Invalda INVL -konserni ostaa Mandatum Lifen Baltian liiketoiminnot

15.6.2021

Mandatum Life on allekirjoittanut sopimuksen Baltian liiketoimintojensa myynnistä liettualaiselle varainhoitokonserni Invalda INVL:lle. Mandatum Life on viime vuosina onnistunut optimoimaan Baltian liiketoiminnan kasvuun ja arvonluomiseen, ja rakentamaan toiminnallisia synergiaetuja asiakkailleen.

Mandatum Life on allekirjoittanut tänään 15.6.2021 sopimuksen Baltian henkivakuutusliiketoimintojen myynnistä Liettualaiselle Invalda INVL -konsernille. Kaupan yhteydessä koko Mandatum Lifen Baltian henkivakuutusliiketoiminta, mukaan lukien sen työntekijät, siirtyvät Invalda INVL -konsernille. Tavoitteena on saattaa kauppa päätökseen vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon aikana.

Baltian liiketoiminnot muodostuvat seuraavista sivukonttoreista: Mandatum Life Estonia, Mandatum Life Latvia ja Mandatum Life Lithuania. Baltian liiketoiminnoissa on yhteensä 83 työntekijää, ja ne tarjoavat asiakkailleen henkivakuutuksia ja sijoitussidonnaisia vakuutuksia.

”Mandatum on viimeisen vuoden aikana käynyt läpi liiketoimintastrategiaansa. Painopisteemme tulee olemaan suomalaisessa markkinassa ja varainhoidoissa, niin Suomessa kuin kansainvälisestikin institutionaalisten asiakkaiden kautta. Näin pystymme tuottamaan sidosryhmillemme eniten arvoa. Baltian liiketoimintomme on osoittanut hyviä tuloksia niin taloudellisesti kuin erinomaisten henkilöstö- ja asiakastyytyväisyyslukujen kautta liiketoiminnan uudelleenorganisoinnin jälkeen. Invalda INVL:n tarjous tuli oikeaan aikaan yhtiön strategisten muutosten suhteen”, sanoo Petri Niemisvirta, Mandatum-konsernin toimitusjohtaja.

Kaupan toteutuminen edellyttää finanssivalvontaviranomaisten hyväksyntää.

 

Invalda INVL -konserni

Invalda INVL on kasvava ja mahdollisuuksille avoin varanhoitokonserni, joka luo työllään hyvinvointia ihmisille. Liettuassa ja Latviassa toimivan konsernin yhtiöt palvelevat yli 240 000 yksityistä ja institutionaalista asiakasta, niin alueellisesti kuin kansainvälisesti, jotka ovat uskoneet Invalda INVL -konsernille 1,3 miljardin euron varojen hoidon useissa omaisuusluokissa, mukaan lukien eläkkeet ja keskinäiset rahastot, yksittäiset salkut, pääomasijoitukset ja muut vaihtoehtoiset sijoitukset. Invalda INVL:n osakkeilla on voinut käydä kauppaa Nasdaq Vilnan pörssissä vuodesta 1995 alkaen. Invalda INVL -konsernin varainhoitoyhtiöissä on yli 140 työntekijää.
https://www.invaldainvl.com/lit/en/

Mandatum-konserni

Mandatum Holding Oy:hyn kuuluvat Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö (Mandatum Life) ja Mandatum Asset Management Oy. Mandatum on yksi Suomen vakavaraisimmista ja arvostetuimmista finanssiyhtiöistä ja osa menestyvää Sampo-konsernia. Mandatum tarjoaa yksityis-, ja yritysasiakkailleen sekä instituutionaalisille asiakkaille kattavat vaurastumisen ja varautumisen palvelut. Palveluihin kuuluvat sijoitussidonnaiset vakuutukset ja niihin liittyvä varainhoito, säästämisen ja sijoittamisen palvelut, henkilövakuutukset ja yritysten eläke- ja palkitsemisratkaisut sekä niihin liittyvä konsultointi.
https://www.mandatumlife.fi/

 

Lisätiedot:

Mandatum-konserni

Petri Niemisvirta, toimitusjohtaja: petri.niemisvirta@mandatumlife.fi, puh. 010 516 7200

Niina Riihelä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, niina.riihela@mandatumlife.fi, puh. 040 728 1548

Invalda INVL -konserni

Darius Šulnis, President of Invalda INVL, darius.sulnis@invl.com

Kristina MalevskienÄ—, Head of Communications, media@invl.com, puh. +370 6863 5626