Palkkio- ja henkilöstörahastojen jäsenasiat

Palkkio- ja henkilöstörahastojen jäsenasiat

Löydät tiedot rahasto-osuudestasi valitsemalla verkkopalvelun ylävalikosta Sopimukset. Valitse Sopimukset-sivulla palkkio- tai henkilöstörahastosi nimi Palkkiorahastot-otsikon alta. Siirryt tämän jälkeen tarkastelemaan omia rahasto-osuustietojasi.

Rahasto-osuustietojen tarkastelu

Voit tarkastella verkkopalvelussa rahasto-osuustietojasi ja rahastoon sinulle kertyneitä säästöjä.

Rahasto-osuustietosi päivittyvät kerran vuodessa. Rahaston arvopäivän näet Rahaston tärkeät päivämäärät -listasta. Päivitetyt rahasto-osuustiedot julkaistaan vuosittain, kun rahaston tilinpäätös on hyväksytty vuosikokouksessa. Palkkiot liitetään jäsenten rahasto-osuuksiin, kuten rahaston säännöissä on määrätty.

Näet rahasto-osuutesi kehityksen graafista. Graafin alta löydät myös tarkemmat tiedot rahastoon maksetuista palkkioista ja laskelman viiden vuoden aikaisista tapahtumista. Henkilöstö- ja palkkiorahastojen sijoitussuunnitelman päättää rahaston hallitus, eikä työntekijä voi muuttaa sijoituskohteita omalta osaltaan. 

Rahaston säännöt on linkitetty omien rahasto-osuustietojesi alapuolelle sivun alareunaan.

Rahastointi-ilmoituksen tekeminen

Voit tehdä rahastointi-ilmoituksen kätevästi verkkopalvelussa. Jos palkkioiden rahastoinnista tulee ilmoittaa erikseen, saat tiedon ilmoitusajan alkamisesta sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Kun rahastoinnin ilmoitusaika on käynnissä, saat verkkopalveluun ilmoituksen Ilmoita palkkiosi siirrosta rahastoon -otsikolla. Otsikon alta pääset tekemään rahastointi-ilmoituksen, ja näet mihin mennessä ilmoitus on tehtävä.

Nostoilmoituksen tekeminen

Voit tehdä Nostoilmoituksen verkkopalvelussa.

Voit nostaa rahastoon kertyneitä varoja kerran vuodessa. Verkkopalvelusta näet, kuinka paljon sinulle on kertynyt nostettavaa rahasto-osuutta sekä nostoilmoitusajan päivämäärät. Nostoilmoitusajan päivämäärät päivittyvät Rahaston tärkeät päivämäärät -listalle, kun ne on vahvistettu.

Nostoilmoituksen pääset tekemään Nostosta ilmoittaminen -otsikon alta. Noston yhteydessä tarkistat tilinumero- ja veroprosenttitietosi. Nostosta 80 % on veronalaista ansiotuloa, josta pidätämme veron lisäprosentin mukaan.

Mandatum saa vuosittain Verohallinnolta tiedot rahaston jäsenten lisäprosentista. Jos haluat käyttää ansiotuloille laskettua veroprosenttia, voit lähettää henkilöstörahasto-osuutta varten lasketun verokorttisi Mandatumiin verkkopalvelun Viestit-osion kautta viestin liitteenä. Jos Mandatumilta puuttuu tieto veroprosentistasi, pidätetään veroa 60 %.