Hoida kerralla kuntoon varautumisen ja vaurastumisen suunnitelmasi. Sujuvampi yrittäjyys löytyy täältä >>

yrittäjän vapaaehtoinen eläkevakuutus

Varmista lisäeläkkeellä itsellesi haluamasi toimeentulo myös eläkeaikana.

Ota yhteyttä

yrittäjän vapaaehtoinen eläkevakuutus

Varmista lisäeläkkeellä itsellesi haluamasi toimeentulo myös eläkeaikana.

Ota yhteyttä
RIITTÄÄKÖ LAKISÄÄTEINEN?

Useimmille yrittäjille lakisääteinen eläke ei riitä tarjoamaan totuttua elintasoa eläkevuosiksi, varsinkaan kun eläkejärjestelmän muutokset ovat nostaneet eläkeikää ja pienentäneet eläketasoja.

SÄÄNNÖLLISET TULOT

Yrityksen kautta yrittäjällä on mahdollisuus rakentaa järkevä tulotaso myös yrittäjäuran jälkeen.

JOUSTAVA

Eläketurvan täydentäminen ottaa huomioon yrityksesi tilanteen ja maksusuunnitelma joustaa tarvittaessa.


Näin kerrytät varallisuutta eläkeajalle
 • Säästät ja sijoitat tehokkaasti eläkeaikaa varten yrityksen ottaman vapaaehtoisen eläkevakuutuksen avulla. Sinulla on valittavanasi Yrittäjän lisäeläkevakuutus, joka on yksilöllinen eläkevakuutus, tai Sesam-ryhmäeläkevakuutus.

 • Lisäeläkevakuutus on tehokas tapa rakentaa turvarahasto eri elämäntilanteiden varalle. Saat nostaa säästösi myös työkyvyttömyyseläkkeenä, jos jäät pysyvästi työkyvyttömäksi. Kuolemantapauksessa säästöt maksetaan henkivakuutuskorvauksena omaisille.

 • Autamme sinua tekemään suunnitelman vakuutukseen maksettavista maksuista ja säästöjen sijoittamisesta. Maksut joustavat eli voit sovittaa maksut oman ja yrityksesi tilanteen mukaan.

 • Vakuutuksen kautta hankkimaasi täydentävää eläkettä ei veroteta palkkana työssäoloaikana, vaan vasta eläkettä nostettaessa. Eläkkeellä veroprosentti voi olla työssäoloaikaa pienempi.

 • Hoidat sijoituksiasi ja muita sopimusasioita helposti verkkopalvelussamme ja Mandatum Rahat -mobiilisovelluksessa.

VAIHTOEHTOSI ELÄKKEEN TÄYDENTÄMISEEN

Millainen eläke riittää?

Eläkelaskurilla voit arvoida oman eläkeaikaisen tulotasosi: lakisääteisen eläkkeen määrän, sen rinnalle kertyneet säästöt sekä tarvittavat lisäsäästöt.

Kokeile laskuria
Varmista, etteivät eläkesuunnitelmasi jää rahasta kiinni

Perinteinen kuva passiivisesta eläkeläisestä voidaan haudata. Oletko itse miettinyt, miten rahoitat eläkeaikasi haaveet?

Lue artikkeli
Kaikki palvelut yrittäjälle

Tarjoamme sinulle ja yrityksellesi henkilövakuuttamisen, varainhoidon ja palkitsemisen palvelut.

Tutustu palveluihin

Katso yhteyshenkilöt alueellasi

Pääkaupunkiseutu     Muu Suomi

Eläkesijoittaminen Mandatumissa

Mandatumin lisäeläkevakuutukset ovat sijoitussidonnaisia vakuutuksia, mikä tarkoittaa, että eläkeasiakkaanamme pääset hyötymään asiantuntijoidemme sijoitusosaamisesta.

Sijoitamme kanssasijoitusmallilla, eli tarjoamme asiakkaillemme sellaisia kohteita, joihin sijoitamme myös itse. Pääset sijoittamaan kohteisiin, jotka eivät olisi muuten tavallisen sijoittajan saatavilla.

Lisäeläke muodostuu aikanaan vakuutukseen maksetuista maksuista ja niille kertyneistä tuotoista. Sijoitussuunnitelmasi on aina joustava: voit tehdä vapaasti muutoksia ilman, että kertynyttä tuottoa verotetaan luovutusvoittona.

Ota yhteyttä


Eläkesijoittamiseen sopivat sijoituskohteet
 • Mandatum Eläke -sijoituskori on erityisesti pitkäaikaisen eläkesijoittajan tarpeisiin rakennettu, valmiiksi hajautettu sijoituskohde. Kohteen voit liittää sekä Yrittäjän lisäeläkevakuutukseen että Sesam-ryhmäeläkevakuutukseen.
 • Allokaatiokoreissa on valittavana viisi valmista salkkua. Valitset vain itsellesi sopivan riskitason ja tuottotavoitteen.
 • Käytössäsi on myös laaja sijoituskohteiden valikoima, jos haluat valita kaikki sijoituskohteesi itse.

Oletko jo asiakas?

Jos olet asiakkaamme, näet sopimuksesi tiedot ja säästöjen kehittymisen verkkopalvelussa. Siellä voit myös lähettää meille helposti ja turvallisesti viestin ja tehdä muutoksia sopimukseen ja sijoitussuunnitelmaan.

Kirjaudu verkkopalveluun           Ohjeet eläkkeelle jäämiseen

 

Kiinnostuitko yrittäjän eläkkeestä?

 1. Jätä yhteystietosi

  Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

 2. Kartoitamme tarpeesi

  Käymme läpi kanssasi tilanteesi ja erityisesti eläketurvan täydentämisen tarpeet.

 3. Saat meiltä tarjouksen

  Laskemme sinun tarpeisiisi sopivan vakuutusturvan ja saat meiltä tarjouksen Yrittäjän Lisäeläkkeestä joko asiantuntijaltamme tai suoraan verkkopalveluun.