Eläkkeensaajan vuodenvaihde

24.11.2020

Lähetämme vuodenvaihteessa eläkkeensaajille tiedotteet eläkkeiden maksamisesta. Vuositiedotteelta näet eläkkeen määrän 1.1.2021, vuonna 2020 maksetut eläkkeet ja ansiotuloveron sekä pääomaveron määrän, jos sopimuksessa on pääomatuloverotettavaa eläkettä.

Ajantasaiset tiedot eläkkeestäsi näet myös aina Mandatum Lifen verkkopalvelusta. Vuositiedotteet ovat nähtävissä verkkopalvelussa kohdassa Arkisto. Jos käytössäsi on paperiton palvelu, vuositiedotetta ei lähetetä paperisena postitse, vaan näet tiedotteen verkkopalvelun Arkistosta.

Veroprosentit vuodelle 2021

Saamme uudet ansiotulo- ja pääomaveroprosentit eläkkeisiin suoraan verottajalta tammikuussa ja ne tulevat voimaan 1.2.2021 alkaen. Näet tietosi Mandatum Lifen verkkopalvelussa, eikä sinun tarvitse toimittaa erikseen verokorttia meille.

Poikkeuksena ovat joulukuussa 2020 alkaneet eläkkeet, joista Mandatum Life ei saa vuoden 2021 verokorttia suoraan verottajalta. Jos eläkkeesi on alkanut joulukuussa 2020, hae verottajalta loppuvuoden 2020 verokortin lisäksi myös vuoden 2021 verokortti ja toimita verokortit meille.

Halutessasi voit muuttaa eläkkeen veroprosenttia:

  • Jos haluat alentaa veroprosenttiasi, ota yhteyttä Verohallintoon. Verohallinnon OmaVerossa voit hoitaa lähes kaikki veroasiat verkossa osoitteessa www.vero.fi/omavero. Lisätietoja saat myös soittamalla Verohallinnon puhelinnumeroon 029 497 000.
  • Jos haluat korottaa veroprosenttiasi, voit ilmoittaa asiasta suoraan Mandatum Lifeen lähettämällä viestin verkkopalvelussa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.