Fearless Finns: Laskuja sisällä ja ulkona

Alppihiihtäjä Erik Saravuo on löytänyt lunta alkukauteen niin sisähallista kuin jäätiköltä. Treeneissä on keskitytty hiomaan käännöksen aloitusta.

Kuvat: Ski Sport Finland / Erik Saravuo

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Tällä hetkellä olen Hintertuxin jäätiköllä Itävallassa. Olemme saaneet todella hyviä treenipäiviä jäisellä pinnalla auringon heijastellessa rinteen pintaa. Olemme challenger-ryhmän kanssa päässeet laskemaan myös miesten maajoukkueen kanssa, mikä on tuonut mukavaa vaihtelua treeneihin.

erik-saravuo-lanaa.jpgAloitin kauden challenger-ryhmän leirillä Liettuan laskuhallissa, jossa saimme todella laadukkaita ja tehokkaita treenipäiviä. Liettuan hallissa on hyvä aloittaa kausi, koska siellä saa tekniikan nopeasti hiottua takaisin kesän tauon jälkeen. Olosuhteet pysyvät vakiona, hallissa kun säät eivät vaihtele.

Minulle tuli Liettuassa kuitenkin jonkunlainen tauti, jonka takia jouduin jättämään kaksi viimeistä päivää välistä. Lähtiessämme pois kohtasimme lentokentällä myös pienen ongelman. Lentokentän virkailijat eivät olleet valmistautuneet ”hieman isompaan” matkatavaroiden määrään. Onneksi kerkesimme kuitenkin lennolle sen ansiosta, että olimme saapuneet kentälle ajoissa.

Liettuan jälkeen suuntasimme takaisin Suomeen treenaamaan fysiikkaa sekä opiskelemaan. Fysiikassa keskityimme kestovoimaan sekä peruskuntoon, jotta saamme parannettua kestävyyttä ja pitkäkestoista voimaa.  Viime keväänä minua häirinnyt selän välilevyn pullistuma on ollut nyt paljon paremmassa kunnossa, mikä on helpottanut treenausta.  

Kisakausi lähestyy - tavoitteet korkealla

Olemme vielä neljä päivää Hintertuxissa, minkä jälkeen siirrymme takaisin Suomeen.  Suomessa kerkeän olla vain muutaman päivän ajan, koska lähdemme jo nopeasti kauden ensimmäisiin kilpailuihin. Aloitamme kilpailukauden Ruotsista Storklintenistä, josta siirrymme Suomun kautta Leville. 

erik-saravuo-maisema.jpg

Fiilikseni laskemisen suhteen on tällä hetkellä hyvä. Olemme valmentajien kanssa löytäneet keinoja, joiden ansiosta laskutekniikkani on kehittynyt. Minulle tärkeintä on tällä hetkellä käännöksen aloituksen tekeminen oikeassa paikassa riittävän etupainoisena.  

Tavoitteeni tulevaan kauteen on parantaa pisteitä varsinkin pujottelussa ja suurpujottelussa. Iso tavoitteeni on myös laskea kymmenen parhaan joukkoon nuorten MM-kisoissa sekä voittaa SM-kultaa pujottelussa. 

- Erik Saravuo

@eriksaravuo

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>