Mandatum Asset Management aloitti toimintansa

23.9.2021

Mandatum Asset Management on syyskuun alussa aloittanut uudessa muodossa, kun Sammon sijoitustoiminto siirtyi sinne liikkeenluovutuksella. Mandatum tiedotti alkuvuodesta 2021, että Sampo-konsernin omaisuudenhoitotoiminnot yhdistetään omaksi liiketoiminnoksi Mandatum-konserniin.

Mandatum Asset Management (MAM) yhdistää Mandatumin ja Sammon omaisuudenhoidon osaamisen. Sen tehtävänä on palvella instituutionaalisia sijoittaja-asiakkaita, tuottaa rahastoliiketoimintaa ja varainhoidon palveluita sekä omille että Mandatum Lifen asiakkaille ja hoitaa Sampo-konsernin sijoitusomaisuutta. Mandatum Asset Management hallinnoi aloittaessaan noin 24 miljardin euron varallisuutta. Tähän kuuluu Mandatum Lifen, Kalevan, Sammon strategisten sijoitusten sekä Ifin varoja, sekä Mandatumin nykyisiä sijoitussidonnaisia tuotteita ja rahastoja.

”Sammon omaisuudenhoitotoiminto on yksi Pohjoismaiden menestyksekkäimpiä ja suurimpia institutionaalisia sijoittajia, ja me tuomme nyt tämän osaamisen entistäkin suoremmin asiakkaidemme ulottuville”, Mandatum Asset Managementin toimitusjohtajaksi Mandatum Lifen sijoitusratkaisujen vetäjän paikalta siirtynyt Lauri Vaittinen kommentoi.

Mandatum Asset Managementilla on useita vahvuuksia, jotka tulevat vauhdittamaan uuden yhtiön kasvua. Se on Pohjoismaiden edelläkävijä lainamuotoisessa sijoitustoiminnassa, ja sillä ja sen edeltäjillä on yli 30 vuotta kokemusta vaihtoehtoisiin kohteisiin sijoittamisesta.

”Näkökulmamme loppusijoittajana auttaa ymmärtämään instituutioiden tavoitteita ja vastuita paremmin, ja siten mahdollistaa kokonaisvaltaisen palvelun tarjoamisen. Tämä luo merkittäviä skaalautumisetuja, mikä johtaa myös asiakkaille parempaan palveluun”, Vaittinen jatkaa.

”Sijoituskohdevalinnassa korostuu oma sijoituskohteiden analyysi, aktiivinen omistajuus sekä kasvusijoittaminen listaamattomiin yhtiöihin. Sijoitustyylimme on kärsivällinen ja pitkäjänteinen, mutta hyödynnämme myös markkinatilanteen aika ajoin tarjoamat hyvät mahdollisuudet. Mandatum Asset Managementin sijoitusfilosofia nojaa vahvasti Sampo-konsernin tapaan sijoittaa”, Mandatum Asset Managementin sijoitusjohtaja Ville Talasmäki kertoo. Talasmäki vastaa yhtiön sijoitustoiminnasta yli omaisuuslajien. Hän siirtyi uuteen yhtiöön Sammon allokaatiojohtajan paikalta.

Mandatum Asset Managementin toiminta heijastuu koko Mandatum-konserniin, Mandatum Asset Managementin ja Mandatum Lifen toimien tiiviissä asiakasyhteistyössä. Yhtiön hallinnoima kanssasijoittamisstrategia näkyy Mandatum Lifen asiakkaille muun muassa yksityisvarainhoidon sijoitustuotteissa sekä eläkeratkaisuissa.

Mandatum Asset Managementissa työskentelee tällä hetkellä noin 120 sijoittamisen ammattilaista. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Sammon sijoitusjohtaja Patrick Lapveteläinen, ja varapuheenjohtajana Mandatum-konsernin toimitusjohtaja Petri Niemisvirta.

MAM-logo-2021-black.png

 

Lisätiedot:

Lauri Vaittinen, toimitusjohtaja, Mandatum Asset Management, lauri.vaittinen@mandatumam.com, 050 382 1674

Ville Talasmäki, sijoitusjohtaja, Mandatum Asset Management, ville.talasmaki@mandatumam.com, 050 597 0046

Niina Riihelä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Mandatum-konserni, niina.riihela@mandatumlife.fi, 040 728 1548

Mandatum Asset Management yhdistää rahastoliiketoimintaa, täyden valtakirjan ja konsultatiivista varainhoitoa sekä omaisuudenhoitopalvelua Sampo-konsernille uutena omaisuudenhoitoyhtiönä. Mandatum Asset Management hallinnoi noin 24 miljardin euron varoja ja työllistää noin 120 sijoitusammattilaista. Mandatum Asset Management kuuluu Sampo-konserniin ja on Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiön sisaryhtiö.
www.mandatumam.com/fi


Näytä kaikki tiedotteet ja uutiset