Mandatum Life yhteistyössä Bocuse d’Or -kilpailija Mikko Kaukosen kanssa

15.10.2020

Maailman parhaat kokit ottivat Tallinnassa mittaa toisistaan legendaarisen Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailussa syksyllä 2020. Mandatum Life on tukijana mukana, kun Mikko Kaukonen joukkueineen tähtää seuraavaksi Lyonin kesäkuussa 2021 kilpailtavaan finaaliin.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Se on järjestetty vuodesta 1987 alkaen. Euroopan osakilpailussa Tallinnassa syksyllä 2020 Suomea edusti keittiömestari Mikko Kaukonen. Hänen assistenttinaan toimii Anni Peräkylä ja valmentajana Heikki Liekola. Karsinnan kymmenen parasta joukkuetta jatkavat kesäkuussa 2021 Lyonissa pidettävään finaaliin. Suomen joukkue sijoittui upeasti viidenneksi, ja jatkaa näin ollen kilpailussa.

Mikko Kaukosella on useiden vuosien kokemus huipputason kokkauksesta muun muassa Michelin-tähtiravintola Olossa, Groteskissa sekä Havisissa. Kaukonen valittiin vuoden kokiksi vuonna 2019 hänen työskennellessään Food Camp Finlandissa. Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi hän pääsi voitettuaan lokakuussa 2019 järjestetyn karsintakilpailun.

Euroopan osakilpailussa kuukausien intensiivisen harjoittelun jälkeen kilpailijoilla oli 5 tuntia ja 35 minuuttia aikaa valmistaa kilpailuannoksensa. Pakolliset raaka-aineet olivat virolainen viiriäinen ja viiriäisenmuna, joiden ympärille rakennettiin tuomaristolle esiteltävä kilpailuruoka. Vadin lisäkkeiden, viiriäisen munaa lukuun ottamatta, oli oltava vegaanisia. Lautasilla tarjoiltavissa annoksissa pääraaka-aineena oli virolainen monni.

Suomen joukkue kilpaili Tallinnassa perjantaina 16.10.2020, ja jatkaa kesäkuun 2021 finaaliin Ranskan Lyoniin. Kilpailua voi seurata osoitteessa www.bocusedor.com.

_8501466-Web_JPG.jpg
Keittiömestari Mikko Kaukonen assistenttinsa Anni Peräkylän kanssa.
Kuva: Santeri Stenvall

Näytä kaikki tiedotteet ja uutiset