Eläkeasioiden konsultointi ja raportointi

Ota yhteyttä

Eläkeasioiden konsultointi ja raportointi

Palvelemme yritystäsi eläkeasioihin liittyvässä konsultoinnissa, laskennassa ja raportoinnissa. Tarjoamme myös eläkeasioihin olennaisesti liittyvän varainhoidon ja riskienhallinnan. Teemme kansainvälisten kirjanpitostandardien mukaista raportointia työsuhde-etuuksista noin 100 yritykselle.

TYÖSUHDE-ETUUKSIEN IFRS:N JA US GAAP:N MUKAINEN LASKENTA JA RAPORTOINTI

Tarjoamme yrityksesi tilinpäätöksiä varten kansainvälisten kirjanpitostandardien (IAS 19 ja ASC 715) mukaisia laskelmia ja raportteja työsuhteen päättymisen jälkeisistä etuuksista ja palvelusvuosipalkkiojärjestelyistä.

Autamme yritystäsi eläke-etuuksien kirjanpidollisessa käsittelyssä erilaisissa yritysjärjestelyissä ja selvitämme yrityksen eläke-etuuksien raportointitarpeen. Hoidamme myös kansainvälisten yritysten ulkomaisia eläkejärjestelyjä koskevien IAS 19-laskelmien koordinoinnin ja IFRS-tilinpäätökseen kirjattavien erien ja liitetiedoissa esitettävien tietojen   kokoamisen.

Laskelmien ja raporttien tuottamisen lisäksi palveluihimme kuuluvat mm. laskennassa käytettävien diskonttokoron sekä poistuvuusparametrien (eroavuus, työkyvyttömyysalkavuus) määrittäminen.

Palveluihimme kuuluvat myös erilaiset koulutuspaketit, jotka räätälöidään tarvittaessa asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

MAKSUPERUSTEISEN ELÄKERAHASTON PERUSTAMINEN JA HALLINNOINTI

Laki maksuperusteisista lisäeläkejärjestelyistä eläkesäätiöissä ja eläkekassoissa mahdollistaa työnantajille muuta eläketurvaa täydentävän palkitsemisvaihtoehdon, jonka voi toteuttaa kustannustehokkaasti omassa maksuperusteisessa eläkesäätiössä tai -kassassa.

Toisin kuin etuusperusteisissa lisäeläkejärjestelyissä, maksuperusteisissa lisäeläkejärjestelyissä eläketurvan tasoa ei ole etukäteen määrätty. Maksuperusteisissa lisäeläkejärjestelyissä eläketurvan taso määräytyy maksettujen vakuutusmaksujen, niille saatujen sijoitustuottojen ja hallinnointikulujen perusteella.

Työnantajan tarpeiden mukaan voidaan määritellä mm. järjestelyn piiriin kuuluvat henkilöstöryhmät, etuudet, maksutasot ja eläkkeelle jäämisiät. Annamme mielellämme lisätietoja maksuperusteisten lisäeläkejärjestelyiden yksityiskohdista ja muista huomioitavista asioista.


Meillä on valmiudet tarjota palveluja maksuperusteisten lisäeläkejärjestelyiden
 • Suunnitteluun
 • Asiakirjojen laatimiseen ja perustamiseen
 • Käytännön hoitoon

ELÄKESÄÄTIÖN TAI -KASSAN PERUSTAMINEN

Työnantajan on mahdollista järjestää työntekijöidensä eläketurva vakuuttamalla työntekijä vakuutusyhtiön toimesta tai omassa eläkesäätiössä tai -kassassa. Oma eläkesäätiö tai -kassa saattaa olla yrityksellesi edullisin tapa järjestää työntekijöiden eläketurva.

Päätöksenteon tueksi teemme yrityskohtaisia selvityksiä ja laskelmia, joiden perusteella uuden eläkesäätiön tai -kassan toimintaedellytyksiä voidaan arvioida ja suunnitella.

Avustamme eläkesäätiön tai eläkekassan perustamisessa. Laadimme tarvittavat asiakirjat, hakemukset ja säännöt sekä hoidamme yhteydet viranomaisiin.

Konsultointipalvelut

Kiinnostuitko eläkepalveluistamme?

 1. Jätä yhteystietosi

  Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian, ja sovitaan tapaaminen. Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

 2. Kartoitamme tarpeesi

  Käymme läpi yrityksesi tilanteen ja erityisesti tarpeet.

 3. Saat meiltä tarjouksen

  Laadimme yrityksesi tarpeiden mukaan ehdotuksen asiantuntijapalveluistamme.