Eetun uratarina – harjoittelijasta valmentajaksi

Eetun uratarina – harjoittelijasta valmentajaksi

”Meille on tärkeää, että asiakkaat tuntevat meidän aidosti välittävän heistä."

Asiakasneuvoja ja palveluvalmentaja Eetu Lumppio, 26, päätyi nykyiseen tehtäväänsä työharjoittelun kautta. Hän tutustui Mandatum Lifeen opiskelupaikkansa vierailukäynnin kautta. Eetulle jäi vierailun perusteella yhtiöstä positiivinen kuva, ja hän haki harjoitteluun Mandatum Lifelle. Eetu sai paikan harjoitteluun yritysten asiakaspalveluun, josta hän on siirtynyt töihin henkilöasiakkaiden asiakaspalvelun pariin.

Monipuolista työtä mahtavan tiimin kanssa

Kolme vuotta Mandatum Lifella työskennellyt Eetu toimii nykyään asiakaspalvelun asiakasneuvoja ja tiimin palveluvalmentajana. Tiimin palveluvalmentajaksi Eetu ryhtyi vuosi sitten. Tässä roolissa hän tukee ja perehdyttää muita työntekijöitä tehtäviinsä. Eetun työviikko koostuu asiakkaiden neuvomisesta ja toimeksiantojen hoitamisesta niin puhelimitse kuin etäneuvotteluissa.

”Koskaan ei voi tietää millaisessa asiassa asiakasta pääsee auttamaan. Pidän siitä, että työ pysyy monipuolisena, ja pääsen suoraan keskustelemaan asiakkaiden kanssa heidän tarpeistaan ja ongelmistaan”, Eetu kertoo.

Asiakaspalvelutyötä Eetu suosittelee avoimille ja sosiaalisille ihmisille. Finanssialaa ei tarvitse tuntea läpikotaisin, mutta kiinnostus alaa kohtaan auttaa.

Asiakaspalvelun tehtävissä pääsee tekemään yhteistyötä laajalti myös talon muiden yksiköiden kanssa. Eniten Eetu työskentelee muiden asiakaspalvelutiimien sekä myynnin kanssa. Erityisen suuri tuki on kuitenkin oma tiimi.

”Meillä on ihan mahtava tiimi! Ei ole aiemmin työelämässä tullut tällaista porukkaa vastaan, jossa kaikki tulevat näin hyvin toimeen keskenään ja auttavat toisiaan”, Eetu kertoo.

Vaikka viimeisen vuoden aikana tiimi ei olekaan päässyt kokoontumaan normaaliin tapaan, on tiimihenkeä pidetty yllä esimerkiksi viikoittaisilla etä-kahvihetkillä.

Asiakkaista välittäminen näkyy asiakastyytyväisyydessä

Mandatum Lifessa työskentelyssä Eetu arvostaa etenkin koko yhtiön keskinäistä yhteishenkeä.

”Vaikka teemme erilaisia tehtäviä eri yksiköissä, koen silti meidän tekevän töitä yhdessä yhteisen asian eteen”, Eetu sanoo

Eetu kokee, että Mandatum Lifen erottaa kilpailijoistaan etenkin loistava asiakastyytyväisyys, ja omanlainen tapa kokonaisvaltainen tapa palvella asiakkaita.

”Meille on tärkeää, että asiakkaat tuntevat meidän aidosti välittävän heistä. Kun asiakkaalle pystyy tarjoamaan häntä hyödyttävän ratkaisun, on onnistumisen tunne molemminpuolinen”, Eetu summaa.

eetu.lumppio.jpg
Eetu Lumppio
Kuva: Reima Kokko