Fearless Finns: Voimaa ja vauhtia

Naisten alppimaajoukkueen Rosa Pohjolainen iloitsee polven kuntoutuksen etenemisestä ja uusista treenausmahdollisuuksista. Seuraa Fearless Finns -blogista, kuinka alppihiihtäjien kesätreenit sujuvat.

Kuvat: Rosa Pohjolainen / Ski Sport Finland

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka HonkanenErika PykäläinenRosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moi!

Kuun alussa minulla oli leikatun polven kolmen kuukauden kontrollikäynti Urheilu Mehiläisessä ortopedi Mikko Kirjavaisen sekä alppimaajoukkuelääkäri Sikri Tukiaisen kanssa.

Tarkastuksessa kävimme läpi kuntoutumisen tämänhetkistä tilannetta ja tulevaa harjoitussuunnitelmaa. Urheilufysioterapeutti Jarkko Räsäsen kanssa testasimme muun muassa jalkojeni voimatasot, jotka näyttivät ajankohtaan nähden erittäin hyviltä.

rosa-golfaa.jpgKolme viikkoa sitten otin jopa ensimmäiset juoksuaskeleet! Juokseminen tuntuu hyvältä pitkän tauon jälkeen, vaikka se oli aluksi hieman outoa ja haastavaa.  Nyt juokseminen on kuitenkin lähtenyt rullaamaan hyvin, ja kohta pääsen jo hyppimään sekä loikkimaan.

Pyrin harjoittelemaan kaksi kertaa päivässä. Arkipäivät kuluvat koulussa, joten treenit kohdistuvat useimmiten myöhäiseen iltapäivään sekä iltaan. Treeniohjelmani koostuu tällä hetkellä eripainotteisista voimatreeneistä salilla, pyöräilystä sekä juoksemisesta. Olen tällä viikolla myös pystynyt aloittaa taitotreenit ja rullaluistelun.

Tärkeä osa omaa fysiikkaharjoittelua on isoveljeni Jesper, jonka kanssa olen tottunut treenaamaan pienestä pitäen. Lumien sulettua olen päässyt myös pelaamaan golfia, sillä kiertoliike keskittyy vain terveeseen jalkaan. Sunnuntait pyrin pyhittämään levolle niin treeneistä kuin koulusta.

Hyvää kesän odotusta!

Rosa

 

Katso tästä Rosan treeniohjelma:

rosan-treeniaikataulu.jpg

Jaa artikkeli