Mandatum Asset Management järjesti rahoituksen NREP:n Noli Studiosin rakennushankkeeseen Espoon Otaniemessä

7.7.2022

Mandatum Asset Management Oy on Mandatum AM Opportunistic Loan Strategyn johdolla järjestänyt vakuudellisen lainan NREP:n Noli Studios -hankkeelle maan hankintaa ja rakennusprojektia varten Espoon Otaniemessä. Sampo-konsernin yhtiöt ja Mandatum AM Opportunistic Loan Strategy toimivat hankkeessa lainanantajina.

Vuonna 2019 lanseerattu kodin mukavuutta, hotellitasoisia palveluita ja yhteisöllisyyttä yhdistävä Noli Studios palvelee jatkossa koko pääkaupunkiseudulla, kun Espoo saa ensimmäisen Nolinsa. Kokonsa puolesta Noli Studios Otaniemi tulee olemaan yksi Suomen suurimmista Noleista. Se tulee tarjoamaan elämisen ratkaisuja yli neljänsadan studion verran. Rakennustyöt alkavat kesällä 2022 ja Studion on suunniteltu avaavan ovensa vuoden 2024 alussa.

Espoon Studiot vahvistavat Nolin tavoitetta olla serviced living -palveluiden markkinajohtaja.

“Yhä useampi kaipaa vaivattomuutta, arjen yläpuolelle nostattavaa elämistä sekä laadukkaita palveluita. Ensimmäisen kohteen avaamisesta saakka Noli Studiot ovat olleet erittäin kysyttyjä, ja olemme iloisia mahdollisuudesta laajentaa tarjontaa myös Espooseen. Otaniemen Nolin sijainti Espoossa palvelee erityisesti joustavuutta kaipaavia tutkimus- ja liike-elämän ammattilaisia sekä kansainvälisiä vieraita. Nolin laajentuminen on meille hieno mahdollisuus vastata kasvavaan kysyntään ja asiakaskunnan koviin vaatimuksiin”, kertoo Noli Studiosin Suomen maajohtaja Roni Huttunen.

Otaniemen Nolin rakentaminen noudattaa NREPin sitoumusta olla hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä. Rakennukselle tavoitellaan LEED Platinum -sertifikaattia. Lämmitysenergiaratkaisuna on maalämpö, minkä lisäksi kohteessa hyödynnetään laajasti lämmön talteenottoa sekä aurinkovoimaa käyttösähkön tuotannossa.

”Pidämme tärkeänä, että Otaniemen palvelutarjontaa parannetaan kestävästi. Tämä mittatilaustyönä tekemämme rahoitusratkaisu NREP:lle Noli Studios -toimitilan rakentamiseksi Otaniemeen on ollut meille mieluinen haaste”, kertoo Alexander Gallotti, Mandatum Asset Managementin Leveraged Financen johtaja järjestäjien ja lainanantajien puolesta.

Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy toimi järjestäjän ja lainanantajien neuvonantajana. Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy toimi lainanottajan neuvontajana.

 

Lisätietoja:

 

Alexander Gallotti, johtaja, Leveraged Finance, Mandatum Asset Management Oy

alexander.gallotti@mandatumam.com, +358 10 516 9302

 

Niina Riihelä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Mandatum

niina.riihela@mandatumlife.fi, 040 728 1548

 

Roni Huttunen, maajohtaja, Noli Studios

roni.huttunen@nrep.com, 040 848 5604

 

Jannica Aalto, NREP, viestintäpäällikkö (mediatiedustelut)

jannica.aalto@nrep.com, 045 1347636

 

 

Mandatum Asset Management

Mandatum Asset Management (MAM) on Sampo-konsernin omaisuudenhoitoyhtiö ja yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä institutionaalista sijoittajista. Hallinnoimme yhteensä 29 miljardin euron sijoitusvarallisuutta, joka jakautuu keskeisiin ydinosaamisalueisiimme: yrityslainasijoituksiin, vaihtoehtoisiin sijoituksiin ja aktiiviseen valintaan perustuviin osakesijoituksiin. Tarjoamme korkeatasoisia sijoitusratkaisuja sekä varainhoitoa vaativimmille instituutio- ja yksityissijoittajille ja käytämme konsernimme pitkää kokemusta, sijoitusosaamista ja laajoja resursseja asiakkaidemme hyväksi. MAM perustettiin vuonna 2021, kun Sampo-konsernin ja Mandatum Lifen sijoitustoiminnot yhdistettiin omaksi liiketoiminnokseen. MAM ja sen sisaryhtiö Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö ovat osa Sampo Oyj:n kokonaan omistamaa tytäryhtiötä Mandatum Holding Oy:ta.