Fearless Finns: Kotirinteessä maailman huippuja vastaan

Karsintakilpailun kautta Levin maailmancupiin tiensä selvittänyt Riia Pallari on valmistautumassa viikonlopun pujotteluihin. Odotettavissa on tiukkaa kilpailua maailman huppuja vastaan ja iso kannustusjoukko.

Kuvat: Ski Sport Finland / Riia Pallari

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moikka!

Tällä hetkellä olen Kittilässä ja tullut vasta aamutreeneistä Leviltä. Täällä kausi on alkanut jo lokakuun alussa Eturinteen auetessa, joten rinnepäiviä on kertynyt ihan mukavasti Suomenkin lumilla. Laskemistani on saatu kehitettyä paljon eteenpäin. Kausi päästiin aloittamaan jo elokuussa Liettuan hallissa ja syyskuussa Itävallan Hintertuxissa. Itävallassa kelit eivät olleet kuitenkaan valitettavasti meidän puolella, joten laskut jäivät aika vähiin.

Kesät ja syksyt ennen rinteiden aukeamista asun kotona Rovaniemellä ja käyn koulua Ounasvaaran Urheilulukiossa. Tällä hetkellä odottelen syksyn kirjoitusten tuloksia, koska käynnissä on neljäs ja viimeinen lukiovuoteni. Syksy ja kesä menivät leirien ulkopuolella opiskeluun, fysiikkaharjoitteluun ja kavereiden näkemiseen. Keväällä kirjoitan vielä kaksi ainetta ennen kuin valmistun ylioppilaaksi.

Ruuhkaa rinteessä

Levillä on ollut viime viikkoina poikkeuksellisen paljon ruuhkaa rinteissä, koska paikalle on alkanut saapua maailman huippuja naisten pujottelusta huoltojoukkoineen. Tällä viikolla 19–20.11. täällä lasketaan naisten pujottelun maailmancupin kilpailut.

riia-levin-huipulla.jpg

Suomen joukkueeseen Levin kilpailuissa kuuluvat Erika Pykäläinen, Charlotte Henriksson ja Riikka Honkanen. Joukkueessa oli vielä yksi paikka vapaana, ja siihen järjestettiin karsintakisa, joka laskettiin viime viikolla Levillä harjoitusten yhteydessä. Kisaan osallistui minun lisäkseni neljä muuta Challenger-tiimin urheilijaa. Karsinta suoritettiin siten, että laskimme kolme laskua, joista otettiin kaksi parasta aikaa sekä niiden yhteistulos.

Omat laskuni sujuivat hyvin, ja onnistuin saamaan itselleni paikan ensi viikon kilpailuihin. Odotan kilpailuja innolla, mutta tietenkin myös vähän jännityksellä. Kilpailut ovat isot ja paikalla on paljon yleisöä. Laskemme samalla radalla maailman huippujen kanssa. Onneksi voin kutsua Levin kisarinnettä omaksi kotirinteekseni. Olen päässyt siinä paljon laskemaan, joten rinteen muodot ja pinta ovat tulleet tutuiksi.

Paikalla tulee olemaan paljon tuttuja ja läheisiä kannustamassa meitä, mikä on huippua. Nyt on vielä muutama päivä aikaa keskittyä harjoituksiin ja tehdä viimeiset valmistautumiset ennen viikonlopun starttia.

Maailmancupin jälkeen jäämme vielä Leville hetkeksi harjoittelemaan ja laskemaan FIS- kilpailut. Niiden jälkeen suuntamme todennäköisesti vielä Ruotsiin laskemaan kisoja ja jouluksi palaamme kotiin.

Mukavaa talvea kaikille ja nähdään rinteillä!

Riia Pallari

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>