Optimivakuutukset

Nostolomakkeella voit nostaa sopimuksesi säästöjä, joita ei tarvita mahdollisen vakuutusturvan ylläpitoon.

Sopimuksen kokonaissäästöt koostuvat sopimukseen maksetuista vakuutusmaksuista, jotka ylläpitävät sopimuksesi mahdollista vakuutusturvaa, sekä mahdollisesta säästöosuudesta, jota voit halutessasi nostaa käyttöösi. Sopimukseen jätetään aina vähintään vuoden vakuutusmaksut mahdollisen vakuutusturvan ylläpitoa varten, muuten säästöt ovat nostettavissa käyttöösi nostolomakkeen avulla.

Voit nostaa kaikki nostettavissa olevat säästöt tai muun summan

Voit valita nostolomakkeelta nostatko ’Kaikki nostettavissa olevat säästöt’ tai ’Muun summan’. ’Kaikki nostettavissa olevat säästöt’ tarkoittaa sitä, että sopimuksesta nostetaan koko niin sanottu säästöosuus ja sopimukseen jätetään vuoden vakuutusmaksut ylläpitämään mahdollista vakuutusturvaa. Noston jälkeen sopimukseesi jää mahdollinen vakuutusturva voimaan normaaliin tapaan. Muistathan huomioida silloin sinulle saapuvat laskut, jotta vakuutusturvasi pysyy jatkossakin voimassa.

Voit nostaa myös jonkun muun haluamasi summan valitsemalla vaihtoehdon ’Muun summan’ ja merkitä nostettavan määrän sille tarkoitettuun kohtaan.

Huomioithan, että tällä nostolomakkeella et voi irtisanoa eli päättää sopimustasi. Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti esimerkiksi vapaamuotoisella viestillä verkkopalvelun Viestit-osiosta.

Säästöjä nostettaessa nostetaan sekä pääomaa että tuottoa samassa suhteessa kuin niitä on muodostunut sopimukseen. Tuoton osuudesta maksetaan pääomatulovero. Pääomatuloveroprosentti on 30 %. Veron määrä on 34 % pääomatulojen 30 000 euroa ylittäviltä osin (v. 2023). Vakuutusyhtiö tekee ennakonpidätyksen 30 %:n mukaan. Verohallinto tarkistaa veron määrän lopullisen verotuksen yhteydessä.

Sopimukseen maksetut maksut ovat sopimuksen pääomaa, jonka nostaminen on verotonta. Sopimuksen säästöille muodostunut mahdollinen tuotto on pääomatuloveronalaista tuloa. Sopimuksen tuotto voidaan laskea vähentämällä kokonaissäästöistä jäljellä olevan pääoman määrä. Voit tiedustella säästöjesi määrää tarkemmin Asiakaspalvelustamme.

Jos asut ulkomailla ja olet Suomeen rajoitetusti verovelvollinen, pyydä Verohallinnolta lähdeverokortti nostosumman veronalaista tuottoa varten. Lähdeverokorttihakemuksen voit tulostaa vero.fi -sivulta ja lähettää postitse lähdeverokorttihakemuksessa mainittuun osoitteeseen. Nostopyyntö voidaan käsitellä sen jälkeen, kun Verohallinnon käsittelemä lähdeverokortti on saapunut Mandatum Lifeen/Kalevaan. Voit toimittaa verokortin verkkopalvelussa viestin liitteenä tai voit pyytää Verohallintoa toimittamaan lähdeverokortin myös suoraan Mandatum Lifeen/Kalevaan merkitsemällä lähdeverokorttihakemukseen toimitusosoitteeksi:

Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö
Asiakasposti / 2011
Kalevantie 3
20520 Turku

Kalevan sopimuksille toimitusosoite on:
Kaleva
Asiakasposti / 2011
Kalevantie 3
20520 Turku

Yhteystiedot


Asiakaspalvelu:

0200 31100

(pvm/mpm) ma–to 8–18, pe 8–17

Poikkeusaikataulut

 

Yritysasiakkaiden asiakaspalvelu:

0200 31190

(pvm/mpm) ma–pe 8–17

Poikkeusaikataulut

 

Ulkomailta soitettaessa:

+358 200 31100

(pvm/mpm), suomenkielinen

+358 200 31120

(pvm/mpm), ruotsinkielinen


Lähetä viesti verkkopalvelussa

Kirjaudu verkkopalveluun


Etkö löytänyt etsimääsi?

Usein kysytyt kysymykset


Postiosoite:

Mandatum Life, Asiakaspalvelu
PL 627, 00101 HELSINKI

Korvauspalvelut:

Mandatum Life, Korvauspalvelu
PL 627, 00101 HELSINKI

Eri toimipisteiden yhteystiedot:

Toimistot