Laskutus

Laskutus

Asioi helposti ja nopeasti verkossa. Henkilöasiakkaana voit valita e-laskun ja tehdä laskujen maksamisesta helpompaa. Voit valita laskutustavaksi myös suoramaksun tai paperilaskun. Yritysasiakkaana voit valita laskutustavaksi joko verkkolaskun tai paperilaskun.

Henkilöasiakkaan laskutus

E-lasku

E-lasku on sähköisesti välitetty lasku, jonka avulla hoidat maksamisen kätevästi omassa verkkopankissasi. E-lasku lähetetään suoraan verkkopankkiisi. Jatkuvamaksuinen e-lasku veloitetaan automaattisesti tililtäsi laskun eräpäivän mukaan. Voit myös halutessasi hyväksyä jokaisen laskun erikseen.

Saat e-laskun käyttöösi tekemällä pankkisi kanssa e-laskupalvelusopimuksen Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiön laskuista. Kirjaudu ensin oman pankkisi verkkopankkiin, ja lisää sen jälkeen uusi e-laskusopimus. Valitse laskuttajien listasta Mandatum Life tai Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö. Tarvitset lisäksi sopimuksesi viitenumeron, jonka löydät viimeisimmästä laskustasi, verkkopalvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Suoramaksu

Suoramaksu sopii sinulle, jos haluat laskujesi menevän maksuun automaattisesti, mutta et käytä verkkopankkia. Suoramaksussa pankki maksaa laskun tililtäsi automaattisesti sopimuksen mukaan. Saat kotiisi postitse ilmoituksen maksusta ennen jokaisen maksun eräpäivää tai ennakkoilmoituksen kerran vuodessa.

Voit ottaa suoramaksun käyttöösi tekemällä pankkisi kanssa sopimuksen suoramaksusta. Sen tekemistä varten tarvitset vakuutuksesi viitenumeron, jonka löydät paperilaskustasi

Paperilasku

Halutessasi voit valita myös paperilaskun. Paperilasku on ainoa laskutustapa joissakin pitkään voimassa olleissa henki- ja eläkevakuutuksissa.

 

Yritysasiakkaan laskutus

Verkkolasku

Verkkolasku vastaa henkilöasiakkaiden e-laskua, ja se voidaan lähettää myös tiedostomuotoisena. Voit ottaa verkkolaskutuksen käyttöön helposti verkkopalvelussamme. Toiminto löytyy, kun valitset ensin Sopimukset ja tämän jälkeen haluamasi sopimuksen. Mikäli valitussa sopimuksessa ei ole näkyvillä verkkolaskutustoimintoa, saat verkkolaskutuksen käyttöön ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 0200 31190. Voit myös täyttää ja palauttaa alla olevan lomakkeen.

Verkkopalvelun käyttö edellyttää asiointisopimuksen tekemistä. Lisäksi verkkolaskutuksen edellytyksenä on, että yrityksesi on tehnyt verkkolaskua koskevan sopimuksen verkkolaskuoperaattorin kanssa.

Laskutus