Fearless Finns: Kausi pikakelauksella

Suomen alppimaajoukkueen Riikka Honkanen käy kilpailukauden päätyttyä läpi kevään viimeisimpiä tapahtumia ja talven merkittävimpiä hetkiä. Seuraavaksi edessä on opiskelua ja kesätreenejä.

Kuvat: Ski Sport Finland / Riikka Honkanen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moi!

Tällä hetkellä kirjoittelen tätä tekstiä Kajaanista. Eilen oli kauden viimeiset kilpailut Levillä SM-paripujottelun merkeissä. Levillä oli viitenä päivänä yhteensä 6 kilpailua. Niistä saldona kolme voittoa, kaksi toista sijaa ja yksi neljäs sija. SM-mitaleita tuli tänä keväänä yhteensä kolme kappaletta! Kaksi kultaista pujottelusta ja paripujottelusta Levillä sekä yksi hopea suurpujottelusta Ylläkseltä viikko ennen pääsiäistä.

Kevät on mennyt nopeasti, ja kyllä Lapissa on vaan hienoa tähän aikaan vuodesta! Valoa riittää, ja kun aurinko sattuu paistamaan, ei tarvitse palella. Ihan parasta! Ennen Levin kisoja pääsiäisenä kävin hiihtämässä ja skinnailemassa Ylläksellä. En ollut koskaan aikaisemmin skinnaillut, mutta se olikin tosi kivaa. Pitää päästä valloittamaan lisää tuntureita. Toivottavasti ensi keväänä pääsisin Pallakselle hiihtelemään; se näyttää hienolta paikalta.

riikka-skinnaamassa.jpg

Jos käyn läpi hieman pikakelauksella tämän kauden, niin se meni kutakuinkin näin: Kausi alkoi Leviltä, ja sieltä taskuun jäi maailmancupin pisteitä. Leviltä matka jatkui seuraaviin maailmancupin kisoihin Jenkkeihin, mutta sieltä ei valitettavasti jäänyt mitään kerrottavaa. Sen jälkeen alkoivat Eurooppa Cupin kilpailut Itävallasta. Ne menivät ihan kivasti ja pisteitä tuli.

Joulukuun alun jälkeen alkoivat urheilemista haittaavat ongelmat. Sairastuin flunssaan, joka jatkui joulukuun lopulle asti. Tämän lisäksi sain vielä koronan vuodenvaihteessa, ja urheileminen sai odottaa vielä kymmenen päivää lisää. Missasin tietenkin monta kilpailua sekä treeniä, ja helmikuussa matka olympialaisiin tulikin melko äkkiä vastaan.

Olin odottanut olympialaisia innolla, mutta jännitys veikin mahdollisuuteni omantasoisiin suorituksiin. Pekingistä palattuani kisat jatkuivat taas Eurooppa Cupilla ja FIS-kisoilla. Pääsimme vetämään myös pari tosi hyvää treeniä tässä välissä. Kisat Keski-Euroopassa päättyivät Eurooppa Cupin finaaleihin 20. maaliskuuta, minkä jälkeen pääsin hengähtämään hetkeksi ennen kauden viimeistä puristusta Suomessa.

riikka-mitalien-jaossa.jpg

Nyt kun kausi on paketissa, keskityn kouluun ja fysiikkatreeneihin. Koulutyöt ovat edenneet itselleni sopivaan tahtiin ja olen iloinen siitä, että olen pystynyt kuljettamaan korkeakouluopintoja urheilun ohessa. Se on ollut hyvää vastapainoa urheilulle.

Loppukeväältä ja kesältä toivon kivoja, mutta kovia treenejä, lämpimiä säitä sekä oleilua tärkeiden ihmisten kanssa. Toivotan myös kivaa kevättä kaikille Mandatumin Fearless Finns -blogin lukijoille.

Nähdään rinteessä!

- Riikka

Selaa Fearless Finns -blogin vanhempia tekstejä >>