Fearless Finns: Kohti kisastarttia

Suomen alppimaajoukkueen Nella Korpio hakee nyt Levillä laskemiseen varmuutta, jotta maailmancup-kilpailuihin paluu onnistuu pitkän tauon jälkeen. Sopiva sekoitus optimismia ja realismia auttaa eteenpäin.

Kuvat: Ski Sport Finland / Nella Korpio

Tervehdys talvisista Levin maisemista, olen ollut täällä harjoittelemassa lokakuun lopulta asti. Treenipäiviä on kertynyt parikymmentä tähän mennessä, eli noin puolet normaalimäärästä. Harjoituksissa alkaa olla jo lähes normaali tahti, eli 6-10 laskua menee täydellä teholla.

Lepopäiviä on yksi viikossa enemmän kuin aiemmin, osittain sen takia että pyrimme totuttamaan vielä nilkkoja ja sääriä monojen aiheuttamaan iskurasitukseen. Treenaaminen tällä tahdilla tuntuu tosi hyvältä, ja vaikka aina tauon jälkeen on olemassa houkutus kiriä ”menetetty aika” kiinni, ei hätäilemällä todellisuudessa voita mitään.

nella-korpio-kasvokuva.jpgLasku hioutuu koko ajan, ja joinain päivinä vauhti on ollut tosi hyvää. Vähän jopa tunnusteltiin ajatusta laskea Levin maailmancupissa kilpaa. Tosiasia kuitenkin on, että maailmancup-tasolla laskun pitää olla nopean lisäksi myös varmaa ja muuntautumiskykyistä, ja siihen tarvitaan vielä lisää töitä. Laskukuntoa ja rutiinia pitää saada edes hieman lisää ennen ensimmäistä kisastarttia - varsinkin loputtoman pitkän tuntuisen tauon jälkeen.

Olen ollut pitkään poissa starttipaikalta ja ylipäänsä urheiluympyröistä aivan eri tavalla kuin koskaan aikaisemmin. Olen huomannut, että moni tuttu asia tuntuu hieman vieraalle, lähtien jo ihan lämmittelyrutiineista ja radankatselusta. Sen takia tiedostan, että tulen varmaankin huomaamaan tauon kilpailuihin palatessani joka tapauksessa riippumatta siitä, kuinka nopeaksi tai täydelliseksi yrittäisin laskuani harjoituksissa hioa.

Pyrin siis hakeutumaan kilpailuihin kohtuullisen nopealla aikataululla sen kummemmin optimoimatta ajankohtaa mutta kuitenkaan hätäilemättä. Oman kunnon ja vauhdin arvioiminen tavoitteiden asettamista ja kauden suunnittelua varten on hieman haastavaa, sillä vaikuttajia on niin monia eikä kaukana optimaalisesta oleva kauteen valmistautuminen helpota.

Pidän realismista, ja tosiasiat eivät katoa mihinkään, mutta lyhyessä ajassa on tapahtunut paljon positiivisia muutoksia. Se antaa syyn optimismiin. Tämän takia olen päättänyt pitää oven auki monenlaisille skenaarioille tämän kauden kulun osalta.

nella-korpion-luminen-maisema.jpg

Tämän kauden pujottelun maailmancup-kalenteri on minun kannaltani suunniteltu ikävästi alkukauteen painottuvaksi, varsinkin kun tilanteeni takia jokainen lisäviikko harjoittelua olisi eduksi tällä hetkellä. Realistisen tuntuinen, mutta tällä hetkellä kova tavoite voisi olla laskea toiselle kierrokselle 29.12.2021 eteenpäin laskettavien neljän maailmancupkisan aikana, ja kuka tietää, antaa silloin mahdolliset olympianäytöt.

Nyt suunnitelma on treenata Levillä kisoihin asti ja kisojen jälkeen hyödyntää pari päivää mahdollisuutta harjoitella kisarinteessä kilpailuolosuhteissa. Sen jälkeen lähden pikku tauon jälkeen Itävaltaan ja etsimään mahdollisesti ensimmäisiä kilpailuja, joissa startata.

Olemme vuokranneet Itävallasta talon joulukuusta maaliskuuhun, joten pääsemme laittamaan kaiken peliin ensi kaudella takaisin MC-tason kilpailukuntoon pääsemiseksi!

Terveisin,

Nella