Eläkevakuutusmaksujen vuodenvaihteen aikataulut

24.11.2020

Säästämällä eläkevakuutukseen voit parantaa omaa eläketurvaasi. Eläkevakuutukseen maksetuista maksuista saat verottajalta verovähennysedun. Voit vähentää vakuutusmaksuja pääomatuloista jopa 5000 euroa*) vuodessa.

Tee lisäsijoitus eläkevakuutukseesi hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta ja hyödynnä verovähennysetusi

Voit tarkistaa Mandatum Lifen verkkopalvelusta vuonna 2020 maksamiesi maksujen määrän ja tehdä lisäsijoituksen sopimukseesi. Valitse Sopimukset -sivulta eläkevakuutuksesi ja siirry Maksut-välilehdelle. Lisäsijoituksen pääset tekemään Tee lisäsijoitus -linkin kautta.

Lisämaksun voit tehdä myös ML Rahat-mobiilipalvelussa valitsemalla Kertamaksu-kohdassa Tee lisäsijoitus. Jollet ole vielä ladannut ML Rahat mobiilipalvelua, voit tehdä sen maksutta omasta sovelluskaupastasi (App Store tai Google Play).

Viimeiset maksuajankohdat 2020

Suosittelemme, että eläkevakuutusmaksut maksetaan ajoissa joulukuun aikana, kuitenkin viimeistään 29.12.2020 mennessä.

Pankkien ilmoittamat viimeiset maksuajankohdat ovat:

• Danske Bankin tunnuksilla 31.12. klo 18.00 mennessä
• Nordean tunnuksilla 31.12. klo 18.00 mennessä
• Aktian tunnuksilla 31.12. klo 11.30 mennessä
• OP:n tunnuksilla 31.12. klo 13.30 mennessä
• Handelsbankenin tunnuksilla 31.12. klo 18.30 mennessä
• Paikallisosuuspankkien tunnuksilla 31.12. klo 11.30 mennessä
• Paikallissäästöpankkien tunnuksilla 31.12. klo 12.30 mennessä
• Ålandsbankenin tunnuksilla 30.12. klo 15.30 mennessä
• S-pankin tunnuksilla 31.12. klo 16.00 mennessä

Myöhemmin maksetut maksut kirjautuvat vakuutukseen vuodelle 2021, eikä niitä voi vähentää vuoden 2020 verotuksessa, vaan ne siirtyvät vähennettäväksi vuoden 2021 verotuksessa.

Eläkevakuutukseen maksetut maksut näet verkkopalvelusta ja mobiilipalvelusta

Mandatum Lifen verkkopalvelusta ja ML Rahat-mobiilipalvelusta voit milloin tahansa tarkistaa eläkevakuutukseen maksettujen maksujen määrän.

Lähetämme myös vuoden 2021 alussa maksamistasi maksuista selvityksen, josta voit tarkistaa maksujen määrän. Eläkevakuutusten vuositiedotteet postitetaan vakuutuksenottajille helmikuun loppuun mennessä.

Eläkevakuutuksesi tiedotteet ovat nähtävissä myös verkkopalvelussa. Jos käytössäsi on paperiton palvelu, tiedotteita ei lähetetä paperisena postitse, vaan näet kaikki eläkevakuutuksesi tiedotteet verkkopalvelun Arkistosta.

Henkilöasiakkaiden yksilöllisen eläkevakuutuksen verotus ja puolison verovähennysoikeus

Mandatum Life ilmoittaa eläkevakuutukseen maksamasi maksut suoraan verottajalle, joka tekee vähennyksen verotuksessasi automaattisesti. Maksetuista maksuista ei tarvitse lähettää erittelyä verottajalle, mutta Mandatum Lifesta saamasi erittely on hyvä säilyttää kuuden vuoden ajan verotuksen tarkistusta varten.

Saat keväällä verottajalta esitäytetyn veroilmoituksen vuodesta 2020, jossa eläkevakuutusmaksut näkyvät.

Eläkevakuutusmaksuja voi vähentää pääomatuloista jopa 5000 euroa vuodessa. Jos sinulla ei ole pääomatuloja tai jos pääomatulosi eivät riitä eläkevakuutusmaksun vähentämiseen kokonaisuudessaan pääomatuloista, tekee verottaja vähennyksen kokonaan tai osittain suoraan ansiotuloverosta ns. alijäämähyvityksenä.

Jos sinulla on lisäksi työnantajan ottama vapaaehtoinen yksilöllinen eläkevakuutus, johon on maksettu kuluvan kalenterivuoden aikana maksuja, voit vähentää omassa verotuksessasi eläkevakuutusmaksuja 2500 euroa kalenterivuodessa. Työnantajan ottama ryhmäeläkevakuutus ei vaikuta oman eläkevakuutuksesi maksujen vähennysoikeuteen.

Kumpikin puoliso vähentää omassa verotuksessaan oman vakuutuksensa maksut. Vakuutus katsotaan sen puolison vakuutukseksi, joka on vakuutettuna vakuutuksessa. Sillä ei ole merkitystä, kumpi puolisoista on ottanut vakuutuksen tai maksanut sen maksut.

Jollei puolisolla ole riittävästi tai ollenkaan ansio- tai pääomatuloja, tekee verottaja automaattisesti vähennyksen toisen puolison ansiotuloista menevästä verosta alijäämähyvityksenä. Puoliso ei kuitenkaan voi vähentää omista pääomatuloistaan toisen puolison eläkevakuutusmaksuja.

Lisätietoja saa tarvittaessa asiakaspalvelustamme.

*) Tämä summa pätee, jos maksat yhteen yksilölliseen eläkevakuutukseen. Jos sinulla on useampia itsellesi ottamia yksilöllisiä eläkevakuutuksia tai PS-tilejä, voit maksaa näihin kaikkiin verovähennyskelpoisia maksuja yhteensä 5000 euroa vuoden aikana.


Näytä kaikki tiedotteet ja uutiset