Vaihtoehtoiset sijoitukset

Hyödynnä markkinoiden kaikki mahdollisuudet

Vaihtoehtoiset sijoitukset

Hyödynnä markkinoiden kaikki mahdollisuudet

Houkuttelevaa tuottopotentiaalia vaihtoehtoisista sijoituksista

Vaihtoehtoisilla sijoituksilla on markkinatilanteesta riippumatta useimmiten paikka sijoitussalkussa. Yhä useampi sijoittaja hakee tuottoa ja hajautushyötyä vaihtoehtoisten sijoitusten parista.

Yleinen korkotaso on matalalla ja turvallisiksi miellettyjen korkosijoitusten tuotto-odotukset ovat paikoin jopa negatiiviset. Monet vaihtoehtoiset sijoitukset tarjoavat houkuttelevaa tuottoa osakkeita maltillisemmalla riskillä.

Vaihtoehtoiset sijoitukset tarjoavat houkuttelevaa tuottoa. Vaihtoehtoiset sijoitukset eivät ole automaattisesti muutettavissa rahaksi sijoittajan valitsemalla hetkellä.  Tämän vuoksi monet vaihtoehtoiset sijoitukset tarjoavat perinteisiä osake- ja joukkovelkakirjalainasijoituksia parempaa tuottoa riskitasoon nähden.

Mitä vaihtoehtoiset sijoitukset ovat?

Vaihtoehtoiset sijoitukset on valtavirrasta poikkeava ja laaja omaisuusluokka, jolla tarkoitetaan julkisen kaupankäynnin (pörssien) ulkopuolisia sijoituksia. Mandatum Lifessa niitä ovat esimerkiksi erilaiset vaihtoehtoiset korkosijoitukset (private debt), kiinteistösijoitukset (real estate) ja pääomasijoitukset (private equity).

Vaihtoehtoisten sijoitusten ominaispiirteitä ovat pitkä sijoitushorisontti, rahojen sitoutuminen vaiheittain ja rajoitettu likviditeetti.

 • Vallitsevat markkinaolosuhteet ohjaavat sijoittajia uusien tuottomahdollisuuksien perään.  Kun perinteisistä omaisuusluokista on haastavaa saada yhtä hyvää tuottoa kuin takavuosina, on tuottoa haettava perinteisten osake- ja joukkolainasijoitusten ulkopuolelta.
 • Monet vaihtoehtoiset sijoitukset tarjoavat perinteisiä osake- ja joukkovelkakirjalainasijoituksia parempaa tuottoa riskitasoon nähden. Perinteisiin omaisuusluokkiin verrattuna vaihtoehtoisten sijoitusten tuottoon vaikuttaa niin sanottu likviditeettipreemio. Odotetun tuoton täytyy olla parempi kuin samariskisissä, mutta likvideissä sijoituksissa. Sijoittaja saa siis kompensaatiota siitä, ettei sijoitus ole automaattisesti muutettavissa rahaksi sijoittajan valitsemalla hetkellä.
 • Mandatum Lifen kaltaisen kokeneen suursijoittajan kanssa yksityissijoittaja voi päästä mukaan kohteisiin, jotka ovat yleensä vain suursijoittajien ulottuvilla.

 

Kenelle sijoituskohteet sopivat?

Perinteisesti institutionaalisten sijoittajien käytössä ollut vaihtoehtoisten sijoitusten omaisuusluokka on nykyään yhä useammin tarjolla myös pitkäjänteisille yksityissijoittajille.

 • Sijoittajalle, joka on valmis osta ja pidä -sijoitukseen ja hyväksyy pidemmän sijoitushorisontin.
 • Kärsivällisille sijoittajille, jotka saavat mahdollisuuden parempaan tuottoon sen vuoksi, etteivät he tarvitse päivittäistä likviditeettiä sijoituksilleen.
 • Sijoittajalle, joka hakee hajautushyötyjä salkkuunsa.

 

Annukka Oksanen

Altit valuivat valtavirtaan

Mistä tuottoa, kun korot ovat painuneet nollan alapuolelle ja osakkeita pidetään kalliina? Alternatiiveista, yhä useampi sijoittaja ajattelee. Suomalaisten instituutioiden salkuissa alternatiivit alkavat olla valtavirta, ja niitä löytyy yhä enemmän myös yksityissijoittajien salkuista.

Lue Lisää
Kaisa Leino

Sijoittaja, kuinka hyvin tunnet vaihtoehtoiset sijoitukset?

Mitä vaihtoehtoiset sijoitukset oikein ovat? Miten niihin voi sijoittaa? Lue Mandatum Lifen vaihtoehtoisista sijoituksista vastaavan johtajan Jussi Tannisen vastaukset.
Lue Lisää

Kiinnostuitko?

 1. Jätä yhteystietosi oheiselle lomakkeelle

  Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

 2. Kartoitamme tarpeesi

  Käymme läpi tilanteesi ja kartoitamme sijoittamiseen liittyvät tarpeet.

 3. Sovimme jatkosta

  Keskusteltuamme kanssasi osaamme tarjota sinun tilanteeseesi sopivat sijoittamisen palvelut.