Ryhmäeläke­vakuutus

Ryhmäeläkevakuutus on osa toimivaa palkitsemisen kokonaisuutta. Mandatum on ryhmäeläkevakuutusten tarjoajana markkinajohtaja Suomessa.

Ota yhteyttä

Ryhmäeläke­vakuutus

Ryhmäeläkevakuutus on osa toimivaa palkitsemisen kokonaisuutta. Mandatum on ryhmäeläkevakuutusten tarjoajana markkinajohtaja Suomessa.

Ota yhteyttä
Ylläpidä työkykyä

Eläkeikä on noussut ja työeläkkeen määrä pienentynyt kaikilla työikäisillä. Työkyvyn ylläpitoon on siis panostettava. Täydentävä eläke mahdollistaa jouston eläkeiän lähestyessä.

Täydennä eläketurvaa

Työnantajan tarjoama ryhmäeläkevakuutus on kustannustehokas tapa täydentää työntekijöiden eläketurvaa.

Viesti selkeästi

Hyvä eläkestrategia selkeyttää viestintää: sekä työntekijät että työnantaja pystyvät arvioimaan, milloin eläkkeelle jäädään.

Laadi toimiva eläkesuunnitelma

Mandatum auttaa yritystäsi luomaan toimivan eläkesuunnitelman. Ajoissa laadittu suunnitelma turvaa järjestelyihin tarvittavan rahoituksen, ja hyvällä eläkestrategialla selkeytetään viestintää: sekä työntekijät että työnantaja osaavat aiempaa paremmin ennakoida, milloin eläkkeelle jäädään.

Kenelle?

Yrityksen henkilöstöstä kartoitetaan henkilöstöryhmät, jotka kuuluvat täydentävän eläkkeen piiriin. Eläkestrategiaan määritetään, milloin työntekijä pääsee edun piiriin ja milloin saa täydet oikeudet säästöihin.

Mitä maksaa?

Työnantaja päättää eläkemaksujen suuruuden. Eläkemaksut voivat perustua työntekijöiden vuosiansioihin tai tulospalkkioihin, tai maksut voivat olla samansuuruisia kaikille. Sopimuksella voidaan myös tavoitella sovitun suuruista tavoite-eläkettä.

Milloin eläkkeelle?

Työntekijä voi nostaa säästöt sopimukseen määritellystä eläkeiästä alkaen, ja eläkkeen alkamista voi useimmiten lykätä yksilöllisesti. Säästöt nostetaan ansiotuloverotettavana eläketulona.

RYHMÄELÄKEVAKUU­TUKSEN HYÖDYT

NÄIN RYHMÄELÄKEVAKUUTUS TOIMII

Valituille henkilöstöryhmille

Yrityksesi voi hankkia ryhmäeläkevakuutuksen valitulle henkilöstöryhmälle, joka on objektiivisesti määritelty. Tämä tarkoittaa esimerkiksi tietyn toiminnon tai henkilöstöryhmän työntekijöitä tai koko henkilöstöä.

Asiantuntijamme auttavat yritystäsi ryhmän rakentamisessa ja tavoitteisiin sopivien vakuutusmaksujen määrittämisessä. Työnantaja päättää eläkemaksujen suuruuden. Eläkemaksut voivat perustua työntekijöiden vuosiansioihin tai tulospalkkioihin, tai maksut voivat olla samansuuruisia kaikille. Sopimuksella voidaan myös tavoitella sovitun suuruista tavoite-eläkettä.

Katso tuoteseloste: Sesam-ryhmäeläkevakuutus

Ryhmäeläkevakuutuksen verotus

Ryhmäeläkkeen maksut ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa, eikä niitä katsota vakuutetun palkaksi. Maksuista ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja. Maksuja voi maksaa yrityksen taloudellisen tilanteen mukaan.

Sijoittamisen hyödyt

Sijoitussidonnainen eläkevakuutus tarkoittaa, että vakuutetun lopullinen eläke määräytyy maksettujen maksujen ja sijoituskohteiden arvonkehityksen mukaan. Vakuutussäästöjen sijoittamisessa on useita vaihtoehtoja. Yritys antaa tavallisesti vakuutetuille oikeuden valita sijoituskohteet itse. Valittavana on esimerkiksi pitkäaikaiseen eläkesäästämiseen räätälöityjä sijoituskohteita, joissa Mandatum huolehtii varoista aktiivisesti asiakkaan riskitason huomioiden.

Tukee työntekijöiden sitoutumista

Ryhmäeläkevakuutuksen avulla voidaan vahvistaa työntekijän sitoutumista yritykseen. Sopimukseen voidaan kirjata esimerkiksi, että työntekijä saa oikeuden eläkesäästöihin vasta, kun työsuhde on kestänyt sovitun ajan.

Digitaalinen hallinnointi

Työnantaja voi hoitaa ja hallinnoida vakuutusta helposti verkkopalvelussamme. Vakuutetuilla on käytettävissään verkkopalvelun lisäksi Mandatum Rahat -mobiilisovellus, jossa vakuutettu näkee esimerkiksi eläkesäästöihin liittyvän eläke-ennusteen ja voi kätevästi seurata säästöjen kehitystä.

OLETKO JO ASIAKAS?

Jos olet asiakkaamme, näet sopimuksen tiedot ja säästöjen kehittymisen verkkopalvelussa. Siellä voit myös lähettää meille helposti ja turvallisesti viestin. Yritysasiakkaana tarvitset asiointisopimuksen verkkopalvelun käyttöön. Lue lisää asiointisopimuksesta.

Kirjaudu verkkopalveluun Ohjeet eläkkeelle jäämiseen

Katso yhteyshenkilöt alueellasi

Pääkaupunkiseutu     Muu Suomi

Kiinnostuitko ryhmäeläkevakuutuksesta?

  1. Jätä yhteystietosi

    Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

  2. Kartoitamme tarpeesi

    Keskustelussa käymme läpi yrityksesi tilanteen ja henkilöstön eläketurvan täydentämiseen liittyvät tarpeet.

  3. Saat meiltä tarjouksen

    Laadimme yrityksesi tarpeiden mukaan tarjouksen ryhmäeläkevakuutuksesta.