Lainamuotoinen sijoitustoiminta laajenee

7.11.2019

Mandatum Life on perustanut lainastrategiatiimin, jonka tarkoituksena on tuoda lainamuotoinen sijoitustoiminta laajemmin myös asiakkaiden ulottuville.

Lainastrategiatiimin johtajaksi on 4.11. alkaen nimitetty KTM Alexander Gallotti (34). Hän raportoi tehtävässään Mandatum Lifen Sijoitusratkaisut-yksikön johtajalle Lauri Vaittiselle. Gallotti työskentelee tällä hetkellä vastaavan alueen salkunhoitajana Mandatum Lifen emoyhtiö Sammossa. Salkunhoitajaksi tiimiin on 2.12. alkaen nimitetty KTM Kimmo Salokoski (37). Hän on aiemmin työskennellyt Danske Bankissa Lontoossa.  Kokoonpano vahvistuu vuoden loppuun mennessä.

Sampo-konserni on merkittävä pohjoismainen sijoittaja high yield -luokitelluissa yritys- sekä kiinteistölainoissa. Mandatum Life tuo nyt tämän lainamuotoisen sijoitustoiminnan osaamisen laajemmin myös asiakkaidensa ulottuville ja vahvistaa samalla tämän sijoitusalueen tarjontaa entisestään. Perustettava lainastrategiatiimi tulee toimimaan yhteistyössä Sampo-konsernin kanssa ja sen vastuulle tulee jo heti alussa pohjoismaisessa mittakaavassa merkittävän kokoinen sijoitussalkku. Sijoitussalkku koostuu pääosin yrityslainoista eurooppalaisille ja pohjoismaisille pääomarahastojen omistamille yhtiöille.

”Tämä on jatkumoa korkeamman tuottotavoitteen Private Debt -sijoitusohjelmille, joita on tarjottu menestyksekkäästi Mandatum Lifen institutionaalisille asiakkaille Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa jo viiden vuoden ajan”, sanoo Lauri Vaittinen.

Lainamuotoiset sijoitukset tulevat näkymään konkreettisesti sekä suorina sijoituskohteina että osana Mandatum Lifen asiakasmandaatteja, allokaatio- ja eläketuotteita.

”High yield -sijoittaminen on hyvin yleistä suomalaisessa sijoittajakentässä, mutta vaihtoehdot sijoittaa laaja-alaisiin myös pohjoismaiset mahdollisuudet hyödyntäviin strategioihin ovat olleet vähissä. Odotamme myös kysynnän suorille ja syndikoiduille lainoille lainanottajatahojen puolelta kasvavan. Kerromme lainastrategiatiimin työstä ja tulevista tuotteista tarkemmin sitä mukaa, kun toiminta pääsee käyntiin. Uusi tiimi kuitenkin sekä konkretisoi että vahvistaa entisestään asiakkaille tarjottavaa kanssasijoitusfilosofiaamme. Sekä asiakkaamme että Mandatum Life tulevat hyötymään tästä konserniyhteistyön tiivistymisestä”, kommentoi Vaittinen.

”Olen iloinen uusista haasteista ja erityisen ylpeä siitä, että tämän uuden strategian avulla pystymme tarjoamaan, yhteistyössä Sammon muun sijoitusorganisaation kanssa, asiakkaillemme pääsyn samoihin sijoituskohteisiin ja samoilla ehdoilla kuin sijoitamme konsernin omia varojakin. Tämä on hyvin harvinainen konsepti ja mahdollisuus”, sanoo Gallotti. 

Alexander_Gallotti.jpg
Alexander Gallotti

 

Lisätiedot:

Lauri Vaittinen, johtaja, Sijoitusratkaisut, lauri.vaittinen(a)mandatumlife.fi, p. +358 50 382 1674

Niina Riihelä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, niina.riihela(a)mandatumlife.fi, p. +358 40 728 1548


Näytä kaikki tiedotteet ja uutiset