Sopi­musten tarkas­telu ja hallin­nointi

Sopi­musten tarkas­telu ja hallin­nointi

Voit tarkastella verkkopalvelussa sopimustesi tietoja esimerkiksi tehtyjen maksujen, kertyneiden säästöjen, valittujen turvien sekä vakuutettujen osalta.

Sopimustietojen tarkastelu

Löydät sopimustesi tiedot Sopimukset-osiosta. Jos sinulla on tietojensaanti- ja muutosoikeudet yrityksen ottamaan vakuutukseen, näet myös sen tiedot. Tarvittaessa voit tehdä valtuutuksen verkkopalvelun käyttöön täyttämällä valtakirjan.

Asiakirjat-välilehdeltä löydät valittuun sopimukseen liittyviä asiakirjoja, kuten sopimuskirjan, vuositiedotteen tai laskun. Voit avata dokumentin (PDF) sen nimeä painamalla, ja voit halutessasi myös tallentaa dokumentin omalle koneellesi tai tulostaa sen.

Muutokset

Kun haluat tehdä muita muutoksia sopimukseesi, valitse haluamasi sopimus ja tämän jälkeen välilehti Muutokset. Muutoslomakkeen käyttäminen edellyttää valtuutta muutosten tekemiseen. Voit myös ilmoittaa haluamistasi muutoksista Mandatumin asiakaspalveluun lähettämällä viestin verkkopalvelun Viestit-osiossa.

Jos haluat muuttaa esimerkiksi sijoituskohteita, löydät sähköisen sijoituskohteiden muutoslomakkeen kyseisen sopimuksen Muutokset-välilehdeltä. Syötä muutettavat sijoituskohteet ja niiden vaihdettavat osuudet avautuvalla lomakkeella. Tiedot lähetetään suoraan sähköisesti Mandatumiin. Sijoituskohteiden muuttaminen verkkopalvelussa on toistaiseksi maksutonta.

Vakuutettujen lisääminen ja poistaminen

Verkkopalvelussa voit myös lisätä ja poistaa vakuutettuja sopimuksistasi. Sesam-ryhmäeläkevakuutuksissa tämä onnistuu Sopimukset-osiossa valitsemalla haluamasi sopimuksen. Ryhmän perustiedoissa näet ryhmää koskevat perustiedot ja voit tehdä muutoksia Lisää vakuutettuja tai Poista vakuutettuja -toiminnoilla.

Lisää vakuutettu näin:

  • Valitse sopimus, jonka vakuutettujen ryhmää haluat muuttaa.
  • Syötä lisättävän vakuutetun tiedot ja valitse Jatka.
  • Kun toimeksianto on käsitelty ja toteutettu Mandatumissa, näkyy muutos verkkopalvelussa muutaman arkipäivän sisällä.

Jos nämä toiminnot eivät näy etkä pysty näin lisäämään tai poistamaan vakuutettuja, voit lähettää viestin Mandatumin asiakaspalveluun verkkopalvelun Viestit-osiossa.