Vakavan sairauden turva

Vakava sairaus yllättää joka viidennen suomalaisen* aktiivisimmassa elämänvaiheessa. Vakuutuksesta saatava kertakorvaus antaa sinulle aikaa järjestää arkea ja elämää uudestaan, omilla ehdoillasi.

Laske hinta ja pyydä tarjous

Vakavan sairauden turva

Vakava sairaus yllättää joka viidennen suomalaisen* aktiivisimmassa elämänvaiheessa. Vakuutuksesta saatava kertakorvaus antaa sinulle aikaa järjestää arkea ja elämää uudestaan, omilla ehdoillasi.

Laske hinta ja pyydä tarjous
Laaja kattavuus

Turva kattaa seuraavia sairauksia: syöpä, sydäninfarkti, aivohalvaus, munuaisten vajaatoiminta, MS-tauti, sepelvaltimon ohitusleikkaus ja elin- tai luuydinsiirto.

Kertakorvaus

Veroton kertakorvaus, jonka saat vakavan sairauden diagnoosia tai suoritettua toimenpidettä vastaan.

Käytä kuten haluat

Korvauksen voit käyttää esimerkiksi sairauden hoitokulujen tai lainan maksamiseen, arjen juokseviin kuluihin.

Pyydä tarjous vakavan sairauden turvasta

Pyydä maksuton tarjous vaivattomasti verkossa. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido sinua mihinkään.

Valitse vakuutukset

Valitse vakuutukset, joista haluat tarjouksen. Voit valita vakavan sairauden turvan, henkivakuutuksen tai molemmat.

Laske hinta

Syötä ikäsi ja valitse elämäntilannettasi vastaava korvaussumma. Samalla näet arvion vakuutuksen hinnasta.

Lähetä tarjouspyyntö

Tunnistaudu turvallisen asioinnin takaamiseksi ja lähetä tarjouspyyntö. Tarjouksen saatuasi voit hyväksyä sen ja täyttää terveysselvityksen.

*Mahdollisia alennuksia ei voi yhdistää muihin etuihin, alennuksiin, tarjouksiin tai tuotteisiin. Alennukset koskevat aina vain uusia vakuutusturvia, joista on pyydetty tarjoukset määräaikoihin mennessä. Alennusten saamisen edellytyksenä on, että vakuutetun terveydentilasta ei aiheudu maksunkorotuksia.

Mikä vakavan sairauden turva on?

 • Vakavan sairauden turva on veroton kertakorvaus, joka maksetaan vakuutetulle henkilölle vakuutusehdoissa määritellyn vakavan sairauden diagnoosia tai suoritettuja toimenpiteitä vastaan.

 • Vakavan sairauden turva ei ole hoitokuluvakuutus, jossa korvauksen saa hoidosta aiheutuneita kuluja vastaan.

 • Vakavan sairauden turva korvaa sairastumisen, mutta se ei ole henkivakuutus. Sinulla voi olla molemmat. Henkivakuutus tuo turvaa pahimman varalta läheisillesi kun taas vakavan sairauden turvassa korvaus maksetaan yleensä vakuutuksenottajalle, joka on sairastunut.

Mitä sairauksia vakavan sairauden turva kattaa?

Korvaukseen oikeuttavia sairauksia ja toimenpiteitä ovat vakuutusehdoissa tarkemmin määritellyt:

 • syöpä
 • sydäninfarkti
 • aivohalvaus
 • munuaisten vajaatoiminta
 • MS-tauti
 • sepelvaltimon ohitusleikkaus
 • elin- tai luuydinsiirto

Milloin vakuutuskorvaus maksetaan ja miten sen voi käyttää?

Veroton kertakorvaus maksetaan vakuutetulle henkilölle vakuutusehdoissa määritellyn vakavan sairauden diagnoosin tai suoritettujen toimenpiteiden perusteella. Korvauksen voit käyttää haluamallasi tavalla, esimerkiksi:

 • sairauden hoitokuluihin
 • nopeaan hoitopääsyyn
 • lainan maksamiseen
 • omaan tai läheisten hyvinvointiin
 • arjen menoihin

 

Tuoteseloste - Tuoteselosteen liite - Ehdot - Hinnasto

* Joka viides suomalainen sairastuu vakavasti syöpään, sydäninfarktiin, sepelvaltimotautiin tai aivohalvaukseen 65 ikävuoteen mennessä (lähteet: Suomen Syöpärekisterin Syöpä 2021 -tilastoraportti, Aivoliiton julkaisu Aivoverenkiertohäiriö (AVH) Suomessa, THL:n FINRISKI-laskuri 2023 ja THL:n tilastot).

Paljonko vakavan sairauden turva maksaa?

Hanna 30 v

Hanna ja hänen miehensä ovat ostaneet vuosi sitten ensiasunnon. Asumiskulut ovat markkinatilanteen vuoksi yllättäen nousseet, mikä huolestuttaa pariskuntaa. Jotta muut elämän ikävät riskit eivät pääsisi horjuttamaan taloutta, on Hanna päättänyt ottaa itselleen vakavan sairauden turvan. Jos hän sairastuisi vakavasti ja joutuisi jäämään töistä pois, ei heidän tarvitsisi huolehtia taloudellisesta selviämisestä sairauden lisäksi. Vakavan sairauden turvan esimerkkihinta 30-vuotiaalle Hannalle on 8,08 € kuukaudessa 40 000 € korvaussumalla.

Sari 40 v

Sarin arki on kääntynyt päälaelleen hänen saatuaan lääkäriltä rintasyöpädiagnoosin. Hän on joutunut jäämään töistä pois ja keskittyy nyt paranemiseen. Sari on kuitenkin huojentunut, ettei sairauden keskellä joudu murehtimaan perheen taloudellista tilannetta. Vakuutuskorvauksen ansiosta hänen kaksi lastaan voivat jatkaa harrastuksiaan normaalisti, eikä talous ole täysin puolison tulojen varassa. Sari on käyttänyt osan korvauksesta myös vaihtoehtoiseen hoitomuotoon, jonka tulokset näyttävät lupaavilta. Vakavan sairauden turvan esimerkkihinta 40-vuotiaalle Sarille on 32,33 € kuukaudessa 80 000 € korvaussumalla.

Mikko 35 v

Mikko haaveilee matkustelusta perheensä kanssa. Suurin toive on kuitenkin pysyä terveenä. Siltä varalta ettei elämä menisi toiveiden mukaan, on Mikko varautunut etukäteen vakavan sairauden turvalla. Jos vakava sairaus osuisi kohdalle, olisi perheen talous turvassa. Mikäli koko korvausta ei tarvitsisi käyttää välttämättömiin menoihin, voisi perhe tehdä myös ikimuistoisen matkan yhdessä. Kun varautuminen on hoidettu etukäteen, eivät elämän riskit huoleta yhtä paljon. Vakavan sairauden turvan esimerkkihinta 35-vuotiaalle Mikolle on 16,85 € kuukaudessa 60 000 € korvaussumalla.

Enemmän kuin syöpävakuutus

Syöpävakuutus on vakuutus, josta maksetaan kertakorvaus vakuutusehdoissa määriteltyä syöpädiagnoosia vastaan. Syöpävakuutuksessa on yleensä rajattu, mitä syöpiä vakuutus kattaa. Monet näistä vakuutuksista on kohdennettu naisille, sillä korvaukseen oikeuttavia sairauksia ovat esimerkiksi rinta- tai munasarjasyöpä.

Syöpävakuutusta ottaessa, on hyvä selvittää tarkasti mitä vakuutus kattaa. Haluatko suojautua vain tiettyjä syöpiä vastaan, vai varautua kattavammalla vakuutuksella, josta korvataan myös muita vakavia sairauksia? Mandatumin vakavan sairauden turva on keino varautua vakavan sairauden varalta taloudellisesti. Vakuutuksesta saat verottoman kertakorvauksen ehdoissa määritellyn, lääkärin tekemän vakavan sairauden diagnoosia tai suoritettua toimenpidettä vastaan.

 

  Kattaa syövän Kattaa muut vakavat sairaudet Korvaus

Syöpävakuutus: (eri vakuutusten tarjoajat)

Kyllä, tietyt syövät Ei Veroton kertakorvaus

Mandatumin vakavan sairauden turva:

Kyllä, kattaa useimmat vakuutusehdoissa määritellyt syövät Kyllä, kattaa useimmat vakuutusehdoissa määritellyt vakavat sairaudet Veroton kertakorvaus 100 000 euroon asti

Hoitokuluvakuutus:

Kattaa vain hoidosta aiheutuneita kuluja Kattaa vain hoidosta aiheutuneita kuluja

Korvaus maksetaan, vakuutusehtojen mukaan korvattavista hoidosta aiheutuneita kuluja vastaan.

 

Usein kysytyt kysymykset

Turvan tarpeen arvioiminen

Vakuutusturvan tarve on suurin, jos perheessäsi on alaikäisiä lapsia ja sinulla tai puolisollasi on iso asuntolaina. Jo lyhytaikainen ansiotulon menetys tai ylimääräiset kulut voivat horjuttaa perheen taloudellista tilannetta.

Osta vakuutus
Autat myös muita

Lahjoitamme Tukikummeille jokaisesta uudesta henkilövakuutuksesta. Hankkimalla henkilövakuutuksen autat turvaamaan vaikeassa tilanteessa olevan lapsen tai nuoren elämää tapaturman varalta.

Tutustu yhteistyöhön
Sairaus pysäyttää

Vakava sairaus yllättää joka viidennen suomalaisen aktiivisimmassa elämänvaiheessa. Kesken työuran, kun vastuita on paljon. Yksinkertainen ja selkeä kertakorvaus vähentää huolia.

Osta vakuutus

Tuotteena Optimi-henkilövakuutus

Vakavan sairauden turva on osa Mandatumin Optimi-vakuutusta. Voit valita Optimiin haluamasi turvat, kuten vakavan sairauden turvan, työkyvyttömyysturvan tai kuolemantapausturvan (henkivakuutus).

Vakavan sairauden turva tulee voimaan 90 päivän kuluttua sen ottamisesta ja päättyy, kun sinulle on maksettu korvaus tai viimeistään, kun täytät 65 vuotta.

Oletko jo asiakas?

Jos olet asiakkaamme, näet turvan ja sopimuksen tiedot verkkopalvelussa. Siellä voit myös lähettää meille helposti ja turvallisesti viestin sekä hakea korvausta vakuutuksesta.

Kirjaudu verkkopalveluun Ohjeet korvauksen hakemiseen

Tutustu muihin riskivakuutuksiin

Henkivakuutus

Henkivakuutus auttaa läheisiäsi pahimman yli taloudellisesti. Kuolemantapauksessa sovitun suuruinen henkivakuutuskorvaus maksetaan kerralla omaisille tai muulle nimetylle edunsaajalle.

Lue lisää
Työkyvyt­tömyys­turvat

Työkyvyttömyysturvien avulla voit säilyttää elintasosi ja varmistaa esimerkiksi lainojesi hoidon, jos joudut työkyvyttömäksi.

Lue lisää
Yrittäjän henkilö­vakuutukset

Yrittäjän Turva on kaikki henkilöriskit kattava ratkaisu yrittäjän tarpeisiin. Henkilövakuutukset tarjoavat taloudellista turvaa vakavan sairauden, työkyvyttömyyden tai kuoleman varalta.

Lue lisää
Yrityksen henkilö­vakuutukset

Henkilövakuutusten avulla yritys turvaa työntekijöitään työssä ja vapaa-ajalla. Vapaaehtoinen riskivakuutus antaa taloudellista turvaa myös työntekijän perheelle, mikä on arvokas etu.

Lue lisää