Fearless Finns: Uusi kausi, uudet valmentajat

Suomen alppimaajoukkueen blogi jatkuu jälleen kesätauon jälkeen. Kauden ensimmäisessä tekstissä alppihiihtäjä Salomo Sirviö kertoo, kuinka valmistautuminen talven kilpailuihin sujuu uusien valmentajien johdolla.

Kuvat: Ski Sport Finland / Salomo Sirviö

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Huippukausi tulossa!

Olen Salomo Suomen alppimaajoukkuesta, ja on kunnia avata tämän talven Mandatum Fearless Finns -blogi. Blogissa alppimaajoukkue kertoo viikoittain tuoreita kuulumisia ja ajankohtaisia ajatuksia kisakaudesta.

Kisakausi käynnistyy lokakuussa Söldenin suurpujottelun maailmancupin avauskisoilla, ja siitä tahti kiihtyy kohti helmikuun MM-kisoja ja aina kevään SM-kisoihin saakka. Miesten Eurooppa Cupin avauskisat lasketaan Itävallan Gurglissa 1.–2.12., ja siihen joukkueemme keskittyy kovasti.

Olemme miesten joukkueen kanssa nyt kolmannella jäätikköleirillä Saas Feessä Sveitsissä. Tällä hetkellä meininki joukkeen sisällä on huippu, ja kaikki odottavat tulevaa kautta innolla. Miesten maajoukkueella on uudet valmentajat; itävaltalainen Mario Rafetzeder on meidän uusi päävalmentaja apurinaan Andreas Thamer. Mario ja Andy toimivat brittimiesten valmentajina viime vuosina, ja nostivat sen aikana heidät Eurooppa Cupin mestareiksi ja myös maailmancupin pistelaskijoiksi.

salomo-sirviö-vuoren-edessä.jpg

Kelit ovat olleet vähän heikot tällä leirillä eikä mäkeen olla päästy. Tällaista se ulkoilmaurheilu välillä on, kun keleille ei mahdeta mitään. Tekemistä on kuitenkin keksitty, kun olemme päässeet tyhjille tenniskentille pelaamaan. Kukaan muu ei sateella halua pelata.

Kaikki laskuleirit ovat menneet tähän asti hyvin. Ollaan keskitytty valmentajien kanssa paljon laskutekniikkaan ja käännösten ajoitukseen. Vielä ei olla kelloja treeneihin laitettu tai suksia ja välineitä testailtu, sen aika vasta vähän myohemmin. Kaikki kuitenkin omalta osaltani pelaa tällä hetkellä mainiosti.

Valmistautuminen tähän kauteen on sujunut paremmin kuin ikinä ennen. Kesätreenit, joissa pääpaino oli kestävyyden terästämisessä, onnistuivat todella hyvin. Päästiin toisen Saas Feen leirin jälkeen Vuokattiin tekemään fysiikkatestejä ja kokeilemaan, paljonko miehestä irtoaa. Voin sanoa, että ollaan hyvällä mallilla - vaikka vähän pidemmillekin pujotteluradoille.

Alkukauden tavoitteena on treenata ja kisata todennäköisesti Itävallassa, mutta kausisuunnitelma ei vielä ole kovin tarkka. Vaihtoehtoja alkukaudelle on monia. Sen tiedän, että minun sekä valmentajien tavoite on saada menestystä Eurooppa Cupista.

Terveisin,

Salomo

Selaa Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>