Eläkkeensaajan vuodenvaihde

5.12.2022

Lähetämme vuodenvaihteessa eläkkeensaajille tiedotteet eläkkeiden maksamisesta. Vuositiedotteelta näet eläkkeen määrän 1.1.2023, vuonna 2022 maksetut eläkkeet, ansiotuloveron määrän sekä pääomaveron määrän, jos sopimuksessa on pääomatuloverotettavaa eläkettä.

Ajantasaiset tiedot eläkkeestäsi näet myös aina Mandatumin verkkopalvelusta. Vuositiedotteet ovat nähtävissä verkkopalvelun Arkistossa. Jos käytössäsi on paperiton palvelu, vuositiedotetta ei lähetetä postitse, vaan näet tiedotteen verkkopalvelun Arkistosta.

Veroprosentit vuodelle 2023

Saamme uudet ansiotulo- ja pääomaveroprosentit eläkkeisiin suoraan verottajalta tammikuussa ja ne tulevat voimaan 1.2.2023 alkaen. Näet tietosi Mandatumin verkkopalvelussa, eikä sinun tarvitse toimittaa erikseen verokorttia meille.

Poikkeuksena ovat joulukuussa 2022 alkavat eläkkeet, joista Mandatum ei saa vuoden 2023 verokorttia suoraan verottajalta. Jos eläkkeesi alkaa joulukuussa 2022, hae verottajalta loppuvuoden 2022 verokortin lisäksi myös vuoden 2023 verokortti ja pyydä verottajaa toimittamaan molemmat verokortit Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiöön.

Halutessasi voit muuttaa eläkkeen veroprosenttia:

Jos haluat alentaa veroprosenttiasi, ota yhteyttä Verohallintoon. Verohallinnon OmaVerossa voit hoitaa lähes kaikki veroasiat verkossa osoitteessa www.vero.fi/omavero. Lisätietoja saat myös soittamalla Verohallinnon puhelinnumeroon 029 497 000. Voit pyytää verottajaa lähettämään verokortin suoraan Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiöön.

Jos haluat korottaa veroprosenttiasi, voit ilmoittaa asiasta suoraan Mandatumiin. Ilmoituksen teet lähettämällä viestin Mandatumin verkkopalvelussa tai soittamalla Mandatumin asiakaspalveluun p. 0200 31100 (pvm/mpm).


Näytä kaikki tiedotteet ja uutiset