SIJOITUS­VAKUUTUS JA KAPITALISAATIO­SOPIMUS

SIJOITUS­VAKUUTUS JA KAPITALISAATIO­SOPIMUS

Sopimuksen kokonaissäästöt koostuvat sopimukseen maksetusta pääomasta ja mahdollisesta kertyneestä tuotosta. Pääoma tarkoittaa sopimukseen maksettujen maksujen määrää, josta on vähennetty mahdolliset sopimusaikana tehdyt osanostot. Sopimuksen tuotto voidaan laskea vähentämällä nostoarvosta pääoman määrä.

Yksityishenkilön tekemissä nostoissa pidätetään 30 % pääomavero tuoton osuudesta. Veron määrä on 34 % pääomatulojen 30 000 euroa ylittäviltä osin (v. 2024). Vakuutusyhtiö tekee ennakonpidätyksen 30 %:n mukaan. Verottaja tarkistaa veron määrän lopullisen verotuksen yhteydessä.

Yrityksen tekemissä nostoissa tuoton osuus on elinkeinoveron alaista tuloa.

SÄÄSTÖJEN NOSTO OSITTAIN TAI KOKONAAN

Voit nostaa varoja sopimuksesi kokonaissäästöistä tai voit valita yhden tai useamman sijoituskohteen, joista haluat tehdä noston.

Valitessasi noston kokonaissäästöistä, nostetaan haluamasi summa tasaisesti kaikista sopimuksesi kohteista. Jos haluat valita mistä sijoituskohteista nosto tehdään, valitse ”valitsemistani sijoituskohteista”. Tämän jälkeen voit lisätä kuinka suuren osuuden valitsemistasi kohteista haluat nostaa.

Huomioithan, että jos sopimuksesi sisältää määräaikaisen sijoituskohteen, esimerkiksi rakennesijoituksen tai sijoitusobligaation, nostoa ei voi toteuttaa kohteesta tällä lomakkella kesken sijoitusajan. Tässä tapauksessa myös kokonaissäästöistä nosto ei ole mahdollinen. Voit nostaa mahdollisista muista kohteista haluamasi määrän tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme. 

Voit nostaa kaikki sopimuksen säästöt ja samalla päättää sopimuksesi lisäämällä nostosummaksi kokonaissäästöjäsi vastaavan määrän tai nostamalla kaikista sijoituskohteistasi 100 %. Tämän jälkeen sinun tulee vielä vahvistaa, että maksamme kaikki säästösi ja sopimuksesi päättyy laittamalla rasti ruutuun kohtaa ”Hyväksyn, että sopimus päättyy”.

Sopimuksen voimassa pitäminen edellyttää, että säästöjä jää vähintään 100 euroa noston jälkeen. Jos sopimuksen säästöt ovat jäämässä alle tämän, maksamme kaikki säästöt ja sopimus päättyy.

Jos asut ulkomailla ja olet Suomeen rajoitetusti verovelvollinen, pyydä Verohallinnolta lähdeverokortti nostosumman veronalaista tuottoa varten. Lähdeverokorttihakemuksen voit tulostaa vero.fi -sivulta ja lähettää postitse lomakkeessa mainittuun osoitteeseen. Nostopyyntö voidaan käsitellä sen jälkeen kun lähdeverokortti on saapunut Mandatum Lifeen. Voit toimittaa lähdeverokortin verkkoviestin liitteenä tai voit pyytää Verohallintoa toimittamaan lähdeverokortin suoraan Mandatum Lifeen merkitsemällä lähdeverokorttihakemukseen toimitusosoitteeksi:

Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö
Asiakasposti / 2011
Kalevantie 3
20520 Turku