Richard Gröttheim tukemaan Mandatumin varainhoidon kansainvälistä kasvua

Lehdistötiedotteet 7.3.2024 klo 10:00 EET

Mandatum Asset Management ja Richard Gröttheim ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Gröttheim toimii MAMin neuvonantajana. Yhteistyön tavoitteena on tukea Mandatumin kasvua Ruotsissa ja Tanskassa.

Mandatum on palvellut kansainvälisiä institutionaalisia varainhoidon asiakkaita jo vuodesta 2017, ja yhtiön strategia tähtää liiketoiminnan laajentamiseen erityisesti Ruotsissa ja Tanskassa.  Nyt solmitun neuvonantosopimuksen avulla Mandatum saa arvokasta näkemystä kansainvälisen varainhoitoliiketoimintansa tueksi ja asemansa vahvistamiseksi Ruotsin ja Tanskan markkinoilla.

Richard Gröttheim aloittaa MAMin neuvonantajana maaliskuusta 2024. Gröttheim on aiemmin toiminut toimitusjohtajana yhdessä Ruotsin suurimmista eläkerahastoista, AP7:ssa, yli kymmenen vuoden ajan. Hän on työskennellyt myös Ruotsin keskuspankin raha- ja valuuttapolitiikan osaston johtajana sekä ruotsalaisen Aragon Securitiesin pääekonomistina ja osakkaana.

“Mandatumin varainhoidon liiketoiminta Ruotsin ja Tanskan markkinoilla eteni vuoden 2023 aikana suunnitellusti, mutta työmme kasvun eteen jatkuu. Toivotamme Richatd Gröttheimin lämpimästi tervetulleeksi tukemaan meitä erityisesti kansainväliseen kasvuun liittyvien tavoitteidemme saavuttamisessa, ja olemme tyytyväisiä saadessamme käyttöömme Gröttheimin laaja-alaisen kokemuksen ja arvokkaan verkoston”, sanoo Mandatum Asset Managementin toimitusjohtaja Lauri Vaittinen.

”Mandatumilla on erityisosaamista etenkin vaihtoehtoisista sijoitustuotteista ja korkosijoittamisesta, ja tämä osaaminen on tunnistettu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Uskomme, että erinomainen tuotevalikoimamme yhdistettynä Gröttheimin kokemukseen avaa meille monia uusia ovia”, Mandatum Asset Managementin Head of International & Platform Clients Claes Siegfrids sanoo.

On kiinnostavaa päästä osaksi Mandatumin kansainvälistä kasvutarinaa. Uskon yhtiöllä olevan hyvät lähtökohdat laajentaa toimintaansa Ruotsissa ja Tanskassa”, Richard Gröttheim kommentoi.

Mandatum hallinnoi yhteensä noin 11,9 miljardin euron asiakasvaroja ja sillä on Suomen lisäksi toimipisteet Tukholmassa ja Luxemburgissa.  

 

Lisätietoja:

Lauri Vaittinen, toimitusjohtaja, Mandatum Asset Management, lauri.vaittinen(a)mandatumam.com, +358 50 382 1674

Niina Riihelä, SVP, Viestintä, markkinointi ja vastuullisuus, Mandatum, niina.riihela(a)mandatum.fi, +358 40 728 1548

 

Mandatum lyhyesti

Mandatum on rahan ja hengen erikoisosaamisen yhdistävä merkittävä finanssipalvelujen tarjoaja. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman palveluita kattaen omaisuuden- ja varainhoidon, säästämisen ja sijoittamisen, palkitsemisen ja sitouttamisen, eläkeaikaan varautumisen sekä henkilövakuuttamisen. Mandatum tarjoaa palveluita yritysasiakkaille, henkilöasiakkaille sekä institutionaalisille ja varainhoitoasiakkaille. Mandatumin liiketoiminnan menestyksen keskiössä ovat osaava henkilöstö, vahva brändi ja onnistuminen sijoitustoiminnassa.
mandatum.fi/konserni


Näytä kaikki tiedotteet ja uutiset