Mandatum ja CapMan lähtevät vauhdittamaan Sofigaten kasvua - Sofigate tähtää 500 miljoonan euron liikevaihtoon

19.5.2021

Bisnesteknologian johtamiseen erikoistunut Sofigate saa kirittäjiksi kaksi pääomasijoittajaa, kun Mandatum Private Equity ja CapMan Growth tulevat yhtiöön vähemmistöosakkaiksi. Uudet omistajat luottavat nopeasti kasvavaan digitaaliseen liiketoimintaan, jossa yhdistyvät jatkuva kehittäminen, muutosjohtaminen ja modernit teknologia-alustat. Sofigate tavoittelee 500 miljoonan euron liikevaihtoa vuoteen 2025 mennessä.

”CapMan ja Mandatum tuovat yhtiöön rahoitus- ja pääomamarkkinoiden osaamista, joiden avulla pystymme vauhdittamaan kasvua. Yritysostot kuuluvat strategiaan, ja pääomasijoittajat varmistavat, että rahoitus on valmiina, kun sitä tarvitaan”, Sofigaten toimitusjohtaja Sami Karkkila kertoo.

Sofigate on kasvanut viime vuosina nopeasti. Yhtiö viisinkertaisti liikevaihtonsa viidessä vuodessa nykyiseen sataan miljoonaan euroon. Vastaavan kasvutahdin ylläpitäminen edellyttää sekä ripeää orgaanista kasvua että yritysostoja.

Bisnesteknologia on kuuma ala

Bisnesteknologia-alan ennustetaan kasvavan Pohjoismaissakin vauhdikkaasti. Koronaviruspandemia on osaltaan kiihdyttänyt digitalisaatiota ja saanut yhtiöt panostamaan entistä enemmän digitaalisiin prosesseihinsa.

"Kun teknologian siirtyy liiketoiminnan keskiöön toimialasta riippumatta, näemme voittajina yhtiöt, jotka ymmärtävät teknologian liittymäpinnat strategiaan, liiketoimintaan sekä tuotekehitykseen. Tässä digitalisaation ajamassa markkinassa Sofigatella on vahva markkinapositio Suomessa ja huomattava kasvupotentiaali Pohjoismaissa. Strategisena sijoittajana tuomme yhtiön käyttöön rahallisen sijoituksen lisäksi myös kasvustrategia- ja yrityskauppaosaamisemme", Mandatum Private Equitystä vastaava johtaja Alexander Antas sanoo.

”Strategisena sijoittajana näemme suuren potentiaalin Sofigaten toiminnan kehittämisessä yhtiön valitsemalla tiellä. Yhtiö toimii vahvan kasvun markkinoilla, joita digitalisaation aikaansaama murros kiihdyttää entisestään. Pääomasijoittajina tuomme huomattavaa lisäarvoa nopeuttamalla merkittävästi Sofigaten kansainvälistymis- ja yritysostostrategioiden toteuttamista”, CapMan Growth -tiimin Managing Partner Juha Mikkola arvioi yhtiön tulevaisuutta.

Myös henkilöstöllä vahva omistajuus

CapManin ja Mandatumin lisäksi Sofigaten omistajia ovat LähiTapiola sekä yhtiön perustajat ja huomattava osa sen henkilöstöä. Institutionaaliset sijoittajat omistavat nyt Sofigatesta yhteensä hieman alle viidenneksen. Yritys on transaktion jälkeenkin vahvasti henkilöstönsä omistama yritys.

”Sijoitusten myötä myös hallituksen kokoonpano vahvistuu, mikä lisää yhtiön valmiuksia kehittää ja kasvattaa yhtiön liiketoimintaa. Olemme sekä operatiivisesti että hallituksen tasolla valmiina toteuttamaan valittua kasvustrategiaa ja pystymme tarvittaessa hyvin nopeisiinkin liikkeisiin”, toimitusjohtaja Sami Karkkila vahvistaa.

Sofigate aloitti vuonna 2003 tietohallinnon palvelutalona, mutta on vähitellen kasvanut Pohjoismaiden johtavaksi bisnesteknologiamuutoksen asiantuntijayritykseksi. Keskeinen kasvuntekijä on ollut liiketoiminnan digitaalinen murros, joka on pakottanut asiakkaat muuttamaan perinteistä toimintaansa teknologialähtöiseksi.

“Tarjoamme asiakkaille sekä teknologiaosaamisen että muutosjohtamisen yhdessä paketissa. Olemme edelläkävijä siinä, miten parhaat teknologiat, ihmiset ja muutoksen johtamismallit yhdistetään”, Karkkila summaa.

Lisätiedot medialle

Alexander Antas, Head of Mandatum Private Equity
alexander.antas@sampo.fi
Puh. 040 533 0986

Sami Karkkila, toimitusjohtaja, Sofigate
sami.karkkila@sofigate.com
Puh. 0400 805 446

Sofigate on bisnesteknologian muutokseen erikoistunut asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme kehittämään liiketoiminnan ja teknologian yhteispeliä: suunnittelemaan, rakentamaan ja toteuttamaan liiketoimintaa tukevia teknologiaratkaisuja. Hyödynnämme edelläkävijöiden alustoja, kuten ServiceNow, Salesforce, Oracle, SAP ja Google Cloud. Palveluksessamme on 600 johtamisen ja bisnesteknologian ammattilaista Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Mandatum Private Equity (MPE) on suomalainen pääomasijoittaja, joka keskittyy merkittäviin vähemmistösijoituksiin. MPE etsii sijoituskohteikseen kasvuhakuisia suomalaisia tai pohjoismaalaisia yrityksiä, joilla on jo todennettu liiketoimintamalli. MPE hallinnoi 160 miljoonan euron arvosta pääomia. Mandatum Private Equity on osa uutta omaisuudenhoitoyhtiötä, Mandatum Asset Managementtia (MAM), joka on muodostettu yhdistämällä Sampo Groupin oman taseen sijoitusomaisuus, sekä Sampo Oyjn ja Mandatum Lifen asiakasvarat ja sijoitustoiminta. MAMin toiminta rakentuu Sammon perinteiden päälle yhtenä Pohjoismaiden menestyksekkäimpänä institutionaalisena sijoittajana. Perustettaessa MAM hallitsee noin 24bn EUR varallisuutta ja se työllistää noin 100 sijoitusammattilaista. MAM on osa Sampo-konsernia.

CapMan Growth on johtava suomalainen kasvusijoittaja, joka tekee merkittäviä vähemmistösijoituksia startup-vaiheen jo ohittaneisiin, merkittävään kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtääviin yrityksiin. Tiimin toinen 97 miljoonan euron suuruinen rahasto, CapMan Growth II, perustettiin vuonna 2020. CapMan Growth on osa CapMania, johtavaa pohjoismaista pääomasijoittajaa. CapMan on kehittänyt satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luonut merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. CapMan hallinnoi yhteensä lähes 4 miljardin euron pääomia ja toimii laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta.


Näytä kaikki tiedotteet ja uutiset