Paperiton palvelu

Paperiton palvelu

Paperittoman palvelun avulla saat asiakirjasi sähköisenä verkkopalveluun. Ilmoitamme sähköpostilla, kun sinulle on uutta luettavaa. Palvelu on maksuton.

 

Paperittoman palvelun hyödyt

Asiakirjat säilyvät hyvässä järjestyksessä verkkopalvelussa omassa Arkistossasi

Pääset asiakirjoihin käsiksi missä ja milloin tahansa

Pysyt ajan tasalla tärkeistä asiakirjoista sähköposti-ilmoituksen ansiosta

Kirjaudu verkkopalveluun

 

Miksi paperiton palvelu kannattaa ottaa käyttöön?

Paperiton palvelu on helppo ja vaivaton sekä ympäristöä säästävä tapa pysyä ajan tasalla vakuutusasioista. Verkkopalvelun arkistossa tarkastelet asiakirjojasi missä ja milloin tahansa. Verkkopalvelu toimii tietokoneen lisäksi puhelimella ja tabletilla vuorokauden ympäri. Pääset kirjautumaan verkkopalveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi osoitteessa www.mandatum.fi. Arkisto ei ole vielä käytettävissä Mandatum Rahat-sovelluksella asioidessa.  

Saanko jatkossa kaiken postini sähköisenä?

On mahdollista, että saat vielä vakuutuspostia paperisena. Paperitonta palvelua kehitetään edelleen ja tulevaisuudessa se tulee kattamaan lähes kaiken vakuutuspostimme. Saat laskusi edelleen paperisena, jos et ole vielä ottanut käyttöösi e-laskua. E-laskun voit ottaa käyttöön näppärästi omassa verkkopankissasi.

Miten toimin, jos en halua paperitonta palvelua käyttööni?

Suosittelemme sinulle paperitonta palvelua vaivattomana ja ympäristöystävällisenä tapana pysyä ajan tasalla vakuutusasioistasi. Jos et kuitenkaan halua ottaa paperitonta palvelua käyttöösi, kirjaudu verkkopalveluumme pankkitunnuksillasi osoitteessa www.mandatum.fi. Verkkopalvelussa ollessasi klikkaa nimeäsi ja valitse Asiakastiedot – Paperiton palvelu. Rastita paperiton palvelu pois käytöstä.

Miten paperiton palvelu toimii käytännössä?

Paperittoman palvelun myötä asiakirjasi tallentuvat verkkopalveluun, ja asiakirjojen postitus kirjeenä lakkaa*.

Saat ilmoituksen saapuneesta dokumentista sähköpostilla. Huolehdithan, että ilmoittamasi sähköpostiosoite on ajan tasalla ja oikein, ja että postilaatikossasi on tilaa uusille viesteille.

Emme lähetä sinulle markkinointiviestintää, mikäli et ole antanut siihen lupaa. Voit kuitenkin saada asiakkuuteesi liittyvää palveluviestintää sähköpostitse, kuten esimerkiksi tietoa ajankohtaisista eduista ja palveluista.

 


Tällä hetkellä voit saada sähköisenä seuraavat dokumentit:
 • Sopimuskirjat
 • Vuositiedotteet ja muut tärkeät tiedotteet
 • Korvausasiakirjat

 

Laskut lähetetään sinulle edelleen paperilla. Valitsemalla e-laskun omassa verkkopankissasi saat myös laskumme sähköisenä verkkopankkiisi.

*Muut kuin yllä listatut dokumentit tulevat sinulle vielä jonkin aikaa paperisena. Paperitonta palvelua kehitetään jatkuvasti ja tulevaisuudessa se tulee kattamaan kaiken paperimateriaalimme.

Hyvä tietää

Voit tallentaa verkossa olevat asiakirjasi pdf-muodossa haluamaasi paikkaan avaamalla dokumentin ja valitsemalla Tallenna. Tarvittaessa voit myös tulostaa asiakirjat itsellesi.

Ilmoitukset uusista saapuneista asiakirjoista kulkevat avoimessa verkossa. Nämä sähköpostiviestit eivät sisällä vakuutus- tai korvaustietoja, mutta ne kertovat, että sinulla on asiakassuhde Mandatumiin.

Asiakirjojasi säilytetään verkkopalvelussa seuraavasti:

 • Laskut ja korvauspäätökset vähintään 2 vuotta
 • Muut asiakirjat yleensä vähintään 6 vuotta

Paperiton palvelu on tällä hetkellä käytössä vain yksityisasiakkaille. Palvelu on tulossa yritysasiakkaiden käyttöön myöhemmin.

Osa tuotteista on sähköisiä tuotteita ja siten automaattisesti paperittoman palvelun piirissä.

Näin otat paperittoman palvelun käyttöösi

 1. Kirjaudu verkkopalveluun

  Kirjaudu oman pankkisi henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla Mandatumin verkkopalveluun.

 2. Valitse oma nimesi

  Ollessasi kirjautuneena, valitse oma nimesi oikeasta yläreunasta.

 3. Valitse "Asiakastiedot"

  Valitse avautuvasta alasvetovalikosta Asiakastiedot.

 4. Valitse "Paperiton palvelu"

  Mene Paperiton palvelu -välilehdelle ja rastita kohta ”Haluan ottaa käyttöön paperittoman palvelun”.

 5. Tarkasta sähköpostiosoitteesi

  Tarkista, että Omissa tiedoissasi oleva sähköpostiosoitteesi on ajan tasalla, sillä lähetämme tiedon saapuneesta asiakirjasta kyseiseen osoitteeseen.

 6. Tallenna

  Muista tallentaa tiedot.

Paperiton palvelu

Ota paperiton palvelu käyttöösi verkkopalvelussa

Kirjaudu verkkopalveluun