Sam­mon osittais­jakau­tuminen

Sam­mon osittais­jakau­tuminen

Sammon osittaisjakautuminen toteutui suunnitellusti 1.10.2023. Jakautumisessa Sammon osakkeenomistajat saavat jokaista omistamaansa Sammon osaketta kohden yhden uuden Mandatumin osakkeen.  

Jakautuminen ei edellytä Sammon osakkeenomistajilta toimenpiteitä. Saadakseen Mandatumin osakkeita oli Sammon osaketta ostettava viimeistään 29.9.2023. Ensimmäinen kaupankäyntipäivä Mandatumin osakkeella Nasdaq Helsingissä oli 2.10.2023. 

Sammon ja Mandatumin osakkeiden hankintameno verotuksessa Sammon osittaisjakautumisen jälkeen

Verohallinto on julkaissut 28.11.2023 ohjeen koskien Sampo Oyj:n ja Mandatum Oyj:n osakkeiden hankintamenon määrittämistä verotuksessa Sammon osittaisjakautumisen jälkeen.

Sampo Oyj:n osakkeen hankintameno on 91,66 prosenttia ja Mandatum Oyj:n osakkeen hankintameno 8,34 prosenttia Sampo Oyj:n alkuperäisestä hankintamenosta ennen osittaisjakautumista.

Esimerkki: Jos osakkeenomistajan Sammon osakkeesta maksama alkuperäinen hankintameno olisi ollut 40,00 euroa ennen jakautumista, olisi Sammon osakkeen hankintameno 36,66 euroa ja Mandatumin osakkeen hankintameno 3,34 euroa.

Verohallinnon ohje kokonaisuudessaan on saatavilla Vero.fi -sivustolla: Sampo Oyj:n osittaisjakautumisessa syntyneen Mandatum Oyj:n ja Sampo Oyj:n osakkeiden hankintamenon määrittäminen verotuksessa

 

Lisätietoa osittaisjakautumisesta löydät Sammon verkkosivuilta.

Mandatumin hallituksen jäsenten ansioluettelot löydät alta. 

Lue lisää

Mandatumin hallituksen jäsenten ansioluettelot löydät alta. 

Lue lisää
11.10.2023