Fearless Finns: SM-kisoja ja tekniikkaa

Keväinen Suomen Lappi on tarjonnut toimivat puitteet alppihiihtäjä Elian Lehdolle etenkin tekniikkalajien harjoitteluun. Treenien lisäksi onnistumisia on koettu alppihiihdon SM-kilpailuissa.

Kuvat: Ski Sport Finland / Elian Lehto

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Ciao!

Kevät on jo pitkällä, ja kelit ovat näyttäneet parastaan jo täällä pohjoisessakin. Tällä hetkellä GPS näyttää Suomea ja Lappia. Monen mutkan jälkeen sitä ollaan takaisin täällä. Täällä, josta se kaikki alkoi.

Asiat ovat oikein hyvin, ja tämän hetken fokus on treenaamisessa ensi kautta varten. Toistojen saaminen on tärkeää, ja Suomen kevät on mainio paikka sitä varten. Nautin tekemisestä!

Alppihiihdossa on tekniikassa aina kehitettävää, luonnollisesti, ja juuri sen takia treenaamiseen ei voi investoida mielestäni liikaa. Vaikka fokukseni on tällä kaudella kallistunut vauhtilajeihin, se ei tarkoita, että tekniikkalajeja voisi unohtaa.

elian-lehto-palkintopallilla.jpg

Tällä hetkellä harjoittelu painottuu pääasiallisesti tekniikkalajeihin, ja minun näkemykseni mukaan monipuolisuus on avain tulokseen. Toiseksi, pujottelu ja suurpujottelu ovat lajeina miellyttäviä laskea ja harjoitella; etenkin suurpujottelun harjoittelu on vauhtilajien kannalta todella tärkeää.

Takana on tiukka kisarupeama, joka koostuu Pohjoismaissa käydyistä kilpailuista, ensimmäiseksi mainitakseni norjanmestaruussyöksyt Narvikissa. Sinne lähdettiin hakemaan palkintopallia ja FIS-pisteiden parannusta. Kolmas sija irtosi, kuin myös iso ja todella tärkeä pisteparannus ensi kautta silmällä pitäen. Narvikin reissu oli tärkeä muutenkin, sillä siellä järjestetään mahdollisesti tulevia MM-kisoja.

Ylläksellä kisattiin viime viikolla vauhdin ja suurpujottelun SM-kisoja. Suomenmestaruus irtosi tänä vuonna vain suurpujottelusta, mutta syöksystä ja super-G:stä irtosi hopeamitalit. Ylläkselle oli rakennettu laadukas syöksyrinne, johon myös mahtui ensimmäistä kertaa kunnon hyppy.

Pääsiäisen jälkeen kisataan vielä pujottelun ja paripujottelun SM-kisat Levillä, kuin myös siihen päälle muita FIS-kisoja. Kaiken kaikkiaan tämä loppukausi on mennyt hyvin. Kauden aikana jokaisessa lajissa olen parantanut pisteitä, ja kehittyminen on ollut progressiivista.

Kohti reenejä ja ensi kertaan,

Elian