ML Tulevaisuus Ilmasto -indeksisijoituskori tähtää maailman osakemarkkinatuottoon puolet pienemmillä hiilidioksidipäästöillä

2.9.2015

Mandatum Life tuo myyntiin globaalisti hajautetun indeksisijoituskorin, jonka tavoitteena on hidastaa ilmastonmuutosta sijoittamalla alansa vähäpäästöisimpiin yrityksiin. ML Tulevaisuus Ilmasto sopii sijoittajalle, joka haluaa sijoittaa vastuullisesti tuottotavoitteistaan tinkimättä.

ML Tulevaisuus Ilmasto -indeksisijoituskorissa yhdistyy vastuullisuuden lisäksi hyvä tuottopotentiaali ja globaaliksi sijoituskohteeksi edullinen hinta. Se sijoittaa Amundin MSCI World Low Carbon Leaders -indeksiä seuraavaan ETF:ään, joka on Euroopan ensimmäinen maailmanlaajuisesti pienemmän hiilijalanjäljen yhtiöihin sijoittava ETF. Mandatum Life on sopinut eurooppalaisen varainhoitotalon Amundin kanssa ETF MSCI World Low Carbon UCITS ETF -rahaston tarjoamisesta yksinoikeudella ei-ammattimaisille sijoittajille Suomessa.

"Ilmastonmuutos on tosiasia. Hyvä uutinen on, että sijoittajilla on mahdollisuus vaikuttaa sen hidastamiseen sijoittamalla yrityksiin, jotka huomioivat liiketoiminnassaan hiilidioksidipäästöjen vähentämisen. ML Tulevaisuus Ilmasto -indeksisijoituskorilla tuomme asiakkaillemme ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittaa vastuullisesti ja tuotosta tinkimättä tavoitellen puolet pienempää hiilijalanjälkeä. Nämä yritykset toimivat jo nyt tulevaisuuden ehdoilla", sanoo Mandatum Lifen toimitusjohtaja Petri Niemisvirta.    

"Amundi toi markkinoille Euroopan ensimmäiset pienen hiilijalanjäljen ETF- ja indeksirahastot, jotka seuraavat MSCI Low Carbon Leaders -indeksejä. Olimme mukana lanseeraamassa indeksejä yhdessä MSCI:n ja kahden johtavan kansallisen eläkerahaston kanssa, joiden tavoitteena oli löytää laajempi ja tehokkaampi pienemmän hiilijalanjäljen passiivinen sijoitusstrategia, jossa kuitenkin pysyttäisiin mahdollisimman lähellä emoindeksin tuottokehitystä. Tämä on osoitus sitoutumisestamme tavoitteeseen pienentää sijoitusten hiilijalanjälkeä sekä työhön Portfolio Decarbonization Coalition -verkoston kanssa", sanoo Valérie Baudson, Amundin johtaja ETF, Indexing ja Smart Beta -yksiköstä.

ML Tulevaisuus Ilmasto -indeksisijoituskori on tarjolla niin yksityis- kuin yritysasiakkaille. Minimisijoitus on 2 000 euroa.

Lisätiedot

Petri Niemisvirta, toimitusjohtaja, petri.niemisvirta@mandatumlife.fi, p. 010 516 7200
Carolus Reincke, salkunhoitaja, carolus.reincke@mandatumlife.fi, p. 050 355 4540
Niina Riihelä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, niina.riihela@mandatumlife.fi, p. 040 728 1548
Miriam Oucouc, Amundi Head of Marketing, miriam.oucouc@amundi.com, p. + 33 6 23 39 40 48

www.mandatumlife.fi/tulevaisuus