Paluu­muuttajat

Paluu­muuttajat

Joskus on aika hakea uudenlaista kokemusta toiselta työnantajalta. Ja joskus on aika palata jo aiemmin hyväksi todettuun. Tässä artikkelissa tutustutaan Mandatumin paluumuuttajien kokemuksiin ja siihen, miksi he halusivat palata takaisin Mandatumiin.

Aleksin tarina

Aleksi Liuksiala

Kehityspäällikkö, digipalveluiden kehitystiimi

”Kuvailen usein työtäni seuraavanlaisesti: päässäni keikkuu kaksi hattua, lähes yhtä suurta keskenään. Ensimmäinen hattu on projektipäällikön hattu. Toinen hattu on sovelluskehitystiimin Product Ownerin hattu. Vastaan osin myös tiimin toimintatapojen kehittämisestä.

Ensimmäisellä kerralla olin Mandatumissa hieman yli puolitoista vuotta. Ehdin olemaan poissa vain muutaman kuukauden, kun tiimissämme tapahtui henkilömuutoksia ja minulle tarjottiin nykyistä työtehtävääni. Päätös ei ollut vaikea, koska tehtävät olivat enemmän kuin innostavia ja minulle oli jäänyt positiivinen kokemus Mandatumista.

Mielestäni Mandatum on talona melko ainutlaatuinen. Maailmalta ei käsitykseni mukaan löydy hirveän montaa vastaavaa finanssitavarataloa, joka esimerkiksi yhdistäisi näin laajasti eri palkitsemisen palveluita. Meillä on rohkeutta sekä kunnianhimoa, ja vahva, omaleimainen brändi.

Viihtymiseeni vaikuttaa ensisijaisesti ihmiset. Talo on täynnä "Mandatum-ihmisiä", eli hyviä tyyppejä, erittäin ammattitaitoisia ja avuliaita. Nuo kaikki kolme ovat tärkeitä asioita, koska työssäni olen täysin riippuvainen itseäni osaavampien ihmisten panoksesta projekteihin. Myös esihenkilötyöstä on vain hyvää sanottavaa. 

Toiseksi, työtehtävät ovat superkiinnostavia ja pitävät oppimiskäyrän korkealla. Olen aina ollut finanssialalla, joten esimerkiksi regulaation tuoma korostettu harkitsevuus eivät minua häiritse.

Kolmanneksi, palkitsemisen taso on kohdallaan. Meillä on oman talon instrumentit henkilöstönkin palkitsemisen osana. Ja lounasetu, ah! Se menee suoraan miehen sydämeen, vatsan kautta.”

Juuri tällä hetkellä minua innostaa riskivakuutusten alustauudistuksen kyljessä tekemämme uutuuttaan kiiltävät verkko- ja mobiilipalvelut. Ensimmäistä kertaa myös vakuutetut saavat näkyvyyden työnantajansa ostamaan henkivakuutukseen. Odotan innolla, miten asiakkaat ottavat nämä palvelut vastaan. Lisäksi itselleni ajankohtaisia teemoja ovat sidosryhmäyhteistyön syventäminen sekä tiedolla johtaminen: digipalveluiden kehittämisessä olemme vahvemmin kulkemassa kohti dataan pohjautuvaa päätöksentekoa ja tavoitteiden asettamista.

Annen tarina

Anne Höckerstedt

HR Partner

”Toimin minulle nimettyjen yksiköiden esihenkilöiden HR-kumppanina. Ensimmäinen jaksoni Mandatumissa kesti lähes 10 vuotta. Ihmiset ja työyhteisö saivat minut palaamaan noin kahden vuoden pituisen tauon jälkeen. Minua innostavat myös mielenkiintoiset tehtävät ja koko talon tasoiset projektit, joissassä HR Partner pääsee olemaan mukana. Täällä yhteistyön tekeminen mahdollisimman laajasti eri ihmisten kanssa on mutkatonta ja helppoa.

Mandatumista ainutlaatuisen tekevät ihmiset ja luottamus siihen, että kukin hoitaa asiat maaliin omalla tyylillään. Meillä ihmiset ovat helposti lähestyttäviä, auttamishaluisia, kekseliäitä, kunnianhimoisia ja osaavia. Olemme kunnianhimoisia tekemisessämme ja meillä on halu voittaa. Meillä on vahva can do -asenne, emme tyydy siihen, miten asiat ovat nyt, vaan mietimme miten ne voidaan tehdä paremmin ja fiksummin.

Poissaoloni aikana pidin yhteyttä entisiin kollegoihin ja seurasin somesta mitä Mandatumissa tapahtuu, joten olin hyvin ajan tasalla tapahtumista. HR-tiimi on kasvanut ja uusia tiimikavereita on nyt paljon enemmän. Myös kulttuuri on muuttunut yrityksen kasvaessa ja uusien konserniyhtiöidemme myötä. Riskienhallintakulttuuri on kehittynyt paljon, mikä tekee meistä entistäkin ammattimaisemman tahon.

Itse toin mukanani rutkasti uusia ideoita ohjelmistoalan kasvuyrityksestä, jossa on käytössä eri työkalut. Se haastoi miettimään asioita uudella tavalla, ja soveltaa uusia oppeja tutussa työympäristössä.”

Artun tarina

Arttu Hirvonen

Asiakasjohtaja

”Aloitin Mandatumissa vuonna 2006 ja urani eteni 14 vuoden aikana myyntineuvottelijasta yhteyspäälliköksi, asiakaspäälliköksi ja lopulta asiakasjohtajaksi. Vastaan nyt Mandatumin suurista yritysasiakkuuksista, kuten pörssiyhtiöistä, perheyhtiöistä ja kansainvälisten konsernien tytäryhtiöistä. Siirryin 2020-luvun alussa pariksi vuodeksi yrittäjäksi ja olin perustamassa Runo Hotel Porvoo -nimistä hotellia. Runossa työni piti sisällään kaikkea hotellin konseptin kehittämisestä rahoituksen hankkimiseen, kiinteistön saneerauksen hoitamiseen, sekä operaatioiden käynnistämiseen. 

Minulle oli itsestään selvää, että mikäli vielä palaan palkkatöihin, palaisin juuri Mandatumiin. Tällainen tilaisuus tarjoutuikin juuri sopivalla hetkellä, kun hotellin operaatiot oli saatu rullaamaan ja pystyin itse keskittymään hotellin hallitustyöhön. Palasin kutakuinkin samaan rooliin, mutta uusien liiketoiminta-alueiden ja palvelujen kautta rooliin tuli myös uutta.

Mandatum on ainutlaatuinen kokonaisuus siinä mielessä, että talossa on kaikki hyvässä balanssissa. On harvinaista, että asiat ovat niin hyvin kuin ne ovat. Kollegat ja asiakkaat ovat mahtavia ja tehtävät ovat erittäin mielenkiintoisia. Kulttuuri on vahva ja myyntihenkinen, ja tekeminen on ammattimaista. Teemme asioita kunnianhimoisesti mutta ajankäytöllisesti viisaasti, jolloin hyvä tasapaino säilyy myös työajan ulkopuolella. Olen nähnyt, miten vaikeaa tällaisen kulttuurin luominen on.

Olen saanut vastuuta ja luottamusta ja se onkin aina ollut täällä oletusarvo. Täällä jokainen hoitaa omat hommansa ja se näkyy myös koko tiimin toiminnassa.

Edelliseltä kerralta alan sääntely on entisestään lisääntynyt, mikä on hiukan muuttanut työn luonnetta. Yleisestikin vastuullisuus ja eettisyys ovat nousseet entistä tärkeämmiksi teemoiksi. Eniten kuitenkin yllätti Teamsin käytön jokapäiväistyminen. Se on erinomainen juttu ja tehostaa tekemistä, kun live-palaverit voi keskittää samoille päiville.

Tällä hetkellä minua innostavat ennen kaikkea mielenkiintoiset asiakas-caset, asiakkaiden ongelmien ratkaisu sekä totta kai Mandatumin lokakuussa 2023 tapahtunut listautuminen ja elämä pörssiyhtiönä.”

Vesan tarina

Vesa Piilola

Riskienhallintapäällikkö

”Työnkuvaani kuuluu monia erilaisia palasia taloudellisen raportoinnin, tasehallinnan, pääomatehokkuuden ja riskien mittaamisen sekä tunnistamisen parissa. Palasin taloon syyskuussa 2022 noin kolmen ja puolen vuoden poissaolon jälkeen. Oikeat henkilöt sekä mielenkiintoiset vaikutusmahdollisuudet hyödyntää omaa osaamistani saivat minut vakuuttuneeksi siitä, että on aika palata Mandatumiin. Nykyisessä roolissa saan melko paljon kantaa vastuuta itsenäisestä työskentelystä ja työskentelytavoista, vaikka montaa projektia tuleekin edistettyä yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa.

Mandatumissa parasta ovat meidän ihmisemme, tekemisen fokus sekä brändi. Meillä osataan johtaa sekä asioita että ihmisiä ja näin saadaan hyödynnettyä koko talon osaaminen uniikilla tavalla. Mukavat ja osaavat henkilöt ympärillä tekevät töihin tulemisesta mukavaa päivästä toiseen. Tämän lisäksi voi luottaa, että aina ilmaantuu jokin uusi mielenkiintoinen projekti, mikä pitää mielen virkeänä uuden oppimiseen. On mahtavaa, että uudet projektit avaavat mahdollisuuksia työskennellä eri alan asiantuntijoiden kanssa talon sisällä, ja yhdessä edistetään yhteistä päämäärää.

Kolmessa vuodessa yhtiö ehti kasvaa jonkin verran, mutta samalla tuntuu, että talon sisällä on tapahtunut paljon lähentymistä. Yhtenä joukkueena -arvomme toteutuu nyt entistä selkeämmin.

Juuri nyt tärkeää on hetkestä nauttiminen. Olemme historiallisen hetken äärellä, kun Mandatum on ottamassa seuraavat askeleet itsenäisenä pörssiyhtiönä. Minua innostavat muutokset. Muutokset tuovat todennäköisesti tarvetta ajatella sekä tehdä asioita uudella tavalla. Ne luovat mahdollisuuksia kehittää itseään sekä yhteisöä eteenpäin.”

Eveliinan tarina

Eveliina Ervasti

Legal Counsel

”Olin ensimmäisellä kerralla Mandatumissa noin vuoden ajan liiketoimintatehtävissä. Lähdin Mandatumista aikanaan juristikoulutustani vastaavien työtehtävien perässä toisaalle, mutta viihdyin talossa aina hyvin ja pidin liiketoimintaamme kiinnostavana. Kun minulle sittemmin tarjoutui mahdollisuus palata Mandatumiin näiden viimeksi mainittujen elementtien lisäksi intohimojeni ja osaamiseni kanssa täydellisesti kohtaaviin juristintehtäviin, ei ollut kysymystäkään, ettenkö olisi tarttunut tilaisuuteen.

Nyt toisella kierroksella työnkuvaani kuuluvat tietosuojaan ja rahanpesun torjunnan juridiikkaan keskittyvät in-house -juristin tehtävät. Mielenkiintoisten ja ajatteluani joka päivä kehittävien työtehtävien lisäksi nautin saadessani työskennellä yhtiössä, josta voin olla joka päivä ylpeä. Meillä on huippuosaavat kollegat ja työyhteisö, jossa työntekijöistä pidetään hyvää huolta.

Edelliseltä kierrokselta organisaatiomme on kasvanut ja kehittynyt valtavasti niin koon kuin tekemisen osalta. Palasin Mandatumiin vain muutamaa viikkoa ennen kuin Sammon hallitus ehdotti Mandatumin eriyttämistä Sampo-konsernista, minkä myötä pääsin mukaan kokemaan uuden sivun kääntymistä Mandatumin historiassa itsenäisenä pörssiyhtiönä ja sen tuomia muutoksia yhtiöömme ja tekemiseemme. Myös oma työnkuvani on täysin erilainen suhteessa aiempaan, joten pääsen nyt katsomaan organisaatiotamme hyvin toisenlaisesta näkökulmasta kuin aiemmin, osallistumaan mitä mielenkiintoisimpiin hankkeisiin ja toimimaan hyvin itsenäisenä asiantuntijana omilla vastuualueillani.

Positiivisesti minut yllätti ennen kaikkea se, miten vahva draivi meillä yhä edelleen on kehittää tekemistämme ja itseämme ollaksemme joka päivä parempia kuin eilen.

Mandatum on tällä hetkellä äärimmäisen kiinnostavassa vaiheessa omalla aikajanallaan, missä on innostavaa olla mukana ja seurata. Mandatumissa on vahva tekemisen ja yhteen hiileen puhaltamisen kulttuuri, jossa itsenäisen tekemisen vastapainona pääsen jatkuvasti tekemään yhteistyötä taitavien kollegoideni kanssa ympäri organisaatiotamme. Innostun säännöllisesti siitä, miten vankkaa osaamista meillä on talossa, ja millaisia tuloksia saamme yhdessä aikaiseksi.

Mandatumilla on kiehtova, vahva brändi ja liiketoimintamalli sekä poikkeuksellisen väkevä osaaminen ja kunnianhimo siinä, mitä teemme. Uskon vakaasti Mandatumiin ja yhtiömme kykyyn tehdä jotain aidosti erilaista ja uniikkia suhteessa muihin.”

Tutustu Mandatumiin työnantajana

Ura meillä

Erinomaiseen työntekijäkokemukseen, yrityskulttuuriin sekä henkilöstön hyvinvointiin ja motivointiin panostaminen on arvovalinta ja strateginen kulmakivi Mandatumissa. Niillä luodaan pohjaa menestyksekkäälle liiketoiminnalle.

Lue lisää
Yrityskulttuuri

Mandatumissa yrityskulttuuriin ja henkilöstön motivointiin panostaminen on arvovalinta ja mahdollistaa liiketoiminnan menestymisen.

Lue lisää
Henkilöstövastuu

Vastuu omasta henkilöstöstä ja kestävistä toimintatavoista varmistaa menestyvän liiketoiminnan. Henkilöstön hyvinvointi on yksi Mandatumin strategisista tavoitteista.

Lue lisää

Katso avoimet työpaikkamme

Haluatko liittyä joukkoomme? Katso avoimet työpaikkamme ja verkostoidu kanssamme. 

Avoimet työpaikat

Katso avoimet työpaikkamme

Haluatko liittyä joukkoomme? Katso avoimet työpaikkamme ja verkostoidu kanssamme. 

Avoimet työpaikat