Mandatum Life yhteistyöhön BlackRockin iSharesin – maailman johtavan indeksituotteiden tarjoajan – kanssa

14.2.2013

Mandatum Life aloittaa yhteistyön osana BlackRockia toimivan iSharesin kanssa. iShares on pörssinoteerattujen rahastojen, ETF:ien markkinajohtaja.

Solmitun yhteistyösopimuksen myötä Mandatum Life tarjoaa asiakkailleen uudenlaisen tavan sijoittaa iSharesin pörssinoteerattuihin indeksirahastoihin. Mandatum Life tuo sijoituskohteiden valikoimaansa 8 Mandatum Life Indeksikoria, jotka sijoittavat kohdemarkkinaa vastaavaan iShares-rahastoon. Mandatum Lifen varainhoidon asiakkaat voivat lisäksi sijoittaa suoraan iSharesin tarjoamiin ETF-rahastoihin.

"Indeksituotteiden markkinat kasvavat maailmalla voimakkaasti tällä hetkellä. Niiden tuoma lisämahdollisuus riskien hajauttamiseen sekä läpinäkyvyys sijoitussalkun ja tuloksen suhteen yhdistettynä kustannustehokkuuteen tekevät niistä monelle sijoittajalle kiinnostavan lisän sijoitussalkkuun", kertoo Mandatum Lifen Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen.

iShares on globaali pörssinoteerattujen ETF-rahastojen markkinajohtaja, jolla on maailmanlaajuisesti yli 600 osake-, korko- ja raaka-ainerahastoa. Se hallinnoi instituutioiden ja yksityisasiakkaiden yli 750 miljardin dollarin varallisuutta.

"Olemme nyt solmitusta yhteistyösopimuksesta erittäin iloisia. Indeksituotteiden tehokkuusedut yhdistettynä vakuutussopimuksen hyötyihin tuovat nykyisille ja potentiaalisille asiakkaillemme jälleen kerran uraa uurtavia mahdollisuuksia sijoittaa tehokkaasti eri markkinoille ja eri omaisuusluokissa. Haluamme toimia aktiivisesti markkinassa, joka täydentää loistavasti muita sijoitustapojamme ja kasvaa nopeasti. Tämän lisäksi iSharesin lähtökohta tehdä ETF:t ensisijaisesti fyysisesti replikoituina, antaa asiakkaillemme läpinäkyvän, yksinkertaisen ja tehokkaan tavan lähestyä indeksisijoittamista", Lehtonen jatkaa.

"Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä Mandatum Lifen kanssa, joka on Suomen johtava henkivakuuttamisen ja varainhoidon palveluiden tarjoaja. Yhteistyösopimus on ensimmäinen laatuaan Suomen markkinoilla, ja sen myötä Mandatum Lifen laajalla asiakaskunnalla on nyt mahdollisuus hyödyntää indeksirahastoja sijoituksiensa hoidossa. Asiakkaat pääsevät nauttimaan laajentuneen valikoiman lisäksi mahdollisuudesta hyödyntää indeksirahastojen joustavuutta, läpinäkyvyyttä ja kustannustehokkuutta aktiivisesti hoidettujen sijoituskohteiden rinnalla", kertoo iSharesin Pohjoismaiden johtaja Geir Espeskog.

"Tämä on jännittävää aikaa ETF:ille maailmanlaajuisesti ja Pohjoismaissa. Vuonna 2012 Pohjoismaiden ja Suomen ETF-markkina kasvoi 40 prosenttia ylittäen globaalin kasvun, joka oli noin 30 prosenttia viime vuonna. Suomessa ETF:iin on tällä hetkellä sijoitettu noin 6,9 miljardia dollaria*. ETF-tuotteet ovat Suomessa olleet pääasiassa ammattisijoittajien käytössä. Olemme erittäin iloisia, että yhteistyön myötä myös yksityissijoittajat voivat sijoittaa niihin entistä helpommin. Uskomme ETF-markkinan kasvavan Pohjoismaissa jatkossakin", Espeskog jatkaa.

*Perustuu iSharesin arvioon tammikuun 2013 lopussa.

Lisätietoja:

Juhani Lehtonen, johtaja, Salkunhoito, juhani.lehtonen@mandatumlife.fi, p. 050 361 2104

Alexandra Ring, Media Relations, BlackRock, alexandra.ring@blackrock.com tel: +44 (0) 20 7743 3583

Niina Riihelä, johtaja, Markkinointi ja viestintä, niina.riihela@mandatumlife.fi, p. 040 728 1548


Mandatum Life on arvostettu ja vakavarainen finanssiyhtiö ja osa menestyvää Sampo-konsernia. Asiakkaamme saavat meiltä varainhoidon, palkitsemisen ja sitouttamisen sekä henkilöriskivakuuttamisen palvelut. Toimimme Suomen lisäksi kaikissa Baltian maissa. Palveluksessamme on tällä hetkellä yli 500 vakuutuksen ja sijoittamisen ammattilaista.

BlackRock on maailman johtavia sijoitusten ja riskien hallinnan sekä neuvontapalveluiden tarjoajia institutionaalisille ja yksityissijoittajille. BlackRockin hallinnoimat varat olivat 3 792 miljardia dollaria 31.12.2012. Yhtiön tuotteet vastaavat asiakkaiden tarpeisiin: ne kattavat sijoitustuotteiden koko riskiskaalan ja ne hyödyntävät aktiivisia, tehostettuja ja indeksistrategioita kaikilla markkinoilla ja kaikissa omaisuuslajeissa. Tuotteet ovat rakenteeltaan monipuolisia, mm. erillisiä tilejä, sijoitusrahastoja, pörssinoteerattuja iShares®-rahastoja (ETF) ja muita yhteissijoitustuotteita. BlackRock tarjoaa myös riskien hallinnan, neuvonnan ja yritysinvestointijärjestelmäpalveluja laajalle institutionaalisten sijoittajien ryhmälle BlackRock Solutions® -brändillä. BlackRockin pääkonttori on New York Cityssä, ja sillä oli noin 10 500 työntekijää 30 maassa (31.12.2012). Yhtiö on vahvasti läsnä kaikille tärkeimmillä markkinoilla Pohjois- ja Etelä-Amerikka, Eurooppa, Aasia, Australia, Lähi-itä ja Afrikka mukaan lukien. Lisätietoja www.blackrock.com.

iShares on globaali pörssinoteerattujen ETF-rahastojen markkinajohtaja. Sillä on maailmanlaajuisesti yli 600 osake-, korko- ja raaka-ainerahastoa, joilla käydään kauppaa 20 pörssissä maailmalla. iShares-rahastoja ostetaan ja myydään tavallisten osakkeiden tavoin arvopaperipörsseissä. iShares-rahastot sopivat hyvin monille yksityis- ja institutionaalisille sijoittajille sekä välittäjille, sillä niiden kulut ovat suhteellisen alhaisia, ne ovat verotukseltaan tehokkaita ja niillä voidaan käydä kauppaa joustavasti. Sijoittajat voivat ostaa ja myydä osuuksia minkä tahansa välitysliikkeen, sijoitusneuvonantajan tai verkkovälittäjien kautta sekä säilyttää osuuksiaan kaikenlaisilla arvo-osuustileillä. iShares-asiakaskuntaan kuuluu eläkejärjestelmiä ja rahastoja institutionaaliselta puolelta sekä sijoitusneuvonantajia ja suuren varallisuuden yksityissijoittajia vähittäispuolella. Lisätietoja www.ishares.fi.


Näytä kaikki tiedotteet ja uutiset