Fearless Finns: Levi lähestyy

Levin maailmancup-pujottelut lähestyvät, ja alppihiihtäjä Riikka Honkanen keskittyy valmistautumiseen. Vaikka fokus on laskutekniikan kehittämisessä, välillä voi käydä niinkin, että suoritukseen vaikuttavat eniten vahingossa mukaan otetut väärän kokoiset monot.

Kuvat: Ski Sport Finland / Riikka Honkanen

Moi kaikki,

Minulle kuuluu tällä hetkellä hyvää. Päiväni täyttyvät treeneistä ja opiskeluista. Opiskelen tieto- ja viestintätekniikkaa Kajaanin ammattikorkeakoulussa, ja syksyllä käynnistyi toinen opiskeluvuosi. Opiskelen myös liikuntateknologiaa Jyväskylän yliopistossa. Reissaaminen ja opiskelu vaativat tietty vähän enemmän suunnittelua ja sumplimista kurssien kanssa, mutta kaikki on mennyt hyvin tähän saakka.

riikka-honkanen-levillä.jpg

Kun olen viime aikoina saanut rinteessä onnistuneita käännöksiä aikaan, laskeminen on tuntunut helpolta. Käännökset, jotka eivät mene niin kuin haluaisin, ovat taas tuntuneet aika vaikeilta. Tykkään mieluummin laskea levänneenä, koska tunnen silloin olevani tehokkaampi. Syksyn parasta laskemista oli Saas Feen kovalla ja "gripillä" pinnalla, jolloin tuntui, että pääsin toteuttamaan käännöksiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Yksinkertaisuudessaan keskityn laskemisessa siihen, että selvitän radan maaliin mahdollisimman nopeasti. Yritän keskittyä siihen, että kuljetan suksia puhtaasti läpi käännösten, paineistan ulkosuksen oikealla hetkellä ja pidän vartaloa oikeassa asennossa. Silloin olen tehokkain versio itsestäni.

Joskus voi käydä niinkin, että otan vahingossa koon liian isot monot mukaan rinteeseen, ja näin laskeminen on hassun tuntuista väärän kokoisilla monoilla. Mutta kaiken kaikkiaan laskeminen on tuntunut hyvältä syksyn leireillä, ja kiva päästä seuraavaksi Leville laskemaan.pujottelurata-levillä.jpg

Haluaisin tällä kaudella päästä kisoissa näyttämään parasta laskemistani, eli saada onnistuneita laskuja ja kehittyä paremmaksi kisaajaksi. Kauden päätavoitteisiin kuuluu kerätä pisteitä sekä maailmancupissa että Eurooppa-Cupissa. Olympialaiset kuuluvat myös omiin tavoitteisiini, ja siellä kisaaminen olisi tosi hienoa. Olisi myös kiva päästä kisaamaan opiskelijoiden kansainvälisiin Universiadeihin.

Seuraavaksi ohjelmassa ovat marraskuun Levin maailmancup-pujottelut, ja niitä varten on hyvä valmistautuminen edessä. Toivottavasti olosuhteet ovat kunnossa, ja päästäisiin treenaamaan kisarinteeseen mahdollisimman paljon. Haluaisin harjoitella rohkeasti laskemista varsinkin jyrkällä pätkällä. Vielä en tiedä minkälaiset kummut tasaiselle on rakennettu tänä vuonna, mutta niitä olisi kiva treenata, ja toki myös sitä, kuinka tasaisella olisin nopeampi. Mihinkään muuhun maailmancupin kisaan valmistautumiseen ei ole niin hyvää mahdollisuutta kuin Levillä, joten yritän ottaa siitä kaiken hyödyn irti.

Toivottavasti nähdään siellä,

Riikka