Yritystarinoita

Yritystarinoita

Procopé & Hornborg

Yksi Suomen vanhimmista asianajotoimistoista on vahvasti nykyhetkessä kiinni. Procopé & Hornborg ryhtyi pioneeriksi ja otti Palkkiorahaston käyttöön ensimmäisenä alallaan. Mandatum auttoi toimistoa palkitsemisjärjestelmän kokonaisvaltaisessa uudistamisessa.

Lue artikkeli
Duell Yhtiöt

Yrittäjä Pasi Nousiainen on kiitänyt eteenpäin rokkistaran varmuudella. Silti niin perheestä ja työntekijöistä huolehtiminen on ollut Duell Yhtiöillä tärkeänä osana jo alkumetreiltä asti. Nyt yritys on myyntialan harvinaisuus, jossa pisimmät työsuhteet ovat olleet jopa 17–18 vuotta.

Lue artikkeli
Yrittäjä Ville Fingerroos

Kolmen eri yrityksen pyörittäminen vaatii yrittäjä Ville Fingerroosilta rutkasti työtä ja ehtymätöntä intoa viedä liiketoimintoja eteenpäin. Jotta kokonaisuus toimii, tarvitaan mukaan motivoituneita työntekijöitä ja yritystoiminnan tukena kulkevia kumppaneita.

Lue artikkeli

Millaisia ESG-mittareita Neste käyttää johdon palkitsemisessa?

Neste on systemaattisesti kehittänyt työturvallisuuskulttuuriaan jo pitkään, koska toimiala on hyvin turvallisuuskriittistä. Työturvallisuustuloksia mitataan useilla eri mittareilla, koska niillä keskeinen vaikutus yhtiön liiketoimintaan.

Lue artikkeli
Terveystalo

Mandatumin selvityksen perusteella noin puolet suurista suomalaisista pörssiyrityksistä on nostanut erilaiset vastuullisuustavoitteet osaksi yritysten johdon palkitsemisen tavoitteita. Yksi näistä yrityksistä on Terveystalo. Millaisia tavoitteita on Terveystalolla ja miten ne valittiin?

Lue artikkeli
Yrittäjä Hannu Heinonen

Osalle sijoittaminen on niin sanotusti puhdasta rakkautta lajiin, mutta ehkä useimmille keino tavoitella muita itselle tärkeitä asioita. Yrittäjä Hannu Heinoselle sijoittaminen ja varainhoito ovat olleet tapoja turvata eläke sekä tavoitella omia unelmia.

Lue artikkeli
Pepron Oy

Digitalisaatioon keskittyvässä Pepronissa läpinäkyvyys, tekemisen vapaus ja reiluus ovat tärkeitä arvoja. Yhtiössä, jossa työntekijät ovat omistajia, myös päätös Palkkiorahaston perustamisesta syntyi yhdessä.

Lue artikkeli

Osakepalkitseminen

Haluatko keskustella yrityksesi tilanteesta?

  1. Jätä yhteystietosi oheiselle lomakkeelle

    Olemme sinuun yhteydessä, ja sovitaan tapaaminen. Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.
  2. Kartoitamme tarpeesi

    Tapaamisessa käymme läpi yrityksesi tilanteen ja henkilöstön palkitsemiseen liittyvät tarpeet.
  3. Saat meiltä tarjouksen

    Saat meiltä yrityksesi tarpeisiin sopivan suunnitelman yrityksesi tueksi.