Eläkkeensaajan vuodenvaihde

9.12.2019

Lähetämme vuodenvaihteessa eläkkeensaajille tiedotteet eläkkeiden maksamisesta. Vuositiedotteelta näet eläkkeen määrän 1.1.2020, vuonna 2019 maksetut eläkkeet sekä ansiotuloveron ja pääomaveron määrän, jos sopimuksessa on pääomatuloverotettavaa eläkettä. Ajantasaiset tiedot eläkkeestäsi näet myös aina Mandatum Lifen verkkopalvelusta.

Vuositiedotteet ovat nähtävissä verkkopalvelussa kohdassa Arkisto. Jos käytössäsi on paperiton palvelu, vuositiedotetta ei lähetetä paperisena postitse, vaan näet tiedotteen verkkopalvelun Arkistosta.

Veroprosentit vuodelle 2020

Saamme uudet ansiotulo- ja pääomaveroprosentit eläkkeisiin suoraan verottajalta tammikuussa ja ne tulevat voimaan 1.2.2020 alkaen. Näet tietosi Mandatum Lifen verkkopalvelussa, eikä sinun tarvitse toimittaa erikseen verokorttia meille.

Halutessasi voit muuttaa eläkkeen veroprosenttia:

- Jos haluat alentaa veroprosenttiasi, ota yhteyttä Verohallintoon.
Verohallinnon OmaVerossa voit hoitaa lähes kaikki veroasiat verkossa osoitteessa www.vero.fi/omavero. Lisätietoja saat myös soittamalla Verohallinnon puhelinnumeroon
029 497 000.

- Jos haluat korottaa veroprosenttiasi, voit ilmoittaa asiasta suoraan Mandatum Lifeen lähettämällä viestin verkkopalvelussa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Eläkkeiden veroprosenttien laskentatapaan muutos

Verottajalta saamamme tiedon mukaan eläkkeille lasketaan jatkossa yksi eläkeprosentti lukuun ottamatta osa-aikaeläkkeitä.

Lisätietoja saat osoitteesta www.vero.fi tai soittamalla Verohallinnon puhelinnumeroon
029 497 000.