Eläkevakuutusmaksujen vuodenvaihteen aikataulut

9.12.2019

Säästämällä eläkevakuutukseen voit parantaa omaa eläketurvaasi. Saat verottajalta verovähennysedun eläkevakuutukseen maksetuista maksuista. Vakuutusmaksuja voi vähentää pääomatuloista enintään 5 000 euroa*) vuodessa.

Tee lisäsijoitus eläkevakuutukseesi hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta ja hyödynnä verovähennysoikeutesi

Voit tarkistaa vuonna 2019 maksamiesi maksujen määrän Mandatum Lifen verkkopalvelusta ja tehdä samalla lisäsijoituksen sopimukseesi. Mandatum Lifen verkkopalveluun pääset Danske Bankin verkkopankista valitsemalla Vakuutukset ja Mandatum Life. Valitse Sopimukset -sivulta eläkevakuutuksesi ja siirry sitten Maksut-välilehdelle. Lisäsijoituksen pääset tekemään Tee lisäsijoitus -linkin kautta.

Viimeiset maksuajankohdat 2019

Suosittelemme, että eläkevakuutusmaksut maksetaan ajoissa joulukuun aikana ja Danske Bankin tunnuksilla viimeistään 31.12. klo 18.30 mennessä.

Myöhemmin maksetut vakuutusmaksut kirjautuvat vakuutukseen vuodelle 2020, eikä niitä voi vähentää vuoden 2019 verotuksessa, vaan ne siirtyvät vähennettäväksi vuoden 2020 verotuksessa.

Eläkevakuutukseen maksetut maksut näet verkkopalvelusta

Mandatum Lifen verkkopalvelusta voit milloin tahansa tarkistaa eläkevakuutukseen maksettujen maksujen määrän. Lähetämme myös vuoden 2020 alussa maksamistasi maksuista selvityksen, josta voit tarkistaa maksujen määrän. Eläkevakuutusten vuositiedotteet postitetaan vakuutuksenottajille helmikuun loppuun mennessä.

Eläkevakuutuksesi tiedotteet ovat nähtävissä myös verkkopalvelussa. Jos käytössäsi on paperiton palvelu, tiedotteita ei lähetetä paperisena postitse, vaan näet kaikki eläkevakuutuksesi tiedotteet verkkopalvelun Arkistosta.

Henkilöasiakkaiden yksilöllisen eläkevakuutuksen verotus ja puolison verovähennysoikeus

Mandatum Life ilmoittaa eläkevakuutukseen maksamasi maksut suoraan verottajalle, joka tekee vähennyksen verotuksessasi automaattisesti. Maksetuista maksuista ei tarvitse lähettää erittelyä verottajalle, mutta Mandatum Lifesta saamasi erittely on hyvä säilyttää kuuden vuoden ajan verotuksen tarkistusta varten.

Saat keväällä verottajalta esitäytetyn veroilmoituksen vuodesta 2019, jossa eläkevakuutusmaksut näkyvät.

Eläkevakuutusmaksuja voi vähentää pääomatuloista enintään 5 000 euroa vuodessa. Jos sinulla ei ole pääomatuloja tai jos pääomatulosi eivät riitä eläkevakuutusmaksun vähentämiseen kokonaisuudessaan pääomatuloista, tekee verottaja vähennyksen kokonaan tai osittain suoraan ansiotuloverosta ns. alijäämähyvityksenä.

Jos sinulla on lisäksi työnantajan ottama vapaaehtoinen yksilöllinen eläkevakuutus, johon on maksettu kuluvan kalenterivuoden aikana maksuja, voit vähentää omassa verotuksessasi eläkevakuutusmaksuja 2 500 euroa kalenterivuodessa. Työnantajan ottama ryhmäeläkevakuutus ei vaikuta oman eläkevakuutuksesi maksujen vähennysoikeuteen.

Kumpikin puoliso vähentää omassa verotuksessaan oman vakuutuksensa maksut. Vakuutus katsotaan sen puolison vakuutukseksi, joka on vakuutettuna vakuutuksessa. Sillä ei ole merkitystä, kumpi puolisoista on ottanut vakuutuksen tai maksanut sen maksut.

Jollei puolisolla ole riittävästi tai ollenkaan ansio- tai pääomatuloja, tekee verottaja automaattisesti vähennyksen toisen puolison ansiotuloista menevästä verosta alijäämähyvityksenä. Puoliso ei kuitenkaan voi vähentää omista pääomatuloistaan toisen puolison eläkevakuutusmaksuja.

Lisätietoja saat tarvittaessa asiakaspalvelustamme. Huomioithan asiakaspalvelumme vuodenvaihteen poikkeavat aukioloajat, jotka löydät täältä.

*) Tämä summa pätee, jos maksat yhteen yksilölliseen eläkevakuutukseen. Jos sinulla on useampia itsellesi ottamia yksilöllisiä eläkevakuutuksia tai PS-tilejä, voit maksaa näihin kaikkiin verovähennyskelpoisia maksuja yhteensä 5 000 euroa vuoden aikana.


Näytä kaikki tiedotteet ja uutiset