Mandatum Asset Management Growth Equity II -rahasto sijoittaa IT-kokemuksen johtamiseen erikoistuneeseen HappySignalsiin

Lehdistötiedotteet 22.4.2024 klo 10:00 EEST

Mandatum Oyj, Lehdistötiedote 22.4.2024 klo 10.00


MAM Growth Equity II -rahasto on tehnyt toisen sijoituksensa ja toiminut vetäjänä HappySignalsin rahoituskierroksessa. SaaS-yhtiö on edelläkävijä IT-käyttäjäkokemuksen johtamisessa. Sijoituksen avulla tuetaan HappySignalsin myyntiä, markkinointia ja tuotekehitystä sekä vauhditetaan yhtiön globaalia laajentumista.

 

MAM Growth Equity -strategia on sijoittanut HappySignalsiin, joka on IT Experience Management (ITXM) eli IT- ja muiden sisäisten tukipalveluiden kokemuksen johtamiseen erikoistunut suomalaisyhtiö.12 miljoonan euron rahoituskierrokseen osallistuivat myös yhtiön nykyiset sijoittajat Nauta Capital ja Vendep Capital. HappySignals on MAM Growth Equity II -rahaston toinen sijoitus.

 

Vuonna 2014 perustettu HappySignals auttaa organisaatioita muuttamaan IT- ja palvelutoimintojaan käyttäjäkeskeisemmiksi hyödyntämällä tekoälyä ja tietoa työntekijäkokemuksesta. HappySignalsin innovatiivisilla työkaluilla yhtiön asiakkaat analysoivat miljoonien työntekijöiden IT-kokemuksia 130 maassa. Tulokset auttavat asiakkaita ymmärtämään, millaisena heidän työntekijänsä kokevat IT-ympäristön, mikä mahdollistaa dataan perustuvan työntekijäkokemuksen ja tuottavuuden kehittämisen. Tuotteen vahvasta sopivuudesta markkinoille kertoo yhtiön noin 40 prosentin vuosittainen kasvu viimeisten kolmen vuoden aikana. HappySignalsin avainasiakkaisiin kuuluu suuria, kansainvälisiä yhtiöitä, kuten PepsiCo, Fujitsu, Metso ja Reckitt.

 

MAM Growth Equity -strategia keskittyy skaalautumisvaiheessa oleviin suomalaisiin ja pohjoismaisiin kasvuyhtiöihin. Se osallistuu poikkeuksellisiin kasvutarinoihin olemalla aktiivinen omistaja sekä tarjoamalla osaamista, verkostoja ja joustavaa kasvupääomaa yhtiöille, joilla on toimivaksi todetut liiketoimintamallit ja kunnianhimoinen johto. Kasvusijoitusstrategialla on kokemusta kansainvälisestä SaaS-liiketoiminnasta ja ServiceNow-ekosysteemistä, ja se on aiemmin sijoittanut esimerkiksi Nosto Solutionsiin ja Sofigateen.

 

”Olemme innoissamme, että saimme johtaa HappySignalsin rahoituskierrosta, joka mahdollistaa yhtiön kansainvälisen kasvun kiihdyttämisen entisestään. Uskomme, että HappySignalsilla on IT:n käyttäjiin ja heidän kokemukseensa keskittyvällä lähestymistavallaan ratkaisu ongelmaan, jota ei aiemmin ole markkinalla ratkaistu. Heidän blue-chip-asiakkaansa ovat osoitus yhtiön lähestymistavan ja ratkaisun laadusta. Sijoitus HappySignalsiin on erinomainen lisä toisen vuosikerran kasvupääomarahastoomme. Olemme innoissamme, että pääsemme tekemään yhteistyötä perustajien, johdon ja muiden omistajien kanssa yhtiön jo ennestään merkittävän kansainvälisen toiminnan vauhdittamiseksi”, sanoo Mandatum Asset Managementin Investment Manager Rami Salonen.

 

HappySignalsin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Sami Kallio korostaa sijoituksen merkitystä:

”Kasvurahoitus tullaan käyttämään kansainväliseen laajentumiseemme kasvavalla IT Experience Management -markkinalla. Priorisoimalla työntekijöiden IT-kokemusta ja tuottavuutta organisaatiot säästävät rahaa ja kasvattavat liiketoimintansa arvoa. IT-kielellä puhumme siirtymisestä palvelutasoisista sopimuksista (SLA) kohti kokemustasoisia sopimuksia (XLA). IT:n tulisi jatkaa perinteisten mittareiden mittaamista, mutta sen kolmea peruspilaria – ihmisiä, prosesseja ja teknologiaa – tulisi aina tarkastella tässä järjestyksessä. Tässä autamme organisaatioita keräämään ja analysoimaan kokemusdataa parempien päätösten tekemiseksi.”

 

MAM Growth Equity II -rahasto on MAMin kasvusijoitusstrategian toinen vuosikerta. Strategian ensimmäinen sulkeminen toteutettiin joulukuussa 2022. Rahasto keskittyy aktiivisesti kehittämään portfoliossaan olevia yhtiöitä mahdollistaakseen niiden kasvun ja kansainvälistymisen. MAM Growth Equity -tiimi on ollut mukana kehittämässä muun muassa Haltiania, Nostoa, Cadmaticia ja Oddlygoodia.

 

 

Lisätiedot

 

Mandatum:
Alexander Antas
Pääomasijoitusjohtaja, Mandatum Asset Management

Puh. +358 40 533 0986
alexander.antas[a]mandatumam.com

Niina Riihelä
SVP, Viestintä, brändi ja vastuullisuus, Mandatum Oyj
Puh. +358 40 728 1548
niina.riihela[a]mandatum.fi  

HappySignals:
Sami Kallio
Toimitusjohtaja ja perustajajäsen, HappySignals Oy
Puh. +358 50 566 3852
sami.kallio[a]happysignals.com
 

Mandatum lyhyesti
Mandatum on rahan ja hengen erikoisosaamisen yhdistävä merkittävä finanssipalvelujen tarjoaja. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman palveluita kattaen omaisuuden- ja varainhoidon, säästämisen ja sijoittamisen, palkitsemisen ja sitouttamisen, eläkeaikaan varautumisen sekä henkilövakuuttamisen. Mandatum tarjoaa palveluita yritysasiakkaille, henkilöasiakkaille sekä institutionaalisille ja varainhoitoasiakkaille.

Mandatum Oyj:n tytäryhtiö Mandatum Asset Management (MAM) on pohjoismainen omaisuudenhoitaja. Sen hallinnoima sijoitusvarallisuus jakautuu yhtiön keskeisiin ydinosaamisalueisiin: yrityslainasijoituksiin, pääomasijoituksiin, kiinteistösijoituksiin ja aktiiviseen valintaan perustuviin osakesijoituksiin. MAM tarjoaa sijoitusratkaisuja sekä varainhoitoa vaativimmille instituutio- ja yksityissijoittajille. MAM GE -tiimi keskittyy skaalautumisvaiheessa oleviin pohjoismaisiin kasvuyhtiöihin, joilla on toimivaksi todetut liiketoimintamallit ja kunnianhimoiset tiimit.

mandatum.fi

mandatumam.com/fi/
 

HappySignals lyhyesti
HappySignals on johtava IT-kokemuksen johtamiseen erikoistunut SaaS-yritys, joka auttaa yrityksiä parantamaan IT:n käyttäjäkokemusta hyödyntämällä kokemusdataa ja tekoälyä. IT-johto voi tehdä päätöksiä sellaisten palveluiden kehittämisestä, joilla on merkitystä sisäiseen asiakastyytyväisyyteen ja liiketoiminnan tavoitteisiin. Näin organisaatiot voivat lisätä tuottavuutta ja liiketoiminnan arvoa. HappySignals mittaa miljoonien työntekijöiden IT-kokemuksia 130 maassa. Yhtiön asiakkaat ovat onnistunet kasvattamaan työntekijöidensä tyytyväisyyttä ja tuottavuutta 26 prosentilla. Lue lisää: www.happysignals.com
 

Tämä markkinointimateriaali koskee Mandatum Asset Management Oy:n MAM Growth Equity II Ky -rahastoa (“Rahasto”). Tämän materiaalin on tehnyt Mandatum Asset Management Oy, joka on Rahaston salkunhoitaja. Rahastoa hallinnoi Mandatum AM AIFM Oy (Bulevardi 56, 00120 Helsinki, PL 1221, 00101, Finland). Rahasto on tarjolla vain ammattimaisille asiakkaille. 

Tämä markkinointimateriaali ei ole sijoitusneuvontaa. Tutustu rahaston virallisiin asiakirjoihin ennen lopullisen sijoituspäätöksen tekemistä.