Työnantajan ottamat vapaaehtoiset eläkevakuutukset kirjanpidossa

Webinaari // torstaina 11.2.2021 klo 9-9.45

Työnantajan ottamat vapaaehtoiset eläkevakuutukset kirjanpidossa

Webinaari // torstaina 11.2.2021 klo 9-9.45

Ilmoittaudu

Näin huomioit yrityksen vapaaehtoiset eläkevakuutukset kirjanpidossa

Tervetuloa mukaan tilitoimistoille ja kirjanpitäjille suunnattuun webinaariin. Tilaisuudessa käymme läpi, miten yritysten ottamat vapaaehtoiset lisäeläkevakuutukset huomioidaan verotuksessa ja yrityksen kirjanpidossa.

Webinaarin jälkeen hahmotat selkeästi erot yksilöllisen ja ryhmäeläkkeen välillä sekä osaat huomioida ryhmäeläkkeen erityispiirteet ja sen käyttökelpoisuuden muun muassa yrittäjän eläketurvan täydentäjänä.

Webinaarissa asiantuntijoina toimivat Mandatum Lifen palvelujohtaja Juho Koikkalainen ja Yritykset ja Yksityisvarainhoito -yksikön johtaja Lasse Alvesalo.


Webinaarissa kuulet mm.
  • miten yrityksen ottama yksilöllinen eläkevakuutus ja kollektiivinen ryhmäeläkevakuutus toimivat ja eroavat toisistaan
  • mten ryhmäeläkkeen kollektiivisuus määritellään ja mikä on omistajayrittäjien asema vakuutettuina
  • uusimmasta oikeuskäytännöstä kollektiivisen ryhmäeläkkeen osalta

Webinaarissa keskustelevat

Juho Koikkalainen
Juho Koikkalainen työskentelee Mandatum Lifessa palvelujohtajana. Hänellä pitkä lakimies kokemus vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisesta yritysten ja yrittäjien sekä yksityishenkilöiden parissa. Tällä hetkellä hän toimii vahvasti yritysmyyjiemme tukena yritysten ja yrittäjien eläkejärjestelyissä.
Lasse Alvesalo
Lasse Alvesalo on johtaja Mandatum Lifen Yritykset ja Yksityisvarainhoito -yksikössä. Hänellä on pitkä kokemus vakuutus- ja sijoitustoiminnasta erityisesti yritysten ja yrittäjien parissa.