Fearless Finns: Uudesta-Seelannista kohti maailmancupia

Suomen alppimaajoukkueen Erika Pykäläinen on palannut treenileiriltä Uudesta-Seelannista. Lupaavasti sujuneen harjoittelujakson jälkeen sukset on suunnattu kohti talven ensimmäisiä maailmancupin kilpailuja.

Kuvat: Ski Sport Finland / Erika Pykäläinen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Hellurei,

Täällä kirjottaa tällä kertaa Erika, matkalta Itävallan Hintertuxiin.

Kausi on vielä nuori, ja meillä on takana yksi pitkä leiri Uudessa-Seelannissa. Avasimme myös kilpailukauden Uudessa-Seelannissa – tosin otimme nämä kilpailut aika rennolla otteella.

Uuden-Seelannin aikaerosta palautuminen kävi helpommin kuin olisin osannut kuvitella, eli siihen ei oikeastaan tarvinnut millään tavalla totutella. 

Virallinen kilpailukausi alkaa kolkutella ovella, ja treenaaminen muuttuu enemmän tuntuman ja itseluottamuksen kasvattamiseksi. Tekniikkaan ei keskitytä enää samalla tavalla. Olen ollut terve, saanut paljon lumipäiviä ja treeneissä lasku on kulkenut hyvin.

erika-pykäläinen-sillalla.jpg
Söldenissä olisi lokakuussa maailmancupin avaus. Jää vielä nähtäväksi, mitä me sen suhteen teemme. Tavoite olisi kuitenkin pian päästä mittaamaan suurpujotteluvauhtia maailman kärkeä vastaan.

Levin kisat mielessä

Meillä on ollut nyt hetki hengähdystaukoa Uuden-Seelannin reissun jälkeen, mikä on tehnyt kyllä terää. Olen päässyt rauhassa palautumaan pitkältä leiriltä. Nyt on taas intoa lähteä uudestaan reissuun ja päästä laskemisen makuun.

Kotona ollessa ei kuitenkaan vain makoiltu sohvalla, vaan meillä oli muun muassa mediatöitä ja yhteistyökumppaneiden tapaamisia sekä fysiikkatestit Vuokatissa. Näiden lisäksi sain itse vielä tehtyä hyvän fysiikkatreeniblokin tähän kauden alkuun. Vuokatin testitulokset näyttivät myös, että oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Kävi miten kävi Söldenin suhteen, odotan jo kovasti Levin maailmancupia. Levillä on kotikisa ja maailmancupin avaus pujottelun osalta. On huippukivaa laskea Levillä tuttujen, perheen ja kavereiden sekä tukijoiden edessä. Olisi hienoa, jos nyt koronan laannuttua Levillä olisi kunnon karnevaalimeininki!

Söldeniä ja Leviä odotellessa!

-EP
@erika.pykalainen

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>