Fearless Finns: Pujotellen eteenpäin

Alppihiihdon kilpailukausi on startannut. Suomen maajoukkueen Erika Pykäläinen koki onnistumisen tunteita Levillä ja jatkaa seuraavaksi Eurooppa Cupin kilpailuihin hakemaan menestystä.

Kuvat: PTB-Creative / Ski Sport Finland / Erika Pykäläinen

Moikka,

Kisakausi on polkaistu käyntiin. Itävallan Söldenissä avasin kisakauteni suurpujottelun osalta, vaikka tulos ei niinkään miellyttänyt. Tavoite oli olla mukana kamppailemassa hyvistä sijoituksista toisella kierroksella.

Levillä laskimme sitten koko joukkueen voimin maailmancupin pujottelukauden avauksessa. Levi oli kaikin puolin hyvä reissu; Rosa ja Riikka laskivat pisteille ja minullakaan ei jäänyt kauas pääsy 30 parhaan joukkoon. 37. sija ja hieman alle puolen sekunnin ero toisesta kierroksesta - tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Heräsi ajatuksia, että voisin tulevaisuudessa olla myös vahva pujottelija.

erika-pykäläinen-ja-poro.pngPäätimme ennen Levin kisaa, että jos joku meistä ottaa maailmancupin pisteitä viikonlopun aikana, osa joukkueesta lähtee myös seuraavan viikonlopun maailmancup-kisoihin. Levillä pisteille laskeneiden Rosan ja Riikan myötä joukkueemme jakautui hetkeksi, sillä he jatkoivat matkaa Yhdysvaltain Itä-rannikolle Killingtoniin, jossa he kilpailevat viikonloppuna.

Charlotte ja minä taas laskemme Eurooppa Cupissa Itävallan Mayrhofenissa viikonloppuna. Tätä kirjoitellessani istun lentokoneessa matkalla Itävaltaan ja kohti joukkueemme tukikohtaa St. Johanniin, eli ”Santtuun” kuten me sitä kutsumme.

Minulle tämä ratkaisu on paras mahdollinen. Pääsen lähtemään 30 parhaan joukossa kauden ensimmäisissä Eurooppa Cupin kilpailuissa. Tavoitteena on palkintopallisijoitukset, ja pyrin tietenkin ensisijaisesti laskemaan sellaiset laskut, kuin parhaimmillani olen treeneissä laskenutkin. Sitä kautta tulee tuloksetkin.

erika-pykäläinen-rinteessä-levillä.png

Mayrhofenin Eurooppa Cup -kisojen jälkeen palaamme ”Santtuun” ja valmistaudumme Pass Thurnin Eurooppa Cup -pujotteluihin. Tällöin Riikka ja Rosa ovat kerenneet takaisin USA:sta. Suomen joukkueella on neljä kisapaikkaa Eurooppa Cupin suurpujottelussa ja kolme kisapaikkaa pujottelussa, joten jonkun näköinen karsinta joudutaan tekemään minun ja Charlotten välillä siitä, kumpi sitten starttaa Pass Thurnin pujottelukisassa.

Hyvää talven alkua!

Erika