Kaupankäynti Danske Investin Tanskaan rekisteröidyillä sijoitusrahastojen osuuksilla keskeytetään 8.4. alkaen neljän kaupankäyntipäivän ajaksi

8.4.2022

Säilytysyhteisön vaihdon yhteydessä kaupankäynti kaikilla Danske Investin Tanskaan rekisteröidyillä rahastoilla keskeytetään. Rahastoja on yhteensä viisi. Näiden rahastojen osuuksilla ei siis voi tehdä toimeksiantoja 8.4.2022 klo 13 Suomen aikaa ja 19.4.2022 klo 13 Suomen aikaa välisenä aikana. Rahasto-osuuksien kaupankäynnin keskeytys tarkoittaa käytännössä sitä, ettei kukaan voi ostaa tai myydä kyseisen rahaston osuuksia määriteltynä ajanjaksona.

Kaupankäynnin keskeytyksen tarkoituksena on suojella sijoittajia. Säilytysyhteisön vaihdon yhteydessä rahastojen salkunhoitajat eivät voi käydä kauppaa rahastojen sijoituksilla ja käteisellä ennen kuin ne on siirretty uuteen säilytysyhteisöön. Kaupankäynti keskeytetään sen varmistamiseksi, etteivät sijoittajat joudu käymään osuuksilla kauppaa harhaanjohtavilla kursseilla.

Säilytysyhteisön vaihdon odotetaan toteutuvan edellä mainittuna ajanjaksona. Jos päivämääriä joudutaan muuttamaan, siitä ilmoitetaan Danske Investin verkkosivustolla.

Tanskaan rekisteröityjen rahastojen kaupankäynnin keskeytyksen vaikutukset vakuutuksissa

Mandatumin Kapitalisaatiosopimus (912)- ja Sijoitusvakuutus (972) -vakuutuksiin voi tehdä Tanskaan rekisteröityjen rahastojen osalta normaalisti toimeksiantoja, kuten maksuja, säästöjen jakauman muutoksia, osanostoja ja korvauksia, kaupankäynnin keskeytyksen aikana.
Kaikki kaupankäynnin keskeytyksen aikana tehdyt toimeksiannot Tanskaan rekisteröityihin rahastoihin lasketaan vakuutuksen säästöihin ensimmäisellä kaupankäynnin keskeytyksen jälkeen rahastolle julkaistavalla rahaston arvolla (NAV).

Keskeytys koskee seuraavia rahastoja:

Danske Inv. Global Emerging Markets osuuslaji EUR
Danske Inv. Global Sustainable Future osuuslaji EUR
Danske Inv. Kehittyvät Korkomarkkinat paikallisvaluutta osuuslaji EUR
Danske Inv. Pohjoisen Yrityslainat osuuslaji EUR h
Danske Inv. Reaalikorko Maailma osuuslaji EUR h

Lisätietoja kaupankäynnin keskeytyksestä: Kaupankäynti Danske Investin Tanskan sijoitusrahastojen osuuksilla keskeytetään huhtikuussa neljän kaupankäyntipäivän ajaksi 21.03.2022 |News


Näytä kaikki tiedotteet ja uutiset