Sopimustietojen tarkastelu ja sopimusten hallinnointi

Sopimustietojen tarkastelu ja sopimusten hallinnointi

Hoidat vakuutus- ja sopimusasioitasi sekä henkilöstö- tai palkkiorahaston jäsenyyteen liittyviä asioita kätevimmin verkkopalvelussamme. Valitsemalla verkkopalvelun Sopimukset-välilehden, voit tarkastella vakuutuksesi, sopimuksesi tai rahasto-osuutesi tietoja sekä sopimukseen tehtyjä maksuja.

Tältä sivulta löydät ohjeet seuraaviin sopimustietojen tarkasteluun ja sopimusten hallinnointiin liittyviin aiheisiin:

Edunsaajan muuttaminen

Kun haluat muuttaa vakuutuksesi edunsaajia, valitse ensin Sopimukset ja sen jälkeen haluamasi sopimus.

  • Kun olet valinnut oikean sopimuksen, näet sopimuksen tiedoissa välilehden Turvat ja edunsaajat.
  • Paina sitten oikeasta alalaidasta löytyvää Tee edunsaajamuutos -painiketta ja pääset muuttamaan turviesi edunsaajia. Edunsaajamuutos tulee voimaan heti, kun se on kirjallisesti toimitettu vakuutusyhtiöön.

Mikäli sopimuksen tiedoissa ei näy Turvat ja edunsaajat -välilehteä, voit muuttaa edunsaajaa täyttämällä verkossa sähköisen muutoslomakkeen (valitse Muutokset-välilehti ja sen alta Edunsaajan muutos) tai lähettämällä viestin verkkopalvelussa (valitse valikosta Viestit). 

Vaihtoehtoisesti voit palauttaa täytetyn ja allekirjoitetun muutoslomakkeen postitse osoitteeseen: 

Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö 
Asiakasposti / 2011 
Kalevantie 3 
20520 Turku 

Eläkeajan muuttaminen

Eläkkeen aloitusajankohdan siirtäminen on mahdollista joissain tilanteissa, kun eläkkeenmaksu ei ole vielä alkanut.

Jos haluat muuttaa eläkeaikaasi, voit lähettää asiasta vapaamuotoisen viestin verkkopalvelussa. 

Lisätietoja aloitusajankohdan muutosmahdollisuuksista voit tiedustella asiakaspalvelustamme puhelimitse, p. 0200 31100 (pvm/mpm). Lisätietoja eläkkeelle jäämisestä.

Sijoitusvakuutuksen, säästö- tai kapitalisaatiosopimuksen irtisanominen

Vakuutussopimus tulee irtisanoa kirjallisella ilmoituksella, jonka voit tehdä joko irtisanomislomakkeella tai vapaamuotoisella viestillä verkkopalvelussamme. Valitse Sopimukset, valitse se sopimus, jonka haluat irtisanoa ja valitse välilehti Muutokset. Sen jälkeen valitse Säästöjen nosto ja täytä avautuva lomake.

Voit tehdä ilmoituksen myös viestillä. Valitse verkkopalvelun ylävalikosta Viestit ja Uusi viesti. Kirjoita viestiin tieto siitä, mikä sopimus irtisanotaan sekä mille päivämäärälle haluat sopimuksen päättyvän. Jos olet irtisanomassa sijoitusvakuutustasäästö- tai kapitalisaatiosopimusta, kirjoita viestiin myös tilinumerosi. 

Henkilövakuutuksen ja Lainaturvan irtisanominen 

Vakuutussopimus tulee irtisanoa kirjallisella ilmoituksella, jonka voit tehdä  vapaamuotoisella viestillä verkkopalvelussamme. Valitse Sopimukset, valitse se sopimus, jonka haluat irtisanoa ja valitse välilehti Muutokset. Sen jälkeen valitse Säästöjen nosto ja täytä avautuva lomake. 

Voit tehdä ilmoituksen myös viestillä. Valitse verkkopalvelun ylävalikosta Viestit ja Uusi viesti. Kirjoita viestiin tieto siitä, mikä sopimus irtisanotaan sekä mille päivämäärälle haluat sopimuksen päättyvän. Myös henkilövakuutusta irtisanottaessa tilinumero on hyvä liittää mukaan mahdollista vakuutusmaksun palautusta varten.   

Huomioithan, että Lainaturvan vakuutusmaksut veloitetaan kahden kuukauden viiveellä, joten vakuutusmaksuista ei tule palautettavaa. 

Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen irtisanominen

Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen irtisanomisen ehdot on määritelty verolainsäädännössä. Lue tästä lisää Usein kysytyistä kysymyksistä kohdassa Eläkeasiat.

Palkkio- ja henkilöstörahastosta eroaminen

Palkkio- ja henkilöstörahaston jäsenyys muodostuu automaattisesti työsuhteen perusteella, eikä rahastosta ole mahdollista erota työntekijän omalla päätöksellä.

Voimassaolotodistus

Kun tarvitset voimassaolotodistuksen vakuutuksestasi, lähetä meille viesti verkkopalvelussa. Valitse verkkopalvelun ylävalikosta Viestit ja Uusi viesti. Kirjoita viestiin vakuutetun nimi ja vakuutuksen numero tai valitse vakuutuksesi listalta.