Laskutus

Laskutus

Asioi helposti ja nopeasti verkossa. Henkilöasiakkaana voit valita laskutustavaksi kätevän e-laskun ja tehdä laskujen maksamisesta helpompaa. Yritysasiakkaana voit valita laskutustavaksi joko verkkolaskun tai paperilaskun.

Henkilöasiakkaan laskutus

E-lasku

E-lasku on verkkopankkiisi saapuva sähköinen lasku, joka eroaa paperilaskusta vain toimitustavan puolesta. Kaikki tiedot ovat laskussa valmiina, joten sinun tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä se. Saat e-laskun käyttöösi tekemällä e-laskusopimuksen omassa verkkopankissasi. 

Näin teet e-laskusopimuksen verkkopankissa:

  1. Kirjaudu verkkopankkiin ja lisää sieltä uusi e-laskusopimus.
  2. Valitse laskuttajaksi Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö tai Mandatum Life.
  3. Tarvitset e-laskusopimusta varten sopimuksesi viitenumeron, jonka löydät viimeisimmästä Mandatumilta saapuneesta laskusta. Laskun tiedot löydät myös Mandatumin verkkopalvelun Arkistosta.
  4. E-laskusopimuksen laatimisen jälkeen jatkossa riittää, että tarkistat ja vahvistat verkkopankkiisi tulleen laskun. Halutessasi voit myös asettaa laskun automaattisesti maksettavaksi.

 

Suoramaksu

Suoramaksu sopii sinulle, jos haluat laskujesi menevän maksuun automaattisesti, mutta et käytä verkkopankkia. Suoramaksussa pankki maksaa laskun tililtäsi automaattisesti sopimuksen mukaan. Saat kotiisi postitse ilmoituksen maksusta ennen jokaisen maksun eräpäivää tai ennakkoilmoituksen kerran vuodessa.

Voit ottaa suoramaksun käyttöösi tekemällä pankkisi kanssa sopimuksen suoramaksusta. Sen tekemistä varten tarvitset vakuutuksesi viitenumeron, jonka löydät paperilaskustasi

Paperilasku

Halutessasi voit valita myös paperilaskun. Paperilasku on ainoa laskutustapa joissakin pitkään voimassa olleissa henki- ja eläkevakuutuksissa.

 

Yritysasiakkaan laskutus

Verkkolasku

Verkkolasku vastaa henkilöasiakkaiden e-laskua, ja se voidaan lähettää myös tiedostomuotoisena. Voit ottaa verkkolaskutuksen käyttöön helposti verkkopalvelussamme. Toiminto löytyy, kun valitset ensin Sopimukset ja tämän jälkeen haluamasi sopimuksen. Mikäli valitussa sopimuksessa ei ole näkyvillä verkkolaskutustoimintoa, saat verkkolaskutuksen käyttöön ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 0200 31190. Voit myös täyttää ja palauttaa alla olevan lomakkeen.

Verkkopalvelun käyttö edellyttää asiointisopimuksen tekemistä. Lisäksi verkkolaskutuksen edellytyksenä on, että yrityksesi on tehnyt verkkolaskua koskevan sopimuksen verkkolaskuoperaattorin kanssa.

Laskutus