.

 • Vakavan sairauden turva korvaa sairastumisen, mutta se ei ole henkivakuutus. Sinulla voi olla molemmat. Henkivakuutus tuo turvaa pahimman varalta läheisillesi ja vakavan sairauden turvassa korvaus maksetaan yleensä vakuutuksenottajalle, joka on sairastunut.
 
* Joka viides suomalainen sairastuu vakavasti syöpään, sydäninfarktiin, sepelvaltimotautiin tai aivohalvaukseen 65 ikävuoteen mennessä (lähteet: Suomen Syöpärekisterin Syöpä 2021 -tilastoraportti, Aivoliiton julkaisu Aivoverenkiertohäiriö (AVH) Suomessa, THL:n FINRISKI-laskuri 2023 ja THL:n tilastot).

Optimi-henkilövakuutus

Vakavan sairauden turva on osa Mandatumin Optimi-vakuutusta. Voit valita Optimiin haluamasi turvat, kuten vakavan sairauden turvan, työkyvyttömyysturvan tai kuolemantapausturvan (henkivakuutus). Turva tulee voimaan 90 päivän kuluttua sen ottamisesta ja päättyy, kun sinulle on maksettu korvaus tai viimeistään, kun täytät 65 vuotta.

Lue vakuutuksesta
Lapset ja suuri asuntolaina lisäävät turvan tarvetta

Vakuutusturvan tarve on suurin, jos perheessäsi on alaikäisiä lapsia ja sinulla tai puolisollasi on iso asuntolaina. Jo lyhytaikainen ansiotulon menetys tai ylimääräiset kulut voivat horjuttaa perheen taloudellista tilannetta.

Lue lisää
Vakuuttamalla itsesi autat myös muita

Lahjoitamme Tukikummeille jokaisesta uudesta henkilövakuutuksesta. Hankkimalla henkilövakuutuksen autat turvaamaan vaikeassa tilanteessa olevan lapsen tai nuoren elämää tapaturman varalta.

Lue lisää

Oletko jo asiakas?

Jos olet asiakkaamme, näet turvan ja sopimuksen tiedot verkkopalvelussa. Siellä voit myös lähettää meille helposti ja turvallisesti viestin sekä hakea korvausta vakuutuksesta.

Kirjaudu verkkopalveluun                   Ohjeet korvauksen hakemiseen

 

Henkivakuutus

Henkivakuutus auttaa läheisiäsi pahimman yli taloudellisesti. Kuolemantapauksessa sovitun suuruinen henkivakuutuskorvaus maksetaan kerralla omaisille tai muulle nimetylle edunsaajalle.

Lue lisää
Työkyvyttömyysturvat

Työkyvyttömyysturvien avulla voit säilyttää elintasosi ja varmistaa esimerkiksi lainojesi hoidon, jos joudut työkyvyttömäksi.

Lue lisää
Yrittäjän henkilövakuutukset

Yrittäjän Turva on kaikki henkilöriskit kattava ratkaisu yrittäjän tarpeisiin. Henkilövakuutukset tarjoavat taloudellista turvaa vakavan sairauden, työkyvyttömyyden tai kuoleman varalta.

Lue lisää
Yrityksen henkilövakuutukset

Henkilövakuutusten avulla yritys turvaa työntekijöitään työssä ja vapaa-ajalla. Vapaaehtoinen riskivakuutus antaa taloudellista turvaa myös työntekijän perheelle, mikä on arvokas etu.

Lue lisää