Webinaari: Askeleet kohti palkkauksen läpinäkyvyyttä

Tervetuloa webinaariin keskiviikkona 24.4. klo 8.30.

Ilmoittaudu webinaariin

Webinaari: Askeleet kohti palkkauksen läpinäkyvyyttä

Tervetuloa webinaariin keskiviikkona 24.4. klo 8.30.

Ilmoittaudu webinaariin

Kovaa kuhinaa suomalaisessa HR-kentässä aiheuttaneen palkkauksen läpinäkyvyysdirektiivin hyväksymisestä on nyt vuosi. Onko yrityksesi aloittanut valmistautumisen palkkauksen läpinäkyvyyteen? Kuinka tasa-arvoinen palkkaus- ja palkitsemisjärjestelmä rakennetaan? Miten yritys voi jo nyt kehittää raportointitapojaan kohti direktiivin vaatimuksia?

Tervetuloa kuulemaan ratkaisukeskeisiä ja käytännöllisiä keinoja, joilla yrityksesi voi valmistautua lisääntyvään palkka-avoimuuteen. Uusi palkkauksen läpinäkyvyyttä lisäävä EU-direktiivi tulee lisäämään yritysten vaatimuksia raportoida palkkauksen tasa-arvotilanteesta sekä organisaation sisällä että julkisesti. Tämä lisääntyvä avoimuus asettaa odotuksia sille, että yritysten palkkaus- ja palkitsemisjärjestelmät on suunniteltu huolella ja perustellusti. 

Webinaarissa Mandatumin palkitsemisen asiantuntijat Sini Jämsén, Kiisa Hulkko-Nyman ja Janne Tiainen avaavat keinoja valmistautua palkka-avoimuuteen eri kokoisten ja eri tilanteissa olevien yritysten näkökulmista. Osallistujilla on myös mahdollisuus esittää asiantuntijoille kysymyksiä aiheesta.

Ilmoittaudu

Puhujat

Kiisa Hulkko-Nyman
Kiisa Hulkko-Nyman on Mandatumin palkitsemispalvelujen liiketoimintajohtaja. Hän on tehnyt pitkän uran palkkauksen ja palkitsemisen kehittämisen ja tutkimuksen parissa sekä kehittänyt yli 100 yrityksen ja organisaation palkitsemisjärjestelmiä. Aiemmin Kiisa johti Aalto-yliopistolla palkitsemisen tutkimusohjelmaa ja on väitellyt tohtoriksi tulospalkitsemisen strategisesta roolista suomalaisyrityksissä.
Sini Jämsén
Sini Jämsén työskentelee Mandatumin palkitsemispalveluissa johtajana, vastuualueenaan palkkausjärjestelmät ja palkkavertailut. Ennen konsultointiuraa ja sen ohella Sini on työskennellyt palkkausjärjestelmätutkijana ja väitellyt aiheesta Aalto-yliopistossa. Sinin erityisosaamisalueisiin kuuluu peruspalkkausjärjestelmien rakentaminen sekä palkkauksen tasa-arvokysymykset. Vuosina 2021–2022 hän veti Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa Mandatumin yhteistyökumppanien kanssa toteuttamaa Samanarvoinen työ-tutkimus- ja kehityshanketta.
Janne Tiainen
Janne Tiainen työskentelee Mandatumin palkitsemispalveluissa johtajana, vastuualueenaan kokonaispalkitseminen. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus palkitsemisesta ja suorituksen johtamisesta sekä konsulttina että yrityksen sisäisissä johtotehtävissä globaaleissa organisaatioissa eri toimialoilla.

Haluatko keskustella palkitsemisesta?

  1. Jätä yhteystietosi oheiselle lomakkeelle

    Olemme sinuun yhteydessä, ja sovitaan tapaaminen. Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.
  2. Kartoitamme tarpeesi

    Tapaamisessa käymme läpi yrityksesi tilanteen ja henkilöstön palkitsemiseen liittyvät tarpeet.
  3. Saat meiltä tarjouksen

    Saat meiltä yrityksesi tarpeisiin sopivan suunnitelman henkilöstön palkitsemisen kokonaisuuden tai tietyn palkitsemisjärjestelmän kehittämisestä organisaatiossasi.

Palkkakartoituksen tarjoaa ja toteuttaa Mandatum Life Palvelut Oy.